Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
zerat | 18305 |
5.1.2014 10:14:10
Marru, i vám! Není to tak dávno, co jsem vzpomínala na Tvé rady pro nás ohledně naší Amy Říkala jsem si, jak to zvládáš v nové práci apod. Jestli najdeš čas napsat, jak se máte, tak dej vědět
Romči a nemohla by s babičkou zůstat doma Tvoje maminka? Moje maminka pobírá příspěvek od státu za péči (asi 9 tisíc?) o svou maminku, která je více méně už ležák a šla tedy do předčasného důchodu. + tchýňka má třeba už roky rokoucí zažádáno o místo v jejich místním vesnickém pensionu - nechce být na obtíž svým dětem... Asi bych se přestala dívat po domovech důchodců a spíše začala objíždět takovéhle nějaké pensiony pro přestárlé... tam by možná šance být mohla, ne? Tak nám to zítra začíná - děti jdou do školy, školky, manžel do práce (já taktéž) a psice bude prvně na celý den doma sama - jsem zvědavá, jestli to proběhne v pohodě Zítra mě asi čeká nejnáročnější den v roce, tak jsem fakt nadšená, že jsem se zrovna dnes vzbudila s bolestí ledvin a za noc jsem byla snad 8x čůrat... už mám v sobě hrnek brusinkového urologického čaje a bolest ledvin povolila čeká tu na mě druhý Mažu vymýšlet, jaký můžu upéct chleba či rohlíky z toho mála muk, které tu doma mám - nechce se mi jet nakupovat hezký den všem! |
marrusova+2marušátka | 98984 |
4.1.2014 21:53:54
Ráda bych vám všem tady popřála úspěšný nový rok, zdraví, pohodu, štěstí a bezpečné rodinné zázemí. Ať máte klid jak doma, tak v práci, ať se vám všem daří vše, co jste si naplánovaly(i).
Nějak nemám čas ani číst, ne to psát. Nevím kde mi hlava stojí.... Mějte se moc pěkně. |
Stáňa * | 7932 |
2.1.2014 20:21:42
Janino,
u nás je to bohužel horší než v Německu. Mám příbuzného (52 let), vloni mozková mrtvice, v září mu zemřela při autonehodě žena, byli bezdětní, on je téměř nepohyblivý. Doteď to rodina nějak zvládla (tetě je přes 80), teď od ledna bude mít pečovatelku (Betreuerin) z Bratislavy, na německou by taky neměli. Romčo, držím palce, ať se to brzy vyřeší. |
Janina&2 | 6551 |
2.1.2014 17:16:57
Romco,
ja ty situace bohuzel znam :(, dost nechapu, ze neni v systemu neco nastaveno. Vsade se vsichni tvari, jako bychom nikdy nemeli byt stari. Tchanovci od kolegy bydli ve vlastnim a z dvou duchodu a prispevku na peci si plati pecovatelky na 24hodin. Stridaji se po par tydnech u nich doma - maji nejake slovenky. Na nemeckou pecovatelku penize nestaci. U moji babicky bylo resenim po nemocnici prave ta LDNka (ta byla i blize nez DD). S umistenim v DD drzim palce, ono to jde nekdy rychle. Moji mamce taky rikali, ze to bude trvat a pak najednou bylo misto pro babicku docela rychle. |
Romana32 | 27719 |
2.1.2014 16:02:34
Ahojky.
Janino, ošetřovatelku v domácnosti by si musela babička platit z důchodu. Po zaplacení nájmu ji na celý měsíc zbydou 4 tis. na všechno a z toho si 24-ti hodinovou péči nezaplatí. Mamka se stará o mého mentálně postiženého bráchu, který je v plném invalidním důchodě, sama je necelý rok po operaci páteře a bydlí v podnikovém bytě, kde je babička jen na návštěvě. Dnes nám v Domově důchodců řekli ať nepočítáme s tím, že umístění by bylo v dohledné době. Takže co bude dál fakt netuším. |
Mmiky (Kačka6/02,Zuzi6/07) | 8629 |
1.1.2014 21:36:40
Ahoj všem. Přeju všem do nového roku jen sama nej nej. Především to zdraví.
Holky docitam pravidelně jen na ty příspěvky není moc času. Z mobilu to jde pomalu a na počítači mám moc práce do práce. Však to znate... Máme za sebou velmi hektický podzim. Zuzka zacla chodit do skoly. v listopadu byla ccelý měsíc doma se zápalem plic, dokonce i školu jim zavřeli... Jak byli všichni nemocní.zacla také trénovat rokenrol uz s velkyma u Kacenky trenérky. Kacence hledame noveho tanecnika. Starý skončil v červnu :-( Je to náročné. Teď před Vánocemi začala na zkoušku jezdit trénovat akroby takže trénink rázem 5xtydne, do toho gympl,ale ten naštěstí zvládá úplně vpohode manžel mění práci.... A u mě v práci je to šílené. Teď mám tedy 14 dní volno abych nabrala sílu a přežila zas až do léta. Romco je mi to líto, řešíme uz od léta něco podobného.babička je ale od úrazu v srpnu v nemocnici,resp. V LDN. Má k tomu i Alzheimera, děda moc smutní, ale doma by to sami nezvládli. Babička je uz na velkých dávkách morfinu takže doma to fakt nejde, ale docházet každý den do nemocnice je taky hukot. Máma se střídá ob den se svoji sestrou a celá rodina se snaží kdo jen může tak dovést dědu,protože ten uz mhd taky moc nemůže. Hrůza. Zerat gratuluji k domečku! A nizkoenergetický si uzivejte. Já topim asi na 2 v obýváku, když prituhne tak dám 3, pak u vchodových dveří na jedno topení a pak jen v horní koupelně. Jinak je vše mezi 1-2 a v baráku vedro zato trpím když přijedu ke tchyni do kamenného baráku... Hezky se zabydlete a uzivejte si to. Vsechny zdravím a mějte se moc a moc fajn. Pa M. |
janina+2 |
• |
31.12.2013 23:34:01
HAPPY NEW YEAR !
|
janina+2 |
• |
31.12.2013 23:30:25
Hani,
zadej si na google Nasendusche a koukni na obrázky. Já zítra kouknu, která nevyhovovala. Ad nemocnice - je třeba mít po nemocniční zabezpečení. Buď formou LDN nebo možnost pečovatelů v domácnosti. To pak hradit že sociálního pojištění. U nás je přímo pečovatelské pojištění. Bezdětný platí trochu víc - větší předpoklad, že se o ně nepostrádá nikdo z rodiny. Ale úplně promyšlené do detailu to asi nemají nikde. Vše je vždycky jen o penězích. |
Ajka Kuba 89, Maki 96, Adi 09 | 18094 |
31.12.2013 19:38:25
Běžím vám popřát do nového roku....
přidávám se k marodům, můžeme si doma zařídit špitál....s Adí jsem byla v nemocnici od 26.11. a má v krvi protilátky mononukleozy, jsem přesvědčená, že jí prodělala, Maki od pondělka minulého týdne 5 dnů horečky přes 39°C, nezabíraly antibiotika a má udělané odběry na monokluezu, vypadá to, že jí má....já po dvojích antibiotikách stále zvýšené teploty, takže to vypadá, že jsem měli všichno nějakou zmutovanou virozu či tu mononukleozu, ani manžel ani Kuba netrhali partu, jsou též po přelečení antibiotiky, ale při viroze moc nepomůžou...tak z toho nemám dobrý pocit takže do roku 2014 přeji hlavně zdraví vám i vašim rodinkám, protože ostatní si můžeme opatřit.... |
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 | 61018 |
31.12.2013 16:41:50
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.