13.6.2007 17:26:14 Eva
Prosím o radu - zánět po
Dobrý den, můj tříletý syn byl v pondělí v nemocnici na odlepení předkožky sondou. Lékař po zákroku předkožku stáhnul, řekl, že máme 1x denně přetahovat. Na můj dotaz, zda něčím mazat, řekl, že nepřipadá v úvahu, v žádném případě ani Framykoin apod. Při čůrání mám případně synovi ulevit posazením do teplé vody. Nebudu se obšírněji zmiňovat o traumatu, které syn při uvolnění sondou zažil. Průběh po odlepení byl následující: 2x se vyčůral, sice plakal, že ho to bolí a štípě, ale zvládl to, při pokusu o třetí vyčůrání propadl v hysterický pláč, který trval 3 hodiny, dostal sirup Ibalgin proti bolesti, tak asi trochu pomohl, ale až do druhého dne ráno se nevyčůral, i v noci plakal, penis mu natekl, zrudnul, ráno opět hystericky plakal bolestí při vyčůrání. Vzala jsem ho tedy hned ráno do nemocnice na kontrolu, tam lékař naznal, že se jedná o akutní zánět, provedl výplach borovou vodou, prý mám doma 5x denně vyplachovat také borovou vodou. Chtěla jsem alespoň nějakou lokální antibiotickou léčbu, protože synovi vytékalo velké množství hnisu, lékař mi řekl, že přece on rozhoduje o léčbě a v žádném případě mu antibiotika nedá, stačí borová voda a prý teď nemám stahovat. S lékařem jsem asi půl hodiny diskutovala, trval na svém. všechno bylo marné. Odešla jsem s rozhodnutím, že mu svého syna už nikdy nesvěřím. Po návratu z nemocnice měl syn trenýrky prosáklé hnisem, hnis mu vytékal při každém čůrání v obrovském množství, penis ještě více otekl, byl celý lesklý. Vzala jsem ho odpoledne k naší dětské lékařce, ta byla v šoku z toho, jak někdo dokáže takto malé dítě zničit, hnis z něj úplně vystřikoval, lékařka udělala výplach borovou vodou a natřela mastí Fucidin. Tu jsme mazali i doma, alespoň tam, kam jsem se bez velkých bolestí syna dostala. Dnes jsme byli opět u lékařky, opět výplach a natření mastí. Odpoledne jsme byli ještě na chirurgii u místního lékaře, ten nasadil celkovou antibiotickou léčbu amoxicilinem, stáhl předkožku úplně, natřel penis mastí. Zítra máme jít opět k němu, prý předkožku stáhne, očistí penis a natře mastí. Syn se každého lékaře už strašně bojí, pláče ještě předtím, než se ho někdo dotkne, bojí se sundat si kalhoty, jsem z toho zoufalá, protože má opravdu velké bolesti. Myslím si, že lékař, který ho ošetřoval v nemocnici a nenasadil mu antibiotika, pochybil. Dnes jsem mu také telefonovala, informovala jsem ho tom, že k němu na kontrolu nepůjdeme a sdělila mu své důvody. Tvrdil, že ho to mrzí, že oni nechtějí děti zbytečně trápit a že při úterní kontrole nebyl důvod k léčbě antibiotiky. Podotýkám, že po návratu z nemocnice z úterní kontroly a průplachu borovou vodou, což byla cca 1 hodina, měl trenky úplně nasáklé hnisem. Dotyčný lékař dnes - ve středu začal tvrdit, že by tedy teď už nasadil nejen antibiotickou mast, ale i celkovou léčbu... Jsem zoufalá, nevím, komu můžu věřit a svěřit dítě bez obav. Je vhodné při zánětu předkožku stahovat? Hodně mu to krvácelo, nehrozí nějaké případné komplikace? Nebo počkat až např. do využívání antibiotického sirupu a zklidnění a splasknutí otoku penisu? Poraďte mi prosím někdo, máme jít zítra k tomu místnímu lékaři na kontrolu a tam mu lékař předkožku bude chít stáhnout a natřít mastí, nevím, zda to mám odmítnout. Nechci, aby se synovi ubližovalo zbytečně a něco víc se v budoucnu nesprávným ošetřením nezkomplikovalo. Doufám, že je můj příspěvek srozumitelný, jsem bohužel hrozně ze všeho vynervovaná..Moc děkuju za odpověď.
Odpovědět