| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Rodinné finance

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 129038  [Dalších 129018 >>]
Lenka Pražanda 128023
12.11.2024 15:13:00
To není to samé. Já bych taky nepřijala když vím, že budoucí cena bude vysoká. Ve smyslu bude mi to předhazováno nebo se ode mě bude očekávat nehynoucí vděčnost. Zkrátka kdybych věděla, že to není nezištná pomoc. Ale odmítnout jenom proto, že jsem hrdá je nezralé a hloupé.
Beat 107867
12.11.2024 15:09:26
Inko, tvoje porodní historka je~g~~t~
Evelyn1968,2děti 6269
12.11.2024 15:07:56
My jsme vyrostli ve stejném městě, ale v tak odlišném prostředí, jako z jiné planety:-). Společné máme jen to, že naši otcové byli velmi sečtělí a inteligentní dělníci v místní obří Kolbence a matky byly pracující inteligence. Jinak zvyky, zájmy, názory, výchova, hospodaření, vaření, jídelníček, všechno každý z domova úplně obráceně. Ale při prvních setkáních jsme my dva osobně měli stejné nazory.

Sladili jsme se i v soužití, manžela jsem naučila jíst i tláču s cibulí, syrečky a polívky ~t~
kosatka2 89902
12.11.2024 15:03:14
Lenko, my takhle na krátko pomoc přijali a byla to past- večer před stěhováním nám příbuzní zdvojnásobili nájem, neodvezli si věci, furt nám tam bez ohlášení lezli, do toho nějaké fámy po rodině, výčitky od tchyně, rychle pryč. Ne každá pomoc se vždy vybarví jako pomoc. Takže už bych si taky vybírala.
Vážný2 158667
12.11.2024 14:40:56
Mamka nám zůstala na krku cca 4 roky od prvního gerontopsychiatrického kolapsu a ataky deliria a demence (která ještě odezněla). Ale už nebyla normální ve smyslu, že některé fobie ji už převálcovaly. Odmítala chodit ven sama a museli jsme všechno řešit přes PečSl. A to měla mizernej malinkej důchod.

Teď pečujeme o dědu (tchána), kterému slouží mobilní hospic Cesta Domů... Je u něj primárně babička, ale mám toho za poslední 2t fakt dost... V pá to vybl... na terapeuta a ten si půjde hledat supervizi ~t~
Lenka Pražanda 128023
12.11.2024 14:34:21
"Já to chci zvládnout sám. Já pomoc nepotřebuju, umím to sám. Já to chci nejdřív zkusit na vlastní pěst."
Čumčo, za tímhle já vidím rozmazlené malé dítě a jeho truc. Nebo přehnanou hrdost. Tohle jsou lidé, co si o pomoc neřeknou ani ji nepřijmou, ani kdyby se topili. Za mě velmi hloupé a sebestředné. Nic obdivuhodného, nic co bych někomu dávala jako vzor.
Úplně jiná situace je, když se někdo sám postaví na vlastní nohy, vybuduje firmu z ničeho, a pod. protože to jinak nešlo. Ten si obdiv zaslouží. Ale odmítnout pomoc jenom proto, abych ukázal jaký jsem kabrňák? Proč?
Chloé 102783
12.11.2024 14:33:44
Inko,
"Ne, neznám nikoho, kdo by odmítnul byt, s tím, že si chce zkusit na něj vydělat sám, leda blázen." Asi tak. Aneb hloupy, kdo dava, hloupejsi, kdo nebere.
Ja pocitam s tim, ze dceri ke koupi bytu urcite financne pomuzeme, pokud budeme moc. Nam nasi taky pomohli, protoze chteli a mohli.
Vážný2 158667
12.11.2024 14:29:30
My jsme vyrostli hodně v tom, že děti se v rámci partnerství/manželství mají odstěhovat od rodičů. "I opustí muž otce svého i matku svou a přilne ke své ženě" je první manželské kázání v Bibli. I tak jsem sladko-jedovatě rejpal v posledních letech před svatbou při jejich problémech se zajištěním pronájmu, že jsem strčil hlavu do dětského pokoje, kde už žila pouze dcera a trochu si jej upravovala na pár let-měsíců, a ptal se, kde bude kolíbka... Byl jsem vždy poslán "do předem připravených pozic". Já to myslel i s trochou humoru, že kdyby se všecko vy.. Pardon my French, nepovedlo, tak mohou u nás samozřejmě dočasně přežít.

Kamarád z USA má dokonce pravidlo, že na už VŠ mají jít děti tak daleko, aby nemohly na víkend jezdit si prát domů. (Tj. do nesousedního státu.)

Takže to nikdy nebylo takto vyhrocené. Dokud tu bydlely děti během VŠ, tak to málo co, různě vydělaly na brigádách, tak je stejně stály náklady studia víc. Navíc dcera byla na VOŠ (která se platí) a ještě studuje na soukromé VŠ, na což ji i teď rádi přispíváme kolem 50%. Navíc jsem věděl, že kluk hodně intenzivně v těch letech pracoval ve skautu, schůzky, víkendovky, akce ,..., takže moje podpora byla i podpora toho skauta. A taky dost odmakal pro fakultu, jak v senátu, tak v politologickém klubu. Neměli nikdy velké kapesné, to si hradili včetně nákladů na všechno možné sami, ale prostě bydlení a lednice byly součástí naší vyživovací povinnosti, jak jsme ji chápali, když poctivě studovali (dokonce rychleji než byl požadavek, což se vyplatilo pak po svatbě, kdy dotáhnout diplomku bylo už hóoooodně těžké a otravné.

Takže v principu ano, určitě je to správně, ale je na místě započítat i tu část vyživovací povinnosti během studií. A tak nějak bych ty vybrané peníze stejně připravoval na investici zpět do nich. Protože energie má téct primárně dopředu od rodičů k dětem. Jen v samém konci chvilku i nazpět.

Levné sedací soupravy na Favi.cz - top výběr
Tinúviel 153914
12.11.2024 14:16:47
Ropucho, úprimne, mne tie jasle ako dobré riešenie nepripadajú. Ja ako babička by som určite dosť nástojčivo navrhovala, že sa postarám (teda dúfam, že na to v tom čase ešte budem mať fyzické a psychické sily).
A ak by si to vyžadovalo prehltnúť svoj názor na dcéruškin karierizmus, tak by som ho prehltla (a kopala do členku manžela, aby ho prehltol aj on :-) ).

A som si dosť istá, že moja mamka a babička by to vnímali podobne.

Aj v pozícii tej dcéry by som radšej zniesla nejaký rozhovor na tému, či je naozaj nutné, aby som pracovala (jednorazový, zase chápem, že mať to na tanieri každý deň by bolo neúnosné).

Chápem, že vtedy bol pohľad na kolektívnu výchovu iný, ale v našej (aj širšej) rodine bol aj v minulosti skôr podozrievavý.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
12.11.2024 14:02:41
Nevím jak husa, ale já ve dvaceti o porodech nic nečetla. Radši.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 129038  [Dalších 129018 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.