Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
9.10.2006 14:10:42
tak máme za sebou pětiletou prohlídku, sice nás objednali dřív, ale aspoň se nám to hezky sešlo...
Takže ve čtvrtek jsme byli na prohlídce. Jindra měří 109 cm, váží 19,1 kg, kontrolují moč, zrak, dýchání, páteř a tak. Všechno je v pohodě, akorát máme dva problémky, jednak to noční počůrávání, pan dr. souhlasil, že to začneme pomalu řešit, prý není kam spěchat, ale je lepší začít, takže budeme odevzdávat sterilní moč, jsem zvědavá jak to zvládnem a podle výsledků se uvidí co dál. No a navíc se zdá, že vidí hůř na pravé oko. Takže ve čtvrtek jdeme na oční, to jsem zvědavá co bude... Jinak je fakt v pohodě, barvy rozeznává, mluví hezky, žádné vady, nic... Součástí prohlídky je i očkování, což jsme zvládli téměř bez ztráty kytičky, lehl si dobrovolně, ale jakmile ho sestřička píchla tak spustil hysterák :-))))) NO a dneska jsme byli na kontrole na plicním, vzhledem k podzimu je to zase horší, takže zvyšujeme dávky léků a uvidíme co dál, navíc jsme dostali ještě jeden nový lék - bronchodilatans při kašli aby se mu lépe dýchalo... Ještě nás čeká ORL, aby se dr. ujistil, že mandle jsou v pohodě a jediný problém je na průduškách. No a další novinku asi uhodnete sami :-))))) |
honey | 6468 |
29.9.2006 19:36:40
Ahoj Radko,
no že dáš o sobě vědět :) Tak to máš v práci dobrý, to by se mi líbilo, jenže my si musíme nadpracovávat ještě polední pauzu 30 minut :( A po mně se naopak chce, abych chodila co nejpozději, abych tam byla k dispozici co nejdéle ... takže začínám v 8,15 a s polední pauzou jsem tam do 15,45. Minulý týden to na mně zase zkoušeli, jestli bych nemohla zůstat dýl, tak jsem to musela odmítnout. Robert je stále pracovně mimo Prahu, teda ne furt, o víkendech většinou bývá doma, ale tento týden byl třeba na Slovensku, minulý v Brně, ten předtím zase na Slovensku, takže já s ním v pracovní týden opravdu nemůžu počítat, jenže v práci na to nějak neslyší :( Nemůžu za to, že tady nemám babičku, který můžu zavolat, že se zdržím v práci, jako jedna moje kolegyně, se kterou mne porovnávají :( No jo, dost stěžování, hlavně že tu práci mám :) Včera jsme s Adélkou jely vlakem do Bratislavy za Robertem, který tam přednášel a dneska jsme se všichni vraceli autem (teda tolik debilů jako na D1 se hned tak nevidí!) Jely jsme Eurocity 1. třídou, pěkné a pohodlné :), ale Adélka se dost nudila; já myslela, že jí bude bavit ta cesta samotná, no to jsem se pěkně spletla, a ani jí ten vlak neudrncal, kromě nás dvou tam usnuli všichni :)) Bratislava hodně prokoukla od té doby, co jsem tam byla naposledy. Je tam spousta nových obchodů, zrovna slevy :), koupila jsem si krásné boty, Adélce naprosto úžasnou zimní čepici, Robert si koupil nějaké věci na kolo, tak jsme všichni odjížděli šťastni :) Od října začínám znovu chodit na svoje oblíbené yogalates, už to potřebuju, naprosto nutně! Jinak už nemám nic nového :) Všem přeju krásný víkend. |
Radkaj - holčička, 27.11.01 | 7515 |
28.9.2006 20:23:56
Moc vás všechny zase po dlouhé době zdravím. Koukám, že se všichni máte fajn, sndauž zase všichni zdraví...
My jsme taky v pohodě, minulý týden jsem Anince našla při koupání za uchem docela dost nanucané klíště, pořád se uklidňuji, že tam snad moc dlouho být nemohlo, denně ji sprchuji, češu... to bych si snad všimla. Naštěstí je očkovaná proti encefalitidě, nemá ani žádné rizikové příznaky (červený flek...). Stejně ale vždycky když si vzpomenu jak bylo nacucaný, tak mě poleje horko. Druhá novinka - výrazně veselejší je, že Aninka už dva dny jezdní sama na kole (bez pomocných koleček). Pravda, rozjet se ještě neumí (to zatím neřeším) a brzdit taky moc ne (to denně trénujeme), ale jsem ráda, že už jí to jde. Teď už to musíme jenom pilovat. Ve školce postoupila už do 3.třídy - je na to náležitě pyšná, takže teď je v Ptáčkách. Paní učitelky na mě působí bezvadně, lepší než ty vloni - a to jsem si vloni nemohla stěžovat. Aninka si vybrala keramiku a flétnu, začínají příští týden. Kromě toho chodí dvakrát týdně po školce do Sokola, to byla moje podmínka, myslím, že jí všestranný pohyb jenom prospěje, koukala jsem, mají i malou kozu přes kterou skákají (no... snaží se). Honey, já dělám taky na 7 hodin (od 7,30 do 14,30 h) - pokud tam moc nesedíš přesčas tak se to docela dá. Pravda, když Tomáš je pryč, vstáváme s ANinkou ve čtvrt na 7 - to je pro nás pro obě smrtelná hodina a odcházíme ve třičtvrtě na 7 abych ji do sedmi odvedla do školky a mohla vyrazit do práce. Fakt je, že půl třetí je pro mě svatá, všichni to vědí a já odcházím. Tak hezký podzim všem... |
honey | 6468 |
24.9.2006 10:25:21
Ahoj holky, to je dost, že dáte o sobě vědět :) Ale beru to tak, že když nepíšete, tak se nic neděje :)
Daggy, ano, chodíme od ledna na logopedii, a řekla bych, že pokroky jsou, už dokáže odlišit (řečově) "š" a "č", teda ne vždy, ale je to na dobré cestě. "Ř" umí říct hezky, ale "R" ne, tam pořád říká "L", takže ještě nějakou dobu tam chodit budeme. Teď jdeme v úterý, ale musím kvůli tomu odejít dřív z práce, to zas budou kecy, no ale já si těch 7 hodin nevymyslela; kdybych dělala na těch 6, tak to zvládám v pohodě a nikoho bych tím "neobtěžovala", ale přece kvůli tomu, že chodím do práce, nebude moje dítě blbě mluvit. Jinak kdybys chtěla dojít na logopedii, musíš mít doporučení praktického lékaře :( Včera jsme byli v ZOO, za tu dobu, co tam chodíme, jsme měli nejkrásnější počasí, sluníčko, modrá obloha, hodně zvířat (konečně) nespalo, takže jsme i něco viděli :) Navštívili jsme Indonézskou džungli, teda tam už víckrát nemusím .... vlhko (no jako v džungli :)), a strašně moc lidí, a postupovalo se takovýma úzkýma průlezama, a mně to strašně znervózňovalo, jak nás tam bylo tolik ... ale jinak expozice samotná byla úžasná. Pak se nám moc líbilo v pavilonu malých afrických zvířat, tam bylo taky plno, ale zas širší chodby :) Ale bezkonkurenčně vyhrává dětská ZOO - krmení domácího zvířectva, hlavně koz :), tam jsme strávili asi hodinu. Jinak jsem zjistila, že Adélku vzali ve školce na angličtinu, tak aspoň něco. Chtěla jsem pro ní i pohybovou průpravou, ale tam brali jen předškolačky :( Aspoň mají ve školce velkou tělocvičnu, tam se děti vyřádí, až začne být hnusně. Musím zaklepat na dřevo, zatím se mi tato školka zdá dost dobrá, i učitelky milejší než v tý předešlý. A co mne opravdu dost překvapilo, je, že za stejnou sumu za stravné tam mají víc jídla a podstatně pestřejší jídelníček. Adélka říká, že jí tam všechno moc chutná. Příští týden pracuju jen do středy, ve čtvrtek je státní svátek a v pátek máme firemní volno, tak už se těším na volno :) Všem přeju hezký zbytek víkendu. |
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
20.9.2006 14:54:57
Honey, nějak mi uniklo - vy budete chodit s Adélkou na logopedii? Teď mi vlastně dochází - je to kvůli té nosní mandli? Viktorka totiž už dlouho stagnuje s R a Ř nijak se to nevyvíjí, tak nevím, jestli to taky nemám nějak řešit.
|
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
20.9.2006 14:50:31
Ahoj pracující ženy,
my se máme taky dobře, Viktorka už je ve školce taky "ve velkých" - mají tam jenom dvě třídy a stejně jsou pořád dohromady. Dnes šli zrovna na koncert Pavla Nováka. Mimoškolkové aktivity zatím nevím jak zvládnem, je tu možností dost, ale musím řešit co s Betty, tak se ještě rozhodujem. Zatím je pěkné počasí, tak se dá pořád chodit krásně na hřiště. S Betynkou jsme včera byly na neurologii, je naprosto v pořádku, jenom má snížený svalový tonus, proto je opožděná s chozením, ale už běhá kolem nábytku a za jednu ruku. Taky umí jezdit na odrážedlech. Fanynka si teda se zoubkama dala načas, Viki taky rostly pozdě, zato Betty měla první v půl roce a teď má už i stoličky a klubou se špičáky. Je to pěkná zubatice. Tak čau a zdravíčko Honey i Štěpánce. D. |
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
20.9.2006 13:11:38
Hlásím se po dlooooouhé době!!!!
Máme se skvěle, užili jsme si léto, užíváme si krásné září, akorát mi nějak nezbývá čas na net! Jinak u nás nic nového, vše při "starém", Jindra začal chodit zase do školky, Fanynka je pěkná dračice, 30. srpna začala chodit a od té doby se v podstatě nezastavila, 8.září jsme jí našli první zoubek (konečně :-))))))))) |
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
16.9.2006 10:43:19
ahoj, tak zatím nic moc, včera mi na ORL dal dr. další atb, s tím, že je to hnisavá angína. Tak kloktám, ležím a ráda bych už v PO do práce. Horší je, že i Štěpán je doma, měl rýmu, teď kašle a má zvýš. teplotu. To jsme to hezky začali, co?
Co se týče kroužků v MŠ, tak i my máme smůlu - dávají přednost předškolákům, takže až za rok /nechápu, ale asi mají málo lidí/. A přesně jak píšeš, já taky nemůžu odpol. vymýšlet aktivity nebo ho někam doprovázet, protože jsem v práci. Chtěla bych to od listopadu změnit - klidně se vrátím na pol. úvazek, ale nevím, jestli to bude možné, nemůžu si moc vyskakovat... Napíšu, jak jsem uspěla... Ta autovakcína trvá teda pěkně dlouho. Ale určitě zabere! Š. |
honey | 6468 |
16.9.2006 10:08:36
Ahoj Štěpánko,
doufám, že jsi už v pořádku! U nás taky onemocněl kolega, který se čerstvě vrátil z Chorvatska, a i když je tady teplo, tak je to přece jen na ten organizmus zátěž. Mně dělali v pondělí ty výtěry, ale ty autovakcíny budou až za měsíc! Nečekala jsem, že to bude až za tak dlouho, ale hlavně doufám, že mi to pomůže. V práci to jde, pomalu si zvykám na těch 7 hodin, ale opravdu pomalu. Bohužel Adélka nebude mít žádné kroužky, protože už tam mají všude plno :( V této mají limit na kroužek maximálně! 10 dětí, a i když jsem jí dopisovala hned na druhý den, co tam začala chodit, už jsem byla mezi posledními :( No a že bych jí našla nějaký kroužek v okolí, tak o tom si můžu s touto pracovní dobou jen nechat zdát :( Stěží budu stíhat logopedii. Ale jinak OK :) Přeju krásný víkend. |
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
13.9.2006 10:27:58
tak bum a mám angínu!!! To je ten přechod po dovče a hlavně klimatizace v letadle a pak v práci. Tak beru atb, jen na tři dny, tak snad se z toho brzo dostanu. Přesně takhle jsem dopadla předloni po návratu z Kosu. Ach jo, ale alespoň si doma odpočinu.
Š. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.