| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 1930] Názory 19311940 z 37606  [Dalších 35666 >>]
Lída,3 kluci a holka 25285
5.3.2012 16:28:16
Kopřivo, takhle to prostě dopadá, když se laik pokouší vykládat zákony ~t~~t~~t~
.kili. 125672
5.3.2012 16:20:33
- "Z jakého konkrétního ustanovení dovozujete, že s dítětem může být formálně hospitalizovaná jen nezletilá matka, a ne zletilý zákonný zástupce?"

* "Ustanovení, které jsem citovala, jasně mluví o zákazu hospitalizace dítěte s dospělým pacientem na jednom pokoji."

každá hospitalisovaná osoba je pacient, i zdravý průvodce nemocného splňuje kriteria pacienta, i rodička je pacient
a její novorozené dítko taktéž

** "ustanovení, který citovala Raďulka, jasně sděluje, že naopak hospitalizace zákonného zástupce s dítětem je možná (a žádoucí)."

pročtěte si ono citované ustanovení řádně a celé

*** "Tj. hospitalizovaný zákonný zástupce nerovná se pacient."

je to pacient, splňuje definovaná kriteria pacienta

**** "Potíž může nastat pouze v tom případě, že je zákonný zástupce zároveń pacientem, tj. že se má léčit dítě i rodič."

to je ovšem zcela běžná záležitost péče po narození

potíž můžeš ovšem nastat (a také nastane) i z dalších důvodů

***** Ale rozhodně nenastává při výkladu potíž v tom smyslu, že by zákon povoloval hospitalizaci s dítětem pouze nezletilým zákonným zástupcům.

nikde jsem nenapsal, že zákon povoluje hospitalisaci s dítětem pouze nezletilým, zákon tuto hospitalisaci toliko nevylučuje
a já jsem na základě toho napsal, že "dostupnost práva je formálně jen pro děti nezletilých matek." což mám za skutečnost.

- "Je to takovej problém přiznat, že se člověk splet? "

nechápu souvislost, v níž se mne na to ptáte, nicméně zkuste to
.kili. 125672
5.3.2012 16:05:33
- "Nečekala jsem že člověk, který ten zákon prý celkem dobře zná nezná pokračování, tj. bod b. Zkopírovala jsem zde bod a pro ty, kteří tento zákon neznají tak dobře, či se jim nechce hledat.
Tak tedy pro ty co zákon dobře znají:"

kdybyste se nad tím dokázala zamyslit, byla by možná Vaše reakce jiná

- " Zcela jistě ani toto nebude k tématu které jsi myslel, to je mi jasné. Asi bys to měl navrhnout jako změnu, když je to dle tebe s nejasným výkladem. Já tento i předchozí bod chápu jasně a nemám ani s jedním problém. Nikdy jsem se jako matka nenechala vyhodit v nemocnici a nehodlám to udělat ani v následující době. "

* jistěže to není k thematu, které se týkalo toho, že zákon nijak nevylučuje rodiče z osob, se kterými dítě nemá být umístěno společně

** nevím, proč bych já měl něco navrhovat

*** thema je o znění zákona a ne o Vašem odhodlání
adelaide k. 20327
5.3.2012 12:52:53
šešule mě byla ta paní nesmpatická od prvního slova a to jsme zrovan přišla k televizi a nevěděla o jaké téma a jakého člověka jde (to kdyby mě chtěl někdo obviňovat z podjatosti :-))
Kopřiva Dvoudomá 34182
5.3.2012 12:21:28
Kili, pročpak je směřování chybné? Z jakého konkrétního ustanovení dovozujete, že s dítětem může být formálně hospitalizovaná jen nezletilá matka, a ne zletilý zákonný zástupce?

Ustanovení, které jsem citovala, jasně mluví o zákazu hospitalizace dítěte s dospělým pacientem na jednom pokoji. Zbytek ustanovení, který citovala Raďulka, jasně sděluje, že naopak hospitalizace zákonného zástupce s dítětem je možná (a žádoucí). Tj. hospitalizovaný zákonný zástupce nerovná se pacient.

Potíž může nastat pouze v tom případě, že je zákonný zástupce zároveń pacientem, tj. že se má léčit dítě i rodič. Ale rozhodně nenastává při výkladu potíž v tom smyslu, že by zákon povoloval hospitalizaci s dítětem pouze nezletilým zákonným zástupcům.

Je to takovej problém přiznat, že se člověk splet?

Kili wrote:
Naplňujet to až tak, že na jedné straně má dítě nárok na nepřetržitou přítomnost rodiče a na straně druhé nesmí být umístěnona pokoj s dospělým. Takže dostupnost práva je formálně jen pro děti nezletilých matek.
MarkétaP + 4 dcerky 13148
5.3.2012 10:03:53
Šešule, to není jen tvůj pocit. BTW, najdi si ji na znamylekar ;)

Proti té hradbě agrese působila Marie Vnoučková plaše, ale na druhou stranu velmi jednoduše řekla svoje a proti penězům postavila skutečný zájem o ženu ~R^
Šešule 94264
5.3.2012 9:52:46
Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že paní Hořejší se bojí o peníze, pozici a je zbytečně agresivní~Rv
Šešule 94264
5.3.2012 9:47:38
Možná už to sem někdo dával, ale kdyby ne..
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10315089302-tah-damou/
Raďulka 16249
5.3.2012 9:37:59
~t~~t~~t~
Nečekala jsem že člověk, který ten zákon prý celkem dobře zná nezná pokračování, tj. bod b. Zkopírovala jsem zde bod a pro ty, kteří tento zákon neznají tak dobře, či se jim nechce hledat.
Tak tedy pro ty co zákon dobře znají:

b) umožnit pobyt zákonného zástupce nebo osoby
jím pověřené společně s hospitalizovaným nezletilým
pacientem nebo pacientem zbaveným způsobilosti
k právním úkonům, pokud to umožňuje
vybavení zdravotnického zařízení nebo nebude
narušeno poskytování zdravotních služeb anebo
takový pobyt není na základě jiného právního
předpisu vyloučen,

Zcela jistě ani toto nebude k tématu které jsi myslel, to je mi jasné. Asi bys to měl navrhnout jako změnu, když je to dle tebe s nejasným výkladem. Já tento i předchozí bod chápu jasně a nemám ani s jedním problém. Nikdy jsem se jako matka nenechala vyhodit v nemocnici a nehodlám to udělat ani v následující době. Takže mně osobně vadí v tomto zákoně spíše jiné věci.
.kili. 125672
5.3.2012 0:49:28
" 2. žen odděleně od mužů v samostatných pokojích,
a to s výjimkou poskytování akutní lůžkové péče
intenzivní,"

Když už (zbytečně, bez vztahu k polemisované věci) uvádíte tento bod daného ustanovení, tak jde také o poněkud kontroversní věc, neboť není zřejmé, proč zákon ukládá a tak i garantuje oddělení žen od mužů, kdežto neukládá a tak ani negarantuje oddělení podle pohlaví u dospívajících. Jde o zjevnou neoprávněnou selekci podle věku a nerovný přístup k právům.

[<<Předchozích 1930] Názory 19311940 z 37606  [Dalších 35666 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.
Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.