| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Zamlklé těhotenství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 35435  [Dalších 34645 >>]
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 61018
8.1.2014 12:29:56
Orthosan kupuji psici v chovatelských potřebách.
Jájo~6~
a co miminko? už jsi doma nebo chodíš do práce?

Já mám momentálně všechny děti naježka - Daník tak chodí normálně, Hani konečně začaly růst, podrůstat a dorůstat vlasy, tak to bylo nejjednodušší řešení aby se jí vlasy sjednotily~6~ a Petruška se nám před vánocemi ostříhala sama nakrátko~8~. Ale vši nechci, už jsme toho měli a máme dost~l~
Nejnověji máme u Petrušky potvrzený odvčera reflux, tak jsem ráda že jí konečně přestanou dávat ATB na kašel a bude se léčit správnou léčbou~l~
*Hanka* & Lucinka 16914
8.1.2014 10:12:22
taky jsem vyčetla, že ten Tea tree se dá kápnout pár kapek do normálního šamponu a tím mýt hlavu..... myšleno preventivně až se jich zbavíte, pak by se třeba na kluky už nenastěhovaly.
*Hanka* & Lucinka 16914
8.1.2014 10:10:30
Jájo, myslím, že asi jen ve zverimexu, ale nevím, praktickou zkušenost zatím naštěstí nemám.... a doufám, že ani mít nebudu.

Ve školce se už párkrát cedule o vších objevila, naštěstí u nás nic.... Lucka má dlouhé blonďaté vlasy do půli zad - to by bylo příšerné. Někde tady na Rodině jsem vyčetla, že preventivně vtírat Tea tree olejíček na uši a na zátylek.... v době vší jsem to dělala a dobrý.... ovšem jak je známo - u nás "v době vší" znamená maximálně 5 dní co byla Lucka ve školce.
Jája+2 kluci 38897
8.1.2014 9:56:56
Holky, díky za rady.~x~~x~~x~

S tím stříháním ještě odolávám, dala jsem si limit do konce týdne a když se budou objevovat nové, tak půjdou oba na ježoura:)
Damíka i manžela jsem prohlídla a nemají - zdá se - nic. Mě prohlížela babička a říkala, že taky nic nevidí, ani vši, ani hnidy. Možná, že vším nechutná těhotenská krev (taky si obden myju hlavu a foukám kulmofénem + lak). No, každopádně teda fakt nic moc~Rv~Rv~Rv Čeká nás dlouhodobé kontrolování vlasů.
Ve škole s tím bojují už 5 let. Všichni jsou už z toho vysloveně znechucení, protože zdrojem jsou asi 3 rodiny, které na to kašlou a zvládnou běžně zavšivit půlku školy. Naštěstí ve školce to až tak často není a velmi rychle to odchytnou. Ve škole - paradoxně - ne. Ach jo.
Taky zvažuji, že na 3 dny opustíme ložnici a budeme všichni spát v dětském pokojíčku (kluci zatím spí s námi v ložnici). Tím bychom se mohli zbavit vší v ložnici.
Zerat, díky za tip na přežehlení polštářů, to mě nenapadlo.

Ještě prosím, Zerat, dala bys mi odkaz na ten Orthosan? A dá se koupit normálně v lékárně nebo musím někam do zverimexu?
Janina&2 6551
8.1.2014 0:31:26
Jajo,
me zabralo todle, kdyz je kluci pred 2-3 roky prinesli 3x za sebou domu:
http://linden-versandapotheke.de/goldgeist-forte-fluessig-p02893829-06.html?gclid=CIm0-7-a7bsCFc3KtAodex4ApQ
rodinne baleni 250ml vyslo minimalne na nas 4 na umyti 2x (po par dnech, kdy se lihnou nove vsi, pro pripad, ze to neusmrti uplne vsechny hnidy). pokazde byl pak pokoj. jinak jsem vse prala, vysavala a mrazila. na vlasy naplacala ten pripravek nechala pusobit pod pytlikem a fakt jsme se jich pokazde jednoduse zbavili - dokud kluci nepritahli domu dalsi.
nevim, jestli je u vas moznost si to objednat v lekarne, je u toho slozeni, tak treba by to byl schopnej nekdo namichat.
*Hanka* & Lucinka 16914
7.1.2014 21:33:26
ahoj,

Jájo ~6~~6~ kluky bych ostříhala jak radí Mandelka

jen to tu čtu, tak mě svědí hlava~:(

Lucinka včera vyrazila po dlouhé době do školky... měla jsem jí doma od 11. listopadu.... postupně prošla laryngitidou, píchané obě uši, Zinnat, následoval ani né týden klid a zánět nosohltanu a Sumetrolim pak týden klid a opět laryngitida.... v uších měla ve výtěru hemofila... takže jsme se zřejmě zbavily Moraxely a přesunul se k nám jiný humus. Nosohltan a ta další laryngitida bylo zřejmě jen pokračování toho původního hemofila.... ten Zinnat to zřejmě jen potlačil.... přitom citlivost tam byla. Při tom nosohltanu měla poprvé v životě povlak v krku a na mandlích.
Pak už jsem jí měla do vánoc doma. Ve školce tou dobou byla spála, neštovice a ruka, noha, ústa.... fakt dokonalý vánoční balíček 2+1 zdarma... předpokládám, že každé dítko si něco přineslo. Dokonce i obě sousedky byly doma.... jedna s průduškama, druhá s kašlem. Taky si je maminky nechaly doma do vánoc, aby měli klidné vánoce. Nechaly jsme si předepsat inhalátor, tak inhalujem Vincentku. Dáváme si jí celá rodina, Láďa má astma a já jsem tu první laryngitidu chytla od Lucky a měla jsem tracheolaryngitidu - myslela jsem, že chcípnu, asi 4 noci jsem spala u otevřeného okna, jinak jsem nemohla dýchat.... do toho péče o Lucku, mluvit jsem nemohla...
Jsem zvědavá jak dlouho Lucka vydrží.
Stáňa * 7932
7.1.2014 20:43:19
Jájo,
na mě naskákaly taky a od té doby mám v zadu na hlavě jedno místo, které, když jsem ve stresu, tak mě hrozně svědí a mívám ho rozdrbané do krve ~:(

Kluky jsem zkoušela odvšivit vším možným, jeden den se stalo to, že Tomovi se z hlavy přesunuly na tílko, ve kterém v noci spal, a ráno měl kousance podél lemů, protože ty mrchy se mu z hlavy (asi jim v tu chvíli smrděla) přesunuly na tělo. To bylo v pátek, když jsem to zjistila, tak jsem je oba vzala na ježka.
zerat 18305
7.1.2014 19:41:37
Jájo, projdi vlasy sobě! Já jsem vloni zdesinfikovala všechny Orthosanem šamponem na psy a všem jsem tvrdila, že já je nemám, protože mě nic nesvědí... ha ha ha ~t~ Jako poslední jsem šla na řadu já a spadla mi brada co vše mi šlo po Orthosanu z hlavy!!! ~8~ Já na rozdíl od Martinky jsem neměla ale snad ani jednu hnidu, takže na mě ty mrchy naskákali a nestihly se mi namnožit ~:-D

My jsme vyzkoušeli nejdřív všemožné přípravy zaručené účinné z lékárny - nechala jsem tam pouhých 1200 Kč~8~ ovšem žádoucí efekt se nedostavil, a jak píšu nakonec zabral opravdově až Orthosan ale musela jsem ho nechat působit na podruhé 5 minut! Po 2 minutách něco málo chcíplo, ale bylo to málo.
Veterinářka mi pak po x měsících řekla, že kdyby nás znovu navštívily, tak si mám přijít pro lepší přípravky než je Orthosan - takže já bych příště mířila 100% k ní ~;)
Jinak Martinka má vlasy taky světloučké a děsivě husté a měla je ještě dlouhé - zkoušeli jsme žehličku na vlasy... ale nakonec jsem ji pro klid všech nechala ostříhat na kratičkého boba. Vlasy už měla před stříháním bez vší, ale mě ty vši tak odrovnaly, že jsem dlouhé nechtěla ani u jedné z holek.
Já jsem je likvidovala tak, že jsem vysavačem vysála všechna místa sedačky, koberců, postelí, pak jsem je přístříkávala Diffusilem psím sprejem. Pytlík z vysavače jsem pak hodila na 4 dny na balkon promrazit. Postele jsem převlékala všem tuším co 5 dní a denně jsem propařovala polštáře žehličkou. Prala jsem hodně často a střídala jsem čepice...
Jo a nechala jsem si holky 2. den doma a celý den jsem seděla jen u okna a vybírala jsem hnidy a hledala případné vši. Samozřejmě jsem volala do školy, školky, že máme vši...
Nezávidím vám je - bylo to hrozné ~7~ Držím palečky ať se jich brzy zbavíte ~x~

Tady na Rodině někteří tvrdí, že 100% zabírají přípravky se silikonovým olejem - nám nezabraly ~d~
Jája+2 kluci 38897
7.1.2014 19:11:24
Ahoj!
Holky, s novým rokem, nové problémy... prosím moc a moc zkušené o rady.
Hynek dotáhl ze školy vši, asi už včera (jednu jsme našli na polštáři) a 4 měl ve vlasech, spoustu hnid. Určitě jsem některé přehlédla, je blonďák, takže hledání hrůza hrůz.
Zatím to vypadá, že manžel i Dami jsou bez, já se teď chystám k babičce, jestli na mě koukne.

Zatím teda vše, co jde, peru. Hynka si nechám 2 dny ze školy. Ale co dál? Jak je zničit?

Děkuju!!!!!!!!!!~x~
zaba + 3 64617
7.1.2014 11:16:06
Všem přeji v novém roce hodně štěstí, zdraví a lásky. Hlavně to zdraví.

Romčo, to je mi líto s tou babičkou. Držím palce, aby se to brzy vyřešilo.

Všem marodům přeji brzké uzdravení.

A víc nevím. Sice průběžně dočítám, ale psát moc nestíhám. Jak si sednu na dýl k počítači, tak Sandra udělá z pokojíčku kůlničku na dříví a já tu pak po ní hodinu ukklízím ~t~
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 35435  [Dalších 34645 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.