Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
honey | 6468 |
17.4.2007 11:06:08
Mariett, ahoj,
tak to jsou samé dobré zprávy :)) Prostě, někdo si to umí naplánovat :))) A už víš, co čekáte? A co ta jména, máte už vybráno? U nás je to vcelku OK, mně se malinko zhoršila ta alergie, jak to všechno venku rozkvetlo, ale dobírám poslední vakcínu, tak to taky připisuju tomu. Adélka je (ťuky, ťuk) zdravá, ve školce si užívá, konečně jí jde dobře to "c" i "č", a taky jí naběhlo "r", samo od sebe. Mám z toho velkou radost, hlavně že to přišlo samo, že jsem jí nemusela trápit nějakým procvičováním. V naší školce se už objevily informace o prázdninovém provozu, ale bohužel každý týden někde jinde :( No a vzhledem k tomu, že ještě nemám žádnou práci, tak vůbec nevím, kam a zda jí mám přihlásit. Ach jo. Jednu práci jsem odmítla já, protože bych musela dvakrát přestupovat a pak ještě z metra pěšky 10 minut, a ani těch peněz nebylo tak moc, zbytek mně odmítl. Začínám uvažovat, že na pohovorech se ani nezmíním o dítěti, myslím si, že to berou jako překážku. Dokázat to pochopitelně nemohu, ale věty typu "časově náročná práce" a "flexibilní a dynamický kolektiv" mluví za sebe. No nic, vybrala jsem si tuto cestu sama, tak na ní musím vydržet až do zdárného konce. Ale řeknu vám, že je to depresivní, mám pocit, že už snad ani nemám co nabídnout :( Ještě že mám toho svého manžela, který mě udržuje v provozu, protože chce, abych mu pomáhala s editací jeho nové knihy :) O víkendu jsme byli na hradě Houska, je to tam úžasné, mohu doporučit. Mohli tam dokonce i psy! Cestou zpět jsme ještě (teda já ne) "lovili" žabky, prý jsou heboučké ... říkal manžel a Adélka. Já, poté, co jsem viděla několik přejetých žabích kostřiček, jsem se na ně nemohla ani podívat. Máte někdo nějaké tipy na víkend, nějaký hrad, zámek, atrakce? Mějte se! |
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
17.4.2007 9:45:06
koukám, že si tu povídám sama ;-)
Jindra má neštovice zdárně za sebou, dneska je poprvé ve školce... Ale Fanynka nezklamala ;-) protože téměř na minutu přesně po 14 dnech po Jindrovi dostala neštovice i ona, ráno v půl osmé jsme jí objevili první pupínek, teď už jich má minimálně 5, uvidíme do večera... Je v pohodě, teplotu nemá, takže jedinej, kdo je z toho na mrtvici jsem já, protože Fanča mi u televize na rozdíl od Jindry fakt sedět nebude :-PPPPP a já jí budu muset pořád "stát za prdelí". Kdybych mohla dám si panáka.... Holt to bude náročnej týden, aspoň, že Jindra už je ve školce... Akorát to bude záhul dneska a zítra, to musím dodělat překlad.... No nic, beru to z humorem a snažím se vidět to pozitivní :-DDDDD Fanča bude mít neštovice za sebou a navíc máme 4. května odjíždět na srazík s červencem05 a to už bude zahojená, a navíc to vychází i suprově s ohledem na můj TP, který je 1.6., takže žádný riziko pro mimi a to je přeci super :-DDDDDDDD |
11.4.2007 17:45:52
už je po velikonocích, tak měním název ;-)
Dneska jsem měla trošku náročný den, ale jsem tady s hlášením o stavu u nás doma ;-) Tak začnu odzadu, odpoledne jsme byli s Jindrou na kontrole, takže je v pohodě, krásně se vylupuje, tudíž neštovice jsme úspěšně zvládli a od pondělí smí do školky ;-) No a ráno jsem byla v poradně, ta dopadla dle očekávání, všechno je v pohodě, placenta je na přední stěně, a "hezká", jak se doktor vyjádřil ;-) plodový vody je dost, průtoky placentou OK, mimís je hlavou dolů, takže to co mě vráží pod pravý žebra je fakt prdel :-D no prostě všechno je v pohodě, akorát mimís přesně kopíruje sourozence :-((((( takže ke konci těhu zpomaluje vývoj a vypadá to na "posun" termínu, zatím jsme minimálně o týden pozadu, jsem 32+5 a mimís odpovídá 31+2... což mě sice nepřekvapuje, ale štve, si připadám jako slonice, odhaduju, že 2v1 budu strašit možná ještě v půlce června :-((((((((((... Jinak 24. dubna jdu na kontrolu, asi poslední, budu nastupovat na mateřskou a asi mě předá do Krče :-D |
honey | 6468 |
8.4.2007 10:24:38
Ahoj holky,
mám tip na výstavu, ale jen pro pražské - v České muzeu hudby v Karmelitské ulici, P1 je do 30. dubna otevřena výstava Orbis Pictus. Jedná se o interaktivní výstavu, jsou tam různé druhy "hudebních" nástrojů, postavených a sestrojených z různého materiálu (dřevo, kov ...). Nejúžasnější ale je, že na všechno se dá šahat, foukat, mačkat, tlačit, prostě se na všechno dá zkusit zahrát, nebo aspoň zahulákat (viz otočný válec). My tam byli včera, a vyblbli jsme se celá rodina :) Dá se koupit vstupenka jak jen na tuto výstavu, tak i do muzea hudby. Prostory nádherné - bývalý kostel. Více info zde: http://www.nm.cz/vystava-detail.php?f_id=115 Dobrá zpráva pro mimopražské - výstava se dále přesune do Brna (11/5 - 17/6), Kroměříže (21/6 - 26/8) a Opavy (4/9 - 30/9). Rozhodně to stojí za vidění/zkušení. Hezký zbytek Velikonoc! |
honey | 6468 |
6.4.2007 18:56:31
Taky se přidávám k přání krásných a pohodových velikonočních svátků!
_____________________ Tak dneska zase obligátně u pohovoru :) posílají můj životopis dál .... nechám to koňovi, ten má větší hlavu :) Má být hezky, tak vyrazíme někam do přírody, i za kulturou. Mějte se krásně! |
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
6.4.2007 13:33:47
ahoj holky, chci vám popřát hezký Velikonoce!
Máme tu návštěvu ze Šumavy, v neděli odjíždíme my k nim, tak jsem zvědavá, jak vypadá pořádná šumavská mrskačka. Snad si pak sednu... Š. |
Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
4.4.2007 22:55:46
Marieto, jasně, já taky většinou hledám info na lékařských serverech - jen jsem si pamatovala, že když je měly holky, četla jsem, že to může být pro mimi škodlivé, tak jsem to pro tebe chtěla najít a tohle mi přišlo první pod ruku... .-) Jsem ráda, že se Tě to netýká.
Honey, myslím na Tebe a držím palce! |
honey | 6468 |
4.4.2007 14:03:31
Ahoj holky,
jako vždy se to rozjede, když tady nejsem :) Pracovní report - dneska jeden pohovor na agentuře, jako vždy, paní byla moc milá, taky řekla, že mně doporučí, tak uvidíme. V pátek mám další pohovor u jiné agentury, na plus minus podobné místo, tak jsem zvědavá. Za chvíli budu moct napsat manuál "Jak se chovat u pohovoru". Včera jsem byla na úřadu práce, opět milá paní, která mne povzbuzovala, že nemám ztrácet naději. A asi na důkaz té naděje mi vyjela z počítače nějaké jejich nabídky; bohužel nic pro mně - v jednom chtějí znalost korejštiny, pak třeba "ochrana exekutora" (asistence a ochrana vykonavatele exekutora při sepisování a zabavování movitého majetku, ztotožnění se s faktem, že práce se týká výkonu exekuce), a podobné. Beruško, místa tu jsou, ale pokud se nechci za 2 roky ocitnout ve stejné situaci, tak nemůžu brát práci, která mne semele a přestane bavit. Výhoda Prahy je, že těch nabídek je tu pomerně dost, a taky moje osobní, že mám co nabídnout. Aspoň si to myslím :) Štěpánko, mně se ta chobotnice taky líbí, je opravdu kreativní, ale já osobně bych jí nevybrala. Mně se líbily nějaké prosklené věci, pak jeden návrh s takovými "závěsy", na kterém byly obrázky spisovatelů, a totálně mně odboural jeden návrh, který jsem si pracovně nazvala "hobbití domek", vypadalo to jak nora :) Neštovice - nevím, jestli vám mám závidět, nebo ne :) Já je neměla, ani v dětství, máma říkala, že ségra je měla, ale já je nechytila, a Adélka je zatím taky neměla. Ve školce měli zatím akorát spálovou angínu, ale ve vedlejší třídě. Asi patřím do té skupiny lidí, co na ně mají imunitu (doufám). Akorát jak tu někdo psal o tom pásovém oparu, tak toho se bojím, měla ho 2x moje kamarádka, a říkala, že to bylo strašný. Všem těhulkám chci popřát hodně sil do posledních týdnů, a nám ostatním krásné počasí! |
17.6modrasek13 | 4288 |
4.4.2007 12:50:16
Moje dětičky prodělaly neštovice na podzim 2005. Nevím, kdo byl první, ale byl mezi nimi odstup tak 10-14 dnů. Květuška to snášela líp a nechala se mazat. Neměla jich moc. Zato Lojzík měl hned první den tolik co Květuška za celou dobu, měl teploty 39 a vice asi skoro týden, byl strašně unavený a hrozilo že půjde do nemocnice. U mazání hrozně řval a já jsem si říkala, že bych ho tím pudrem měla polít od hlavy až k patě a bylo by to jednodušší. Nevím jak je to u miminek, ale říká se že čím starší dítě, tím horší průběh a je to pravda.
Marietko tak se držte. Já se loučím, jsem nějaká unavená a je u nás pěkná zima. |
4.4.2007 11:49:40
Jindra se nechává mazat naprosto v pohodě ;-))) Docela ho to i baví, dokonce mi chodí hlásit když mu ten pudr opadá ;-)))) a mě to teda taky baví :-DDDDD připadám si jak nějakej malíř :-DDDDD a Jindra vypadá jak australský domorodec - "aborigin" :-DDDDD
jj, zatím jen řešíme drbání, ale některý pupínky prasknou každou chvíli :-( pak si holt budu muset mýt ruce ještě důkladněji.... moje mamina si právě není stopro jistá, jestli jsem ty neštovice měla, ale prý jsem měla všechno :-DDDD protože jsem to chytala v ty nejméně vhodný chvíle :-DDDD jak před odjezdem na tábor, na školu v přírodě a podobně ;-))) Já si pamatuju akorát příušnice a spálu... ale myslím, že neštovice jsem měla taky... a proti zarděnkám nás očkovali, někdy v sedmičce, tehdy se to zavádělo jako novinka a v tý době očkovali jen holky v pubertě... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.