Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
27.2.2007 22:43:16
ahoj, Honey, možná se k tobě brzy přidám a půjdu na pracák taky! V práci mám už několik dní nervy, od čtvrtka mě čekají velké změny, nedovedu si je ještě te´d představit, ani vedení není jednotné. Do toho navíc přecházíme na jiný systém zpracování dat, nikdo to tam ještě neovládá, všichni se to učíme za pochodu, panuje velká nervozita, dnes se objevil zádrhel, nejprve jsme to řešili v klidu, ale pak už jsme zvyšovali hlasy. Já teda bohužel nejsem ten typ, co se od něho kritika odpinkne, já si asi věci beru víc osobně, takže jsem z toho měla depku. O to víc proto, že jsem byla obviněná z něčeho neprávem, což se o chvilku později ukázalo /a omluva kde nic tu nic/ a navíc jsem byla, opět neprávem, obviněna z toho, že na někoho něco svaluju - takže z toho mám takovýhle dojem: a´t už se něco stane nebo ne, můžu za to já a ještě to, já svině, svaluju na druhý. Pardon, že to píšu takhle, ale nemůžu jinak. Takže jsem večer říkala mámě - právničce, a´t mně připraví výpověď. Naštěstí Michal ve čtvrtek nastupuje do nové práce, takže ten pocit, že musím být v práci, protože žijeme jen z mých peněz, nemám. Výpověď nepodám hned, ale počkám až po těch změnách. Michal mi tvrdí, že si to "sedne", já si už nejsem jistá.
tak jsem se vám hezky vykecala... Š. |
honey | 6468 |
24.2.2007 11:30:19
Ahoj holky,
já vím, že tam nakonec budu muset zajít ... no ale nechce se mi. Manžel mi říkal, že tam půjde se mnou jako morální podpora, to tam budeme jako Hujerovi :) Pas jsme vyřídili, bude hotový cca do 3 týdnů, ale i když jsem si tam volala o informace, tak to tady prostě nejde jít na úřad a vyřídit si tam věci hned napoprvé. K žádosti je totižto nutné dodat i osvědčení o občanství dítěte. A k němu potřebujete občanku, rodný list rodiče a oddací list. Byli jsme tam sice všichni, ale žádost podával manžel, protože já mám stále slovenské doklady. Proč jim nestačila jen občanka, to fakt nechápu. V ní je totižto i rodinný stav a zároveň je logické, že bez občanství by mu tu občanku nevydali. Nehledě na to, že tu občanku mu vydávali na stejném úřadě, a ty podklady tam už jednou dával. Ach jo. Takže jsme museli zase domů pro oddací list a rodný list. Dítě bylo unavené, protože jsme jí vzali ze školky po obědě, tak nespala. Ale řeknu vám, že než jí ta paní na pasovém správně usadila, aby ta fotka byla akorát, a to je už Adélka velká a umí spolupracovat, tak fakt nevím, jak to dělají s těma malýma miminama. Musí se totiž dívat přímo před sebe a neukazovat zuby, to znamená nesmát se. Tak my máme doma vesměs fotky, kde se Adélka směje, takže se zubila i tam, ale tu paní to akorát naštvalo :), takže nakonec má fotku, kde vypadá jak malý bazilišek :) Ad chlapi - tak můj docela dává pozor, ale občas nepřemýšlí :) Razí totižto zásadu, že dítě má být samostatné, s čímž souhlasím, akorát se dost lišíme v míře samostatnosti. Takže když jde s ní nakupovat on, tak jí klidně nechá samotnou v hračkářství, a on jde nakoupit třeba jídlo, pak jí vyzvedne. Když jsem to slyšela poprvé, tak jsem se strachy málem pozvracela (pardon, ale fakt jsem se tak cítila). Já bych si jí nejradši přikurtovala k ruce, aby mi jí nikdo neukrad, ale chápu, že do konce života jí chránit nemůžu .... takže kompromis na obou stranách. Jinak mám velkou radost z toho, že začala už správně říkat to "c" a "č", pochválila jí i paní učitelka-logopedka ve školce, ale hlavní je, že už sama slyší ten rozdíl, když to řekne špatně a sama! se opravuje. Pro mne je to velký zážitek :) Teď ještě "r", a bude to :) Pro Pražandy - dneska začíná Matějská pouť :) Všem přeju krásný víkend. |
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
23.2.2007 22:27:36
Ahoj,
to jsem zase já - ručička je dobrá, s doktorem jsem váhala, pak jsem to zavrhla, že by ji to stálo jenom další řev, celé dopoledne si ručičku nosila zdviženou a poctivě všechno dělala jenom jednou (je ještě "obouruká", jde jí to levou i pravou). Odpoledne po spaní už to bylo normálka, nakonec se jí udělal jeden malinký puchýřek a večer si to nechala normálně umýt. Včera jsem zapomněla k tomu pasu - Viktorka pas má asi od 1,5 roku, bydlíme na slovenských hranicích a moji rodiče se v létě s oblibou jezdí koupat na jedno štěrkoviště kousek za hranicemi, takže aby s nimi mohla Viki jezdit i beze mne, tak jsem pas udělat musela. Ze stejného důvodu ho budu muset udělat asi i Betce. Viktorčin naštěstí platí postaru pět let, takže ještě letos. Jenom jsem zvědavá, jak Betynku vyfotí, je značně neposednější než Viki. Čau D. |
Markys | 12183 |
23.2.2007 11:44:36
Ahoj holky,
u nás taky karneval proběhl v pohodě, hned druhý den jsme viděli cd s fotkama, tak se vyřádili:-). Daggy, chudák Betynka. A museli jste k doktorovi? No, taky nechci nasazovat na chlapi, ale občas.. Radši to nebudu rozvádět, ale fakt by bylo co:-). Honey, škoda těch babiček, tak třebas se nějaká ještě objeví. S úřadem práce chápu, ale zase kvůli těm penězům, pojištění .. Držím palec! Někteří jsou tam pečení vaření... Honey, pas pro Klárku nemáme, já i manžel jí mám napsanou u sebe, loni mi dělali nový pas.., uvidíme, co bude potřeba do budoucna. Letos stejně nejspíš nepojedem.. No, konečně tu vidím trochu sluníčka:-)). To potřebuju. Mějte se hezky!!! |
22.2.2007 22:49:27
Ahoj,
tak karneval je úspěšně za námi, vlasy nakonec měla princeznovsky rozpuštěné, protože nutně musela mít závoj a ještě korunku, takže z baletky byla stejně princezna a navrch ještě s kouzelnou hůlkou. No byla spokojená. Škoda že babičky nevyšly, do prázdnin by to opravdu cenu nemělo, to je jasné. Ale z neštovic si nic nedělej Honey, třeba omládneš, ber to z té lepší stránky. Na ten pracák bys asi ale měla už kvůli pojištění, ne ? Náš táta - Herodes - dnes ráno tak neopatrně přikládal do kamen, že si Betynka popálila ručičku. Přiskočila prý a chtěla přibouchnout dvířka. No já nevím, nechci zas pomlouvat chlapy, já ale přikládám asi o 90% víc než on a nikdy se žádnému dítku nic nestalo a obě se drží dál. Kolem kamen máme samozřejmě ohrádku, ale když jsou dvířka otevřená, tak se dosáhnout dá. Naštěstí tam nemá puchýře, ale pořád si to šudlila a tím pádem řvala jak tur, tak jsem jí to musela trošičku přelepit i když se to krýt nemá. Ale už je to dobré. Jinak jsme taky už delší dobu zdraví (jdu zaklepat). D. |
honey | 6468 |
20.2.2007 9:09:04
Ahoj holky.
Tak babičky nedopadly :( Ta jedna bydlí vysloveně tady v okolí, ale chtěla to jen na krátkou dobu - do prázdnin, než se "mladým" narodí vnoučátko .... asi chtěla využít čas. No ale já nebudu nechávat Adélku, aby si zvykala na někoho, a pak nic. A ta druhá bydlí v Dejvicích, což není tak daleko, ale dopravní spojení MHD zase ne tak skvělé, a kromě toho je strašlivě nahluchlá .... hmmm, tak to ne. Tak to zatím nechám tak. Zdravotně se už dávám do pořádku, ale teď, aby toho všeho nebylo dost, tak se mi celém těle vyrazily takové malé červené vyrážky, vypadá to jako neštovice (jako dítě jsem je neměla), a mám je všude, blééé. Nesvědí, jen mám pocit, že se na všichni koukaj :( Včera jsem byla na úřadu práce .... asi si budete myslet, že jsem blbá, ale já to tam neunesla, a utekla jsem odtamtaď :( mně tam, pod dojmem té šedé, zoufalé atmosféry, přišlo najednou nevhodné, žádat o nějaké příspěvky, když jsem schopná si práci najít sama ..... Manžel mi pak doma vynadal, že mám kašlat na pocity, že jsem se tam měla normálně přihlásit, a dál si hledat práci sama. Chce, abych tam šla znovu .... asi budu muset. Už jsem rozeslala nějaké životopisy, teď čekám na zpáteční reakce. Zítra jsme plánovali jít nechat udělat Adélce pas, a zrovna v dnešní MF Dnes píšou, že ministr vnitra chce tuto povinnost zrušit ..... pak jsem dočetla, že se to má týkat dětí do 5 let, což už není náš případ, a potenciálně až do 10 let. Ale už na to kašlu, slíbili jsme jí nový pas, a ona se na to těší :), tak to půjdeme vyřídit. Mají vaše děti vlastní pasy? Všechny se mějte hezky. |
Markys | 12183 |
18.2.2007 20:43:44
Ahoj holky,
tak a je po prázdninách.. Děsně to letí. Honey, nemáš to teda lehký, s tou tchýní to je fakt dobrý.. Držím palce v hledání. Daggy, Klárka má sice pořád kudrnatý vlasy, ale jen po ramena, takže jí udělám jeden culík dozadu z vlasů nad čelem a našla jsem cosi bílého, co jsem měla na svatbě před lety:-) já a to jí tam nějak zabuduju, koupili jsme jí bílou taštičku, dostane kytičku a ještě toho ženicha:-). Toho teda prý má:-))). No nic, letím ještě žehlit. Hezký večer!!! |
Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
15.2.2007 8:38:42
Ahoj holky, po dlouhé době Vás moc zdravím. Chci hlavně popřát nastávajícím maminkám, ať jsou ony i miminka zdravé!
Honey, myslím, že jsi udělala dobrý krok - když ses tam nevcítila, tak je nesmysl to tahat přes pilu... Držím palce, ať najdeš nějaké prima místo a ať to dopadne s tou "babičkou". To, co jsi psala o tchýni, mě pobavilo. Štěpánko, je mi líto, že takhle pořád marodíte. Držím palce, ať už jste zdraví (to samé přeju i Honey). My naštěstí pořád zdraví jsme - neštovice jsme dávno překonali, teď jsou holky v pohodě. |
14.2.2007 22:14:23
Tak schválně jsem nakoukla co marodi - a aspoň Honey je líp, tak snad i Štěpánek se polepší. Markys, vlasy řešíme taky, kdybyste něco vymyslely, napiš tip. Jak dlouhé má Klárka vlasy? Fota už pravda nejsou moc aktuální. A kudrnáčci jste taky,že. Viki teda má vlásky moc hezké, má je dost dlouhé, takže lokny jen na koncích, něco takového pro mě absolutně rovnovlasou je jak sen. Jako baletka by měla asi mít drdol, ale jak to učešu, nevím.
Čau D. |
honey | 6468 |
14.2.2007 15:22:31
Ahoj holky,
tak už mi je o něco líp :) Teplotu nemám už druhý den, spím už jen v pyžamu, a ne zabalená ve fleecové bundě a dvou fleece dekách. Na bolesti v krku a otoky mi včera manžel koupil zmrzku :), přísahám na svou duši, že to funguje! Teda otoky tam mám furt, ale jsou podstatně menší, a dokonce už můžu i polykat bez toho, abych měla pocit, že mně někdo píchá hřebíkem do krku. Štěpánko, já byla tak slabá, že bych se ani k tomu Dr. nedostala. No a dnes to už nestojí za to; pomalu mi přibývají síly, pomalu, ale jistě. Ráno jsem si došla i do trafiky pro noviny ... pak se mi sice klepaly nohy, ale už je to na dobré cestě. Daggy, já nevím, kde jsem to chytla, cítila jsem se docela dobře ... připisuju to tomu stresu při ukončování, a taky těm nedoléčeným nemocím v průběhu práce. Markys, já úplně přesně nevím, co bych chtěla dělat :), ale určitě chci zase mezi lidi, protože mně to v kancelářích fakt baví. Nedokážu pracovat sama. Jsem dobrá v administrativě, v angličtině, ráda zařizuju a dělám samostatnou práci (ale mezi lidma), ale nerada dělám poskoka. Trochu jsem limitovaná tím, že bych chtěla pracovat na zkrácený úvazek, a to až do doby, než Adélka vychodí první třídu. Tím pádem jsou ty možnosti menší, včera jsem znovu surfovala po netu po nabídkách práce, možností je hodně, ale těch zkrácených je míň (ale jsou). Možná to však budu moct změnit, protože jsem v MF Dnes objevila 2 inzeráty na "babičky", jedna to nabízela přímo, a druhá mimo jiné možnosti. S oběma se mám sejít příští týden, tak uvidím, co a jak. Kdyby některá z nich vyšla, bylo by to super, protože pak bychom měli nejen hlídání v čase nemocí, ale taky opravdovou "náhradní" babičku, co by byla velká výhoda i pro Adélku. Moje máma sem sice občas zajede, ale nikdy nechce zůstat víc než 2-3 dny, mého otce jsem neviděla přes 20 let (naši jsou rozvedení), takže ten se nepočítá. Robertův otec sem občas jezdí, ale ty přelety z USA ho hodně ničí, tak je vždy unavený, a hlavně sem jezdí na kontrolu své firemní pobočky, a my jsme jen jako doplněk k programu. Zatím nestrávil s Adélkou sám víc než 2 hodiny v cirkusě, a to jsem byla stejně mrtvá strachy, protože on vůbec nedává pozor. Na nic! Na sebe, na auta, na zloděje ... No a druhá babička je náboženská šílenkyně (už jsem o tom kdysi psala), ta by byla nejradši, kdybychom celá rodina přestoupili na křesťanství, denně se modlili a zpytovali svou duši. O vánocích nám třeba napsala, že máme Adélku okamžitě vzít ze školy a začít jí učit doma, aby tam náhodou "nenapáchla" nějakými protikatolickými náladami, když v Čechách je tolik bezvěrců (to volně cituju). Vůbec nezaregistrovala, že A. do školy ještě nechodí. Takže s ní taky nepočítáme. A nejlepší na tom je, že obě ty paní jsou odněkud z okolí, kde bydlíme. Holky, kdyby to vyšlo, tak se zblázním radostí :))) Dneska jsem volala na Úřad práce, můžu se zastavit kdykoli, tak se o to pokusím asi v pátek, to by mi mělo být ještě líp. Karneval v naší školce bude až koncem února, a Adélka má velké dilema: neví, jestli má jít: a) za princeznu (má na to krásné šatičky i s čelenkou); b) za baletku (má na to sukýnku, dres i boty, a taky by v tom nejraději spala :)); c) za nějaké hrůzostrašné zvíře, protože k vánocům dostala smývatelné barvy na obličej, a mohla by se zmalovat :)) A trvá na tom, že v tom půjde už z domu :))) Na logopedii s ní byl včera poprvé manžel, a hned tam dostal pochvalu, že se jí zlepšilo to "c" .... no já bych to doho kopla, já se s ní piplám, a pak on si tam jde jednou, a hned slízne smetanu :)) Dostala nové básničky, které se má do příště naučit, tak zítra začínáme nové kolo. Zatím se všechny mějte. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.