| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Zamlklé těhotenství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 35435  [Dalších 34325 >>]
zaba + 3 64617
12.10.2013 8:10:02
Janino, zkus www.ereading.cz
Janina&2 6551
11.10.2013 23:22:06
holky,
kupujete nektera nekde, kde bych mohla platit paypalem a hned si knizku mohla stahnout/poslat do kindle?
rada bych si obcas nekde ceskou knizku koupila a jsem zvykla vsade platit paypal (mam jeden ucet v kc a druhy v eurech), takze bych to privitala, jen jsem zatim nikde na tudle moznost nenarazila a taky nemam velky prehled o tom, kde se ceske eknihy kupuji.
zerat 18305
11.10.2013 23:14:04
Sprostá slova - přijde to. ~7~ Martinka je dlouho nepoužívala ale začátek 4. třídy byl mazec. Má 10 let a začíná používat kde co ~8~ Domlouváme, vysvětlujeme, občas jedna přiletí (neznám jiný způsob, jak M. zklidnit) víc si myslím, že nemůžeme. Řešila jsem to s více maminkami a říkaly všechny, že spousta dětí sprostá slova doma nepoužívá, ovšem v kolektivu to je mazec. Jedna říkala, že nemohla uvěřit svým uším když jela ve stejném autobuse se synem a on o ní nevěděl. ~k~
zaba + 3 64617
11.10.2013 22:43:55
Sprostá slova Oli neříká a když někdo takové slovo řekne, tak mu řekne, že se to neříká. Taky jsem se bála, že je bude nosit ze školky, ale nenosí.
zaba + 3 64617
11.10.2013 22:40:35
Třešničko, normálně dávej kaši dál. Taky nemáš pokaždé stejný hlad a nesníš toho každý den stejně. Buzení vůbec nemusí souviset s hladem, jak už tu holky psaly. Sandra má dny, kdy jí málo a dny kdy jí hodně. Někdy se v noci budí, někdy ne.
Zelené Pampersky Sandře vyhovovaly, ale mně přijdou drahé. I po slevě. A oranžové mají blbý střih, vůbec a Sandře nesedí. A když jsou zlevněné, tak jsou pořád dražší jak Babylove nebo Babydream.

Tak Sandře změna plínek pomohla, má to lepší. Akorát mi tu zbyly čtyři balíky plínek Babylove. A to jsem kvůli nim týden ukecávala manžela, aby se mnou sjel do DMka, abych mohla vzít dva megapaky a uplatnit slevové kuponky.
Janina&2 6551
11.10.2013 22:27:36
Hani,
je to slozity na ty jejich maly hlavicky.
muj navrh by byl vykani zrusit ~;)
zaba + 3 64617
11.10.2013 22:24:44
Tykání a vykání pochopil Oli sám. Do určitého věku všem tykal, pak začal sám cizím lidem vykat. Ale třeba paní u nás v krámku tyká a já jí vykám. Oli se s ní vykecává od té doby, co umí mluvit a teď už o ní říká, že je to jeho kamarádka.
*Hanka* & Lucinka 16914
11.10.2013 21:57:07
jj jasně, že Lucka našim známým tyká.... jenže ona to má spojené - známe se, tak říkáme ahoj, neznáme se, tak dobrý den.... no jenže 70-ti letá sousedka na chalupě - máme velice přátelský vztah, je to babička její kamarádky, se kterou si hraje od miminka.... já jí vykám a říkám paní Nováková.... jenže Lucka pak jí sice pozdraví dobrý den (což je v pořádku) ale pak se jí zeptá co děláš? kam jdeš? .....

občas se právě ptá proč někomu říkáme dobrý den, dyť ho známe.... a ano známe, třeba opravdu velice dobře, ale prostě si vykáme.... nebo alespoň já... ta sousedka mě třeba zná od 3 let, takže ona mi tyká, já jí vykám a Lucka v tom má zmatek.

Většinou si to vysvětlíme, ona to právě řeší a pak se najednou sekne na tom, že třeba neví. Už jsem jí taky říkala, ať když třeba neví, tak počká až pozdravím já nebo tatínek a pak pozdraví podle toho jak my.... no jenže pak přijde situace, kdy třeba já vykám a Láďa tyká..... např. "tchýně" (nejsme svoji) té já vykám. Ona tykání nikdy nenabídla a popravdě po tom ani netoužím.

Teď právě v poslední době řešila toho doktora. Protože jsem se zkontaktovali nedávno po asi 15-ti letech a právě kvůli vyšetření Ládi, tak se s ním poprvé setkala v ordinaci, když si šla s tatínkem pro výsledky. Tím, že dělá tady u nás v poliklinice, tak ho brala asi jako všechny neznámé doktory, protože do polikliniky chodíme často.... Jsem tak nějak tušila, že zrovna v tomhle bude mít zmatek, tak jsem Láďu na to upozornila, aby jí to cestou ze školky vysvětlil, že to je kamarád, že má chalupu vedle ve vesnici a že se už dlouho známe tak si tykáme a i když je to pan doktor, tak prostě vyjímka. Tam tedy ani nevím jak pozdravila..... ano, asi i moje chyba, když přišli, tak jsem se ptala (otázka směřovala spíš na Láďu "co u doktora?" (prostě jsem byla zvyklá mu říkat buď jménem a nebo doktore - jakože přezdívka, která vznikla v době když studoval nebo se chystal na medicínu. Na vesnici má přezdívku každý druhý) no a Lucka "nic dobrý, byl na taťku hodný, nic mu nedělal~t~ a jenom si chvíli povídali, dal nám zprávu a šli jsme. Se mě ptal jak se jmenuju, když jsem mu říkala, že Lucinka, tak říkal, že kočinka .... né já jsem XX (příjmení). Má malou holčičku jako já, ale má kudrnaté vlásky, prý se musíme seznámit... no jó jenže ani nevím jak se jmenuje?" "Jako kdo? ten doktor - no ten se jmenuje XX" "ale né ta jeho holčička?" "no to nevím, to jsi se ho měla zeptat"
Tím jsem myslela že má vyřešeno a ona to vytáhla pak znovu když měli k nám přijít. Takže v tom měla evidentně zmatek.... no ale už to máme snad vyřešené.

Navíc jsem jí uváděla příklady dalších profesí, kam chodíme za kamarády a taky jim tykáme - s autem do servisu jezdí za tím XX jak má ty holčičky a miminko a taky si s taťkou tykají, protože jsou kamarádi, na STK jezdíme za strejdou XX a taky když tam přijedeme, tak sice mu ostatní kdo tam přijedou s autem na kontrolu tykají nebo říkají pane inženýre (další v čem měla zmatek, dyť se tak nejmenuje~t~), ale my né, my i když za ním přijdeme do jeho práce, tak mu pořád říkáme jménem a ona strejdo XX.....

To je jako některým našim známým říká teto/strejdo + jméno, některým jen jménem.... to většinou vyplývá z toho jak říkají jejich děti nám. Naposled řešila tento týden.... se sousedkou si tykáme, takže i Lucka jí tyká, ale s jejím expřítelem, tatínkem její spolužačky ze školky si vykáme.... no taky řešila proč tetě říkám ahoj a jemu dobrý den, když je přece známe oba stejně ~d~~d~ dyť jsou to rodiče její kamarádky

~8~~8~~8~~8~~8~by mě nikdy nenapadlo v čem všem budou mít děti zmatek.
Janina&2 6551
11.10.2013 20:10:18
Daniku,
my tak vypadala prvni veta nejak ... ~o~
Janina&2 6551
11.10.2013 20:09:10
prehlizet myslim neni dobre, protoze dite tim spise ma pocit, ze je vsechno v poradku.
ja pri pouziti nevhodneho slova (nekdy ani neni sproste, ale neco ve stylu cool atd. a to taky opravuju) zopakuju klidne celou vetu a slovo nahradim jinym.
sprosta slova - nejak jsme nikdy nemeli problemy, oba kluci reagovali a i ve skolce to vzdycky vychovatele resili, ze se to nerika. takze do hlavy vtluceno nejen doma.

jinak zajimave to resila pred 35 lety moje tchyne - vysvetlovani nikam nevedlo, slovicko bylo moc zajimave, takze sli do koupelny a tam to slovicko opakovali nahlas porad dokola az zajimave nebylo ;D a domluvili se, ze kdyby byly choutky to slovicko zas rikat, tak priste zase jen doma v koupelne :D
fungovalo to.

Hani,
moji kluci od malicka nasim znamym tykaji a rikaji jmenem, kdyz vodi domu kamarady, tak tem ja se predstavuju taky krestnim jmenem a tak mi tykaji.
Tady je to tak bezne. Pripada mi vzdycky divne, kdyz mi v CR deti kamadaru vykaji.
Dobry den X ahoj - tak to mel problemy v CR Marcel, vesel do kramu a rikal jeste v 8 letech ahoj pani prodavacce. Proste Ahoj pro nej bylo shodne s mistnim Hallo, ktere se ale pouziva jak pri tykani tak vykani.
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 35435  [Dalších 34325 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.