| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v zahraničí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 16579  [Dalších 15959 >>]
pega 103835
10.11.2015 11:23:01
Z Cr jsme se odstehovali, kdyz bylo detem 5 a 2,5 roku. Posledni se narodila uz v cizine. Prarodice jim nechybi, kdyz jsme byli v CR, jeste pracovali a na nastevy nebylo moc casu, zili jsme v jinem meste. Ted uz jsme v cizine 10.rok a deti nechteji ani slyset o tom, ze bychom se do CR meli vratit. Na prazdniny ano, ale zit tam ne.
Anni&Annika 50178
10.11.2015 11:04:40
Tak nase mala travila s babickou hodne casu. A nejen s ni, i se svou sestrenkou a tetou. A kazdy patek chodila spat se sestrenkou k babicce. Ta je vyzvedavala uz ve skole a skolce.
Male babicka chybi, ale nastesti existuje skype a telefon, muze s ni mluvit kdyz chce a taky to dela. Ac teda ted o podzimnich jsme byli na otocku v Cechach a to si vyminila, ze chce odvezt k babicce a u ni i spat. Na jare to bude druhy rok, co zde zijem, mala je ve 4. tride. A teda...Cechy ma uplne stejne jako jako Nemecko.
Ja si teda jeste myslim, ze je to o vztahu mezi nima. Nemeckou babicku taktez vidala skoro kazdy tyden /pres leto jsme jezdili kazdy vikend do mesta, kde ziji manzelovy rodice/ a presto ji nemecka babicka nechybi....~d~
v v 134505
10.11.2015 10:59:10
Ahoj, žijeme v zahraničí a synovi je smutno po babičkách, tetě a bratranci. Jezdíme do ČR každé dva měsíce alespoň na týden a on pokaždé říká, proč jsou prázdniny tak krátké a škola tak dlouhá, a potom při odjezdu brečí. Brečí někdy i cestou zpět do zahraničí a říká, že chce chodit do školy v ČR, aby mohl k babičkám i po škole. Někdy si říkám, jestli se nemáme vrátit. Babičky tu nebudou věčně a on je takto vidí jen málo. Říkám si, jestli mu tím neškodím a nebudu toho jednou litovat. Ostatním dětem možná prarodiče a rodina tak nechybí, protože se už v zahraničí narodily a jejich rodiče ani tak moc často do ČR nejezdí, takže nemají pocit, že by o něco přicházely. Nemají prostě se zbytkem rodiny tak pevné vazby, vidí se dvakrát do roka a hotovo. Syn žil ale do 4 let v ČR a ještě si pamatuje, že babičky vídal častěji, jedna přijela třeba i v týdnu a spala u nás a chodila pro něj do školky apod. Bylo to prostě hodně jiné. Jak to máte vy? Máte také někdy výčitky jako já?
Anni&Annika 50178
17.6.2015 18:53:48
T...takovy pripad mam v byvale rodine. Emigrovali, nez slo dite do skoly. To dite v Nemecku vystudovalo a je pravnik. Na stazi bylo v anglicky mluvicich zemich, ale i v slovanskych zemich. Momentalne zije v Nemecku a ma pravnickou kancelar a je pomerne uspene. Nabizi nejen sluzby v nj, ale i v aj, cj a slovenstine.
T
  • 
17.6.2015 9:17:25
Dalsi zname se taky opravdu snazily, deti jezdily do CR na prazdniny, takze mluvit umi. Ale zkousky v ceske skole vzdaly po 4.-5.tride. Do te doby opravdu doma deti drely, vsude vylepena vyjmenovana slova, snazili se cvicit predpony s, z; mne -me, koncovky pridavnych jmen, psani velkych pismen, druhy slov, vet, atd. A ve finale se deti zacaly bourit, mely toho dost ze sve normalni skoly (ta v rade zemi konci az v 15:30 kazdy den, pak krouzky, ukoly - zkratka casu moc neni). Takze to vzdali. Deti mluvi (s prizvukem a obcas hledaji slova), ale psat cesky proste neumi. Objem gramatiky, kterou deti zvladnou v CR je opravdu velky a po vikendech se to v cizojazycnem prostredi spatne dohani, obzvlast kdyz v tom to dite nevidi smysl (domovska zem je v cizine, do ceske skoly chodit nebude). Zajimalo by me, jestli nekdo z rodicu, kteri ziji v cizine tzv "naporad" byl schopen naucit deti i spravne psat a gramatiku (ne jen mluvit). Ja to povazuji za temer nadlidsky vykon.
zen 6251
16.6.2015 19:18:05
Ziji v Kanade a doma mluvime vsichni anglicky.Manzel je kanadan.Kdyz jsme prijeli ,tak jsem se potrebovala naucit mistni jazyk abych mohla fungovat.Pak mi dela problem rychle prepinat z jednoho jazyka do druheho.Vubec bych si nedovedla predstavit ,ze bych doma mluvila cesky a manzel by nevedel o cem jde rec.Proste ne kazdy tohle zvladne!.Pro mne bylo dulezite se prizpusobit zemi ve ktere jsem se rozhodla trvale zit a vychovavat tam deti.
Do CR letame jednou za cas.Deti maji k CR kladny vztah ale prece jen doma jsou uz tady. Uceni jazyku rozhodne nepodcenuji.Dcera tu chodi do franzouzke skoly,takze dalsi jazyk se uci.A myslim to ,ze ma nejake zkusenosti s cestinou jako jinym jazykem ,ji hodne pomohlo.
Anni&Annika 50178
16.6.2015 17:25:31
aach..a vis, ze jsem o tom uz taky premyslela? ~:-D
Chloé 102783
16.6.2015 12:49:22
A.
Ja myslim, ze kdyz zacnete za par let, bude vyhodou, ze jim to pujde urcite rychleji. Ale jak pisu, ja ted na to mam fakt podminky i cas, tak to nebudu odkladat.
A.
  • 
16.6.2015 12:36:33
moje dítě nemělo problém přečíst dlouhý článek s němčinou a nerozuměla mu vůbec, pak to dotáhla do dokonalosti a naučila se dlouhou německou básničku a nevěděla vůbec co říká, jako když se operní zpěvák naučí árii a vůbec nerozumí co zpívá, ale "dá to" 4 hodiny v kuse, tak jsem teď ráda, že už tomu i rozumí, s češtinou začneme skutečně až za několik let, ale samozřejmě chápu, že jsou lidi škovnější nadanější než já a své děti naučí česky, pro mě je to nemožné a tedy i pro všechny kamarádky co v zahraničí mám, ale věřím tomu, že ty jsi dokonalá a jde ti všechno samo, já takové schopnosti nemám
A.
  • 
16.6.2015 12:31:48
Chloé, držím palce, za rok napiš, jak vám to jde. Dcera jde do třetí, ještě jsme nezačaly, taky říkám od září, jenže to jde do první syn, takže to asi ještě o rok odložím, navíc ji přibude angličtina, takže fakt začneme až za několik let
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 16579  [Dalších 15959 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.