17.6.2019 20:21:36 nekázanka
Začínající (skoro) vegetariánka
Zdá se, že pomalu, ale jistě téměř vyřadím z jídelníčku maso. Vadí mi enviromentální zátěž a velkochovy, takže když už domů koupím maso, pochází z malochovu a často to je pouhého půl kila pro šest lidí (do indického jídla nebo polévky). Takže pomalu směřuji k zeleninovým jídlům. Vejcím, mléčným výrobkům a rybám se nebráním, a občas si s rodinou dám domácí kuře. Vařím většinou jen o víkendech, takže během týdne se mí milí zajistí tím, co jim dělá dobře a chutná
.
Ráda bych si ale dala pozor na to, aby mi něco nechybělo - myslím tím minerály a vitamíny, a taky abych případně neztloustla. A taky už mi je přes padesát a jsem po indukované menopauze a mám osteopenii.
Prosím tedy o tipy a doporučení od zkušených a naopak bych si ráda nechala ujít masoučné rady. Mimochodem, mí milí jsou všichni dospělí, nepojede v tom se mnou žádné malé dítě, je to čistě moje věc. Díky
.
Odpovědět