Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Markys | 12183 |
4.4.2007 10:57:19
Ahoj holky,
tak Vás po delší době zdravím. Sluníčko se nám zase někde schovává.. Ale letí to neskutečně. Ještě tak 7 neděl a TP je tu.. Musím nastoupit pomalu na mateřskou a to jsem ještě nepředala všechnu práci. Tak mám co dělat. Připadá mi, že se tohle těhotenství pořád něco děje. Bohužel, tak moc bych si to jenom užívala, ale co nadělám. Manželovi zemřel před třemi týdny tatínek a nějak se s tím nemůžu srovnat. A můj táta se po tom úrazu pořád nemůže dát dohromady, hlavně se chová hrozně nezodpovědně, bere prášky proti bolesti, co nesmí.., když mu to začlo otékat, tak říkal, že to nic není, pak z něj po týdnu vylezlo, že mu řekli v nemocnici, že v podobným případě má okamžitě přijet... a tak... No nic, nechci si jen stěžovat.. Honey, tak jak vypadá s prací. Zase si teď můžeš víc užívat Adélky, než se zase dostaneš do toho kolotoče:-). Mariettko, Klárka prodělala neštovice před Vánoci, byla jsem asi 13/14tt., no nadšená jsem nebyla, ale lepší než s miminkem. Loni na jaře jsem byla v nemocnici na revizi a chtěli po mě několikrát vědět, jestli jsem je měla a moje mamka už si to nepamatovala. Takže jsem na podzim (to už jsem byla nejspíš těhotná) byla ve virologickým ústavu na testech a tam mě uklidňovali, že když je člověk prodělal, mělo by to být OK. Jen se musí hodně zachovávat hygiena kvůli pásovému oparu, hlavně, když pak praskají ty pupínky. Takže mýt se, mýt se... A když neštovice člověk neměl, tak horší je to na začátku těhu. Ale všeobecně říkali, že mnohem horší je to se zarděnkami, když je maminka neměla, no moje příbuzná je v těhu prodělala a má naštěstí zdravýho kluka. Tak Ti držím palce, ať to zvládnete. A nechá se Jindra mazat? Klárka se u toho tak ošívala a uskakovala, že jsem nakonec vytáhla po letech:-) nočník, posadila jí před televizi a to najednou šlo. Holky, přeju hezký den!!! M. |
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
4.4.2007 8:45:57
Ahojky,
Martino, dík za odkaz, ale nic co bych nevěděla jsem tam nenašla, takže to stále vidím v pohodě, hlavně jsem totiž mluvila se svým gyn a ten říkal přesně to co píšou v tom článku: V případě nákazy od začátku druhého trimestru do pěti dnů před porodem získá dítě od matky protilátky a infekce se u něj neprojeví nebo jen velmi mírně. Což přesně platí pro mě, protože jsem ve 32tt, takže do porodu daleko, nehledě na to, že jsem je na 90% už měla, takže fakt nic závažnýho.... Vím, že inkubační doba je 2-3 týdny, ale pro mě je důležitý to, že teď musíme být s Jindrou opravdu týden zavřený doma, ale pak může odjet na chalupu a a já budu čekat kdy se osype Fan... Jo a na rovinu, takovéhle "zdroje" neberu moc vážně, já si informace hledám spíš na odborných, v tomhle případě lékařských serverech a ptám se přímo doktorů, což jsem udělala, proto jsem v klidu... Jindrovi se přes noc zase objevily další neštovice tak už je pěkně kropenatej :-DDDDD ale jinak řádí jak černá ruka :-DDDD opravdu nemocný dítě :-DDDDDD |
Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
3.4.2007 18:36:02
Ahoj holky,
Marieto, docela hloupe je, ze to Fanynka (pokud to nechytla od stejneho zdroje, jako Jindra) chytne zhruba 14 - 16 dni po Jindrovi, u nas to takhle bylo a presne tak to pisou i v knizkach... :-(( takze to bohuzel neni o jednom tydnu. Drzim palce, at to zvladnete v klidu. Akorát jsem objevila článek, který to tak jednoduše u těhotných a miminek nevidí - http://www.miminet.cz/clanky.php?id_rubriky=6&id_clanek=270 |
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
3.4.2007 11:18:22
tak já mám úžasný vtip dne, vlastně týdne, fakt jsem se po ránu dobře pobavila :-DDDDD Jindra má neštovice, ráno měl na na obličeji pupínek, no spíš to vypadlo jako kousanec od komára, ale když si pak svlíknul pyžamo, tak na zádech se objevily ukázkový pupínky ;-)))) Večer nic a od rána asi 20, zhruba polovina už je krásně nalitá :-DDDDD Fanča zatím nic, ale překvapilo by mě, kdyby to taky nechytla, takže u nás už očkování řešit nemusíme, teda pokud někdo tak mimčo...
Pro jistotu jsem volala na gyn a doktor mi řekl, že bez ohledu na to, jestli jsem je v dětství měla nebo ne, tak v 8. měsíci mimču už nic nehrozí ;-))))) teď budem týden zavřený doma, tak budu příležitostně nakukovat :-DDDD P.S. mě z toho trošku hrabe, protože mě samozřejmě v tuhle chvíli svědí naprosto všechno :-DDDDDDDDDD Sonico, tak abych pravdu řekla, u nás jsme tohle vůbec neřešili... Jindra nikdy moc nežárlil, no malinko samozřejmě jo, ale to bylo v normě... Takže ti moc neporadím, ale je pravda, že Jindru jsme hodně připravovali už na Fanynku, takže se na ní těšil a těší se i teď, chodí mi hladit bříško a pořád se ptá kdy to bude ;-) Fanynce sice vysvětluju, že mám v bříšku miminko, ale nevím jak moc to chápe, ale pro jistotu to opakuju pořád, až se mimi narodí, tak se zase za mnou přijdou podívat do porodnice a hlavně až nás budou propouštět, tak si pro nás přijedou, to se osvědčilo u Jindry, prostě si přijel pro miminko a byl strašně důležitej ;-)))) |
17.6modrasek13 | 4288 |
2.4.2007 10:03:50
Čau holčinky
Nemám nějak moc času na psaní, už se mi to všechno krátí, včera jsme konečně upravili náš mini byt pro potřeby naší rodinky. Honey, s hledáním práce vím své, životopisů a konkursů mám za sebouu už ani nevím kolik a připadala jsem si kolikrát jak žebrák. No, mám nevýhodu že jsem zdrav. postižená - mám hodně pracovních omezení a taky děti. Po skončení mateřské, na které jsem ode dneška, a nevím jak dlouho budu - asi ty tři roky, vím co chci dělat, ale státu nedaruju ani korunu dobrovolně. Jen mě moc překvapilo, že i u Vás v Praze jsou takové problémy. Tam je nezaměstnanost nižší a podle toho co jsem slyšela, tak sehnat práci není problém. Mějte se všichni krásně a zase kouknu, jestli budu ještě doma. |
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
1.4.2007 21:02:46
ahoj, než vyleze Š. z vany, tak krátce píšu. Na výstavě Oko nad Prahou jsme byli, Honey, včera. Nám se líbily celkem asi 4 návrhy, včetně vítězné chobobnice. Tu jsem zprvu kritizovala, ale líbí se mi čím dál víc. Pak nás zaujaly takové jakoby "kameny" a "bunkr". Bylo to v prvním patře. No, ale porota měla opravdu těžkou práci.
My dnes byli v zahradnickém centru, přesazovala jsem kytky a koupila nějaké velikonoční ozdůbky. Začali jsme se Š. chodit na to plavání, je nadšen. Jsem ve vodě taky. Nejprve se zdráhal, vůbec tam nechtěl jít, tak jsem to chtěla nechat na září, ale pak se překonal. Teď už se nemůže dočkat úterý. Je to do konce června a pak zase od září. Tak hezký týden,Š. |
honey | 6468 |
1.4.2007 18:49:00
Ahoj holky,
už je čas na nový nadpis :) Kde jste všechny, vítáte jaro? My ho uvítali parádně. Včerejší odpoledne jsme strávili v Divoký Šárce, prošli jsme ji komplet celou, ale bylo tam nádherně. Já tam ještě nikdy nebyla, takže jsem byla překvapená, jaká "divoká" příroda je přímo v městě. Dneska jsme byli na velikonočních trzích na Staromáku, ale tam je to fakt jen pro turisty, a pak jsme se stavili na výstavě návrhů pro novou Národní knihovnu. Rozhodně to stojí za to, těch návrhů byla spousta, a hlavně lepší než to, co vyhrálo. Ale ta "medůza", nebo jak to nazvat, byla rozhodně nejvíc kreativní, úplně jiná než všechny ostatní návrhy. Jsem zvědavá, co nakonec postaví. Z jedné agentury mi už přišlo, že jsem nebyla vybrána. Sice mi to vadí :), ale aspoň vím, na čem jsem. Zbytek zatím neráčil reagovat. Všem přeju krásný nový týden. |
sonica + TŘI kluci | 14176 |
29.3.2007 22:03:53
ahoj, chtěla bych se tě prosím zeptat, jak Jindra reagoval na to , že čekáte třetí mimi. Ptám se proto, že mám syna 11/01 a 8/04. Ted se začínáme snažit o třetí /holččku!!???/, ale právě se starším Teem máme strašný problémy. Když o tom začnšm mluvit, tak se vždycky rozbrečí, že už další mimi nechce, že mu jeden brácha stačí /mladší Mety je strašný rarach../, a má dalších tisíc výmluv. Je mě ho líto, ale třetí mimčo určitě chci a přece se nemůžu řídit tím, co chce syn??!! Nevím jak na něho. U vás to probíhalo v pohodě?? Děkuji.
|
honey | 6468 |
25.3.2007 11:55:35
Ahoj Daggy,
ten Tvůj zkrácený úvazek zní naprosto ideálně :) Angličtina ... hmm, tak pokud nechceš/nemůžeš trávit čas na intenzivním kurzu, tak bych doporučila sledování filmů v originálu, a taky je dobré čtení v originálu. K tomu nachystat slovník a poznamenávat si slovíčka, která neznáš. Minulý čtvrtek jsem byla v další agentuře, to pracovní místo vypadalo dost dobře, můj životopis pošlou té firmě, tak uvidím. Zatím čekám. Poslala jsem životopis i do dalších dvou firem, ale tam se mi ještě nikdo neozval. Konečně vysvitlo sluníčko, tak vyrážíme s Adélkou ven. Minulý víkend tady silně foukal vítr, a my se, jako šílenci, vypravili na Petřín a vylezli na rozhlednu. Vítr s ní lomcoval a já měla žaludek až v krku. Tak dnes to bude lepší :) Hezký zbytek víkendu. |
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
22.3.2007 21:28:25
jak vidím, nikde nikdo. Já se momentálně úspěšně potím nad (doufám posledním) daňovým přiznáním, respektive úč.závěrkou. Co práce Honey, nic nového? Já bych mohla mít dobrou prácičku u kamarádky, pro kterou teď dělám účto, úvazek zkrácený, v případě potřeby lze pracovat z domu, kancelář i tak 15 min. od baráku pěšky ... Ideál. Jedna chybička - potřebuji angličtinu. A jak jsem celkem schopná na matiku, tak jsem -(musím to tak říct!)- blbá na jazyky. Angličtinu jsem dělala tři roky v jazykovce, ale je to 10 let zpátky a od té doby jsem ji v žádném zam. nepotřebovala. Tak raďte - jak snadno a rychle? Nejlépe ve spánku - mám pocit, že jindy nemám čas.
Děťátka jsou v pořádku, Viki říká, že "nemá čas, musí chystat velikonoce"... Čau D. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.