Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
luthienka | 77117 |
16.6.2021 15:59:07
Milujeme vegetariánské lasagne. Ale bezlepkove - to nevim…
Jinak zeleninu v páře ( brokolice, květák , mrkev, hrasek, chřest) a Holandska omáčka a brambor. Ratatouille - muž k tomu ale má rad maso. Stejně tak k gratinovanym bramboram Dauphinoise. Nebo je fajn irsky colcannon - br kase s hodně máslem, smetanou a hladkou zelí nebo kapusty nebo kaderavku. Jinak děti mají radi wrapy všeho druhu - jdou dat do kuluricne tortily. K zelenině hodit chedar, fazole, kukurice a pro velké třeba chilli omáčku a zapect. |
Simeona a 3 | 68216 |
16.6.2021 15:53:22
Děkuju angrešte Bubble and Squeak, to bude muž rád !
|
Simeona a 3 | 68216 |
16.6.2021 15:51:37
Persepolis, co je květák buffalo prosím ?
|
Simeona a 3 | 68216 |
16.6.2021 15:51:04
Super, díky, dělám zeleninové kari s cizrnou, ale je to jednotvárné, zkusím květák atd.
|
babi_ | 48341 |
16.6.2021 15:37:09
Zapečená brokolice/květák/hrášek.
Uvařenou zeleninu (jeden druh či více) na kousky promíchám se směsí mléko-nastrouhaný eidam-vejce (z bílku sníh), nanesu na vymazaný plech/do zapékací mísy. Dochutit lze kořením dle libosti, ale u nás to má úspěch i jen osolené. Pečená zelenina - papriky, kukuřičky, mrkev, celer, petržel, přípdaně brambory. Jen s ghí a solí. |
angrešt | 114837 |
16.6.2021 15:18:23
z bezmasých primárně bezlepkových jídel, která mé děti milují, je to především falafel s domácím hummusem (část cizrny jen namočím na falafel, část uvařím na hummus), česnekovým jogurtem a domácí kvašenou zeleninou. Akorát pro mě je to pracný.
pak buffalo květák (recept jsem psala jako článek pro iReceptar); okonomiyaki; omeleta plněná dušeným smetanovým špenátem; kreolské červené fazole s rýží; lečo s vejci; květákový mozeček; vařená brokolice s miso máslem; smažený sýr; pískavé bubloto (Bubble and Squeak), zeleninové lívanečky, grenadýrmarš pak řadu polévek - kulajdu, dýňovou, chřestovou, čočkovou, hrachovou, houbovou, rajjčatovou s mozzarellou, čedarovou.... |
Lei | 37503 |
16.6.2021 15:02:06
Polévky z čočky na mnoho způsobů, z červené i zelené, někdy s rajčaty, někdy s mrkví, něky s kokosovým mlékem, jindy se smetanou, kurkuma, římský kmín...sní se u nás vždy. Nebo klasická čočková. Ale my jsme čočkoví .
V hustší verzi pak servíruju s rýží. Falafel z cizrny nebo z hrachu. Čočkový nebo pohankový nákyp s bramborem nebo se zeleninovým salátem. Teplé bramborové saláty, ty jsou u nás hodně oblíbené. S olejovou zálivkou, vařeným vejcem, fazolkami, tvrdým sýrem, kyselými okurkami...co je k dispozici. Těstoviny míváme jako nouzovku, to si vaří holky samy, to sem ani nepíšu, navíc nemám zkušenosti s bezlepkovými. |
Persepolis | 107413 |
16.6.2021 14:05:45
Špagety aglio olio, francouzské lečo, květák buffalo, houbové rizoto. A pak polévky: u mě vede bramboračka , hrstková a kyselo, manžel miluje kulajdu a boršč. Ten tedy dělám z hovězího vývaru, ale to se v té hromadě zeleniny ztratí. No a pak sladká jídla. Momentálně třeba jahodové knedlíky z tvarohového těsta.
|
Monika | 123907 |
16.6.2021 14:05:44
Jo a je to všechno bezlepkové (pokud tedy použiješ příslušné těstoviny), ta indická jídla se zahušťují cibulovým pyré a rajčaty ...
|
Monika | 123907 |
16.6.2021 14:04:07
U nás jsou oblíbené indické recepty, ať s masem nebo bez masa. Já používám recepty z indickerecepty.cz, ale najdeš uričtě fůru jíných. Nejoblíbenější z bezmasých je aloo gobi (květák, brambory), kari z červené čočky, bainghar barta (lilkové kari) a chana masala (cizrna). Potom máme rádi bezmasé úpravy těstovin (s bazalkovým pestem, s rajčaty, s nivou, se špenátem ...), naopak zeleninová "rizota" u nás moc nejedou, to si dělám tak pro sebe ...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.