Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
17.6modrasek13 | 4288 |
22.10.2006 6:49:10
Ahoj holky
hlásím se po roční odmlce. Dlouho jsem Rodinu jen četla a nepřispívala, protože mě odradili anonymové, kteří dost útočili. Za ten rok se toho dost událo, manžel byl dlouho na nemocenské, na operaci a rehabilitaci s ramenem - možná si vzpomenete že problémy už měl dřív. Po téměř 15 letech ho propustili z práce, ale hned si našel novou a tam je velmi spokojený. Konečně se do práce těší. I platově je to lepší, i když tady na Moravě jsou platy malé a s průměrnou mzdou se to vůbec nedá srovnat. Já pracuju na část. úvazek a vyhovuje mi to. Starosti mi dělá Lojzík, má problémy s chováním, souvisí to s hyperaktivitou, ale budeme muset k psychiatričce. Květuška byla na pětileté prohlídce před třemi týdny, kreslila tam obrázek a měla kreslit podle předlohy. Zvládla to hezky až na psací písmenka, ale na to má čas. Očkovaná nebyla, protože je nachlazená a nemůže se toho zbavit, ale bude to horor, protože řve když má vypláznout jazyk. O škole dřív neuvažujeme, je hodně hravá. Povahově je úplně jiná než Lojzík, hodně kreslí, je upovídaná a dává si velký pozor na hračky. Lojzík hodně ničí. Na narozeniny dostala kočárek - trojkombinaci s pevnou konstrukcí. Sehnat ho bylo dost těžké, protože je vysoká - měří 122 cm a má 22 kg. K tomu panenku, která volá mama, tata, směje se a pláče, když ji stisknete za urč. části tělíčka. Trochu jsem se rozkecala, tak se omlouvám. Marietto, gratuluju k třetímu mimi, ani my se nebráníme. Kdy máš termín? |
Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
21.10.2006 23:52:26
Ahoj holky, moc Vás zase po dlouhé době zdravím. Nakonec jsme se rozhodli, že Madlenka půjde do školy až za ty dva roky - domluvili jsme to hlavně ve školce - potvrdili nám, že je Madlenka sice opravdu hodně šikovná, ale že prostě ještě tolik nevydrží, jako ty starší děti - chodí do předškoláčků, takže je to srovnání zjevné. Přes prázdniny přečetla pět knížek (Povídání o pejskovi a kočičce atd...), sčítá a odčítá, ale prostě je to ještě malá holčička :-). Děsně ráda čte různé encyklopedie - pořád u nás trvá zájem o přírodní vědy, což mě teda občas dost dostane - hráli jsme třeba hru, že jsme říkali slova od stejného písmena a u R řekla Madla "retikulum" a když jsme na ni s manžou nechápavě koukali, tak se na nás podívala a vysvětlila, že je to přece tělo buňky... Ach jo.
Včera jsme se vrátili z dovolené v Egyptě - bylo to super, Madla pořád šnorchlovala a hrozně si to užívala. Je to taková správná velká ségra, Kačku docela hodně chrání. Prima je, že teď už si spolu krásně vyhrají. Marieto, moc gratuluju ke třetímu těhotenství, my už - bohužel - třetí mimi neplánujeme. Někdy by se mi do toho chtělo, ale pak si zase uvědomím, jak už je to s holkama prima a už se mi do toho nechce. Manželovi se do toho už taky nechce. Děkuju za připomenutí té prohlídky - u nás bude taky injekce horor :-(( |
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
20.10.2006 13:09:49
Ahoj holky,
zdravím z nového bydliště, už 3 týden bydlíme a zatím jsme nadšení. Tedy zatím se zabydlujeme, já pořád něco hledám a pak to dávám na jiné místo, asi to bude ještě chvíli trvat než se tu budu cíti úplně jako doma. Děcka mají konečně každý svůj pokoj, Jessica už ho fakt potřebovala, už je z ní pubescentka a vyžaduje soukromí, momentálně má na dveřích obří plakát na němž stojí : Honza má přísný zákaz vstupu!! Pětiletá prohlídka nás teprve čeká a já úplně zapomněla na to očkování, no to bude asi horor.. Jinak o tom, že by šel Honzík už teď do školy neuvažujeme, sice taky umí sčítat a odčítat do 20, zná některé písmenka, je celkem dobrý v malování a taky je dost zručný (z lega poskládá super věci, já bych je nezvládla ani podle návodu), ale myslím, že by neměl šanci tam ani jednu hodinu usedět a o udržení pozornosti ani nemluvím. Myslím, že když pujde v 6,5 letech tak to bude akorát. Pár dárků k vánocům už jsme koupili, k narozeninám dostane lego. Štěpánko, malý má autodráhu od loňských vánoc a docela si s ní vyhraje, sám si ji poskládá, my mu jen zapojíme ty čudlíky na ovládání a taky miluje vláčkodráhy už v létě si jednu vybral a psal o ni hned Ježíškovi tak tu ještě dokoupíme. Nijak to letos přhánět nebudem, chceme si koupit psa tak to bude hlavní dárek pro nás pro všechny. Jen se rozhodujeme mezi labradorem a irským vlkodavem, tak jestli s nima máte zkušenosti, tak mi je napište, díky. Mějte se hezky a buďte zdraví!! |
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
16.10.2006 10:43:41
dík za ulidnění, já jsem spíš pro to, aby šel až za dva roky, ale manža měl pocit, že by měl jít už teď... takže v pohodě ;-)))))
no já už taky nejsem nejmladší ;-)))) ale tři děti jsem chtěla vždycky, tak jsme do toho šli takhle brzo ;-)))) |
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
14.10.2006 23:45:05
Ahoj holky,
tak vám ještě napíšu a půjdu se zhroutit do postele, zase jsem nějak zavalená prací a musím makat po nocích. To očkování bude teda hysterák, nejradši bych tam poslala s Viki tatínka (už vidím jak ji držím já se sestřičkou). No snad přežije. Na narozky jsem právě dnes koupila pro Viki kabelku, ještě vyberu nějakou panenku a možná něco na "tvoření". Na vánoce uvidím, co napíše Ježíškovi. Se školou jsme taky malinko uvažovali že by šla už teď, ale přešlo mě to, neumí dobře R a Ř, u nich ve školce je dost dětí co mají odklad (jeden chlapeček prý pro to, že by neunesl aktovku), takže největší a nejstarší dost pravděpodobně nebude. A taky kvůli Bětce to vyjde akorát, když bude moct začít chodit do školky. Marietto, moc gratuluju, nebýt stará bréca, možná bych taky do toho šla ... D. |
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
14.10.2006 11:50:11
ahoj, Marietto, Štěpán půjde do školy až za dva roky. A vůbec neřeším, jestli by měl jít dřív. Ony mu ty povinnosti neutečou, si myslím. Počítat umí do sta, sčítá i odečítá do 20. Písmenka nic moc, ani číslice, pozná jen pár. Vím, že Martina s Madlenkou uvažovaly o škole už příští rok, tak nevím, jestli to tak opravdu udělají. Já jsem taky listopadová, šla jsem do školy skoro v sedmi, byla jsem nejstarší ve třídě a žádné následky to na mě nazanechalo...
Honey, to je prosba třeba i do budoucna, kdybys náhodou někde od někoho něco zaslechla apod., tak mi dej vědět. Díky. Hezký víkend, Š. |
honey | 6468 |
14.10.2006 9:33:25
Ahoj holky.
Štěpánko, taky letos nemám žádnou inspiraci na dárky :( chtěla jsem se zeptat tady, ale už jsi mne předběhla :) Adélka asi bude chtít toho chodícího Barbie koně, na dětských kanálech už začala předvánoční mozková masáž :((( No ale to je jen jeden dárek ..... u nás určitě budou ještě nějaké knížky a plyšáci. A. je zatím ještě stále upřednostňuje před všema hračkama. Takže Marietto, my o škole příští rok neuvažujeme, ona je zatím strašně hravá, určitě by tam chtěla chodit i s plyšákem :)) Počítat umí do deseti, odečítat ne, sama se naučila taková základní písmena jako A, B,C,E,I, P ...., ale tím to končí. A i kvůli té řeči bychom jí rádi ještě dopřáli rok na zlepšení. Myslím, že ve školkách je kolem ledna návštěva psychologa, který "zkoumá" předškoláky, tak se můžete poradit. Protože si myslím, že pokud se ve školce nudí, a už mu to nic nepřináší, tak už je na školu zralý. Štěpánko, mně na reportáž nic nenapadá, jedině že jsem otrávená z práce, ale to by určitě nikoho nebavilo :)) Všem přeju krásný víkend. |
Marietta Jindra01+Fan05+Péťa07 | 1215 |
13.10.2006 8:57:13
tak jsme včera byli na tom očním a všechno je v pořádku... Paní doktorka mu nenašla absolutně nic, zdá se, že problém byl spíš v tom, že na té pětileté prohlídce ke konci už nespolupracoval a taky musím uznat, že některé ty značky byly namalované tak, že i já jsem měla problém je rozeznat, takový stůl, židle a domeček jsem opravdu odhadla a to jsem stála přímo u toho...
Nicméně v 6 letech máme přijít na kontrolu, ale to prý chodí všechny děti. Zřejmě kvůli škole... Jo když už jsem u té školy, půjde někdo do školy už v září, nebo jdou všechny děti až napřesrok, já jen, že my pořád váháme, protože Jindra už teď umí počítat do 20, sčítat odčítat do 10, zná čísla, některá písmena, tak nevíme... |
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
10.10.2006 20:50:16
čau, my na ni jdeme 13.11. Byli jsme u dr. včera, Š. v noci kašlal a měl zvýš. teplotu, tak nás rovnou objednala. Máme přijít s močí a bude rovnou přeočkování, tak to dostal Š. hysterák, když to slyšel, ale pokusím se ho zpracovat.
Jinak řeším, co mu koupím k narozeninám a k Vánocům. Letos nemám žádnou, ale opravdu žádnou představu! Poraďte!!!!!!!Máme plný byt hraček, jsme zavaleni knihami, neb jezdíme často do městské knihovny, oblečení má. Teď ho začaly bavit puzzle, tak možná ty...no ale to je jaksi málo, že? Na autodráhu je ještě malej, já prostě nevim. Teda Marietto, to jsi dobrá, tři dítka, to se už jen tak nevidí. Tak a´t je vše O.K. Teď okolo mě všichni rodí, dnes naše English teacher pohrozila, že to byla zatím poslední hodina, že už asi porodí. Kamarádka už se prý taky otvírá no a kolegový ženě dnes dali injekci na vyvolání. Mno, my už zase myslíme na vánoce, pekli jsme už 2x perníčky. Teď jsme koupili větší vykrajovátka, tak máme ryby, prasátka a medvídky. Hned je to snězený, ani nestačím ozdobit. Honey, cirkus je i na Výstavišti, možná že i lepší než Berousek na pláni. Dnes začala v národním muzeu výstava o mamutech, taky může být pěkný. Holky, nemáte nějaký typ co natočit do těch našich Minut regionu? Že by se někde jako něco dělo, psali se petice.....? Budu ráda za každý tip. tak čau, Š. |
honey | 6468 |
10.10.2006 19:44:13
No Marietto, vy jste se do toho pustili :)) MOC gratuluju!!!!
Díky za popis prohlídky, zrovna dneska jsem na to myslela, že budu muset Adélku objednat, aspoň vidím, že to není nic hrozného. U nás bude určitě problém s logopedií, už mne na to zase upozorňovali ve školce, jako že o tom nevím .... přitom jsem je na to hned na začátku upozornila. No ale zase jsem se (na svůj dotaz) dozvěděla, že Adélka je hodně divoká a že má "kázeňské" problémy ..... kristepane, a to je jen školka .... jsem zvědavá na školu. Ptala jsem se, jestli je to na psychologickou poradnu, tak se zděsili, a říkali, že to rozhodně ne. Tak aspoň něco :) A ještě je prý milá, dobrosrdečná, ráda pomáhá, ale zlobí .... no já vím, že to není svatoušek, ale na druhé straně to vidím jako pozitivum, že nebude zakřiklá jako já a nebude mít problémy se sebeprosazením, to řeším v práci dnes a denně ..... Ale jinak jsem (zatím) s touto školkou spokojená, dětem se tam hodně věnují a mají hodně aktivit, zrovna zítra jdou do Muzea hraček. Jsem moc ráda, že tam A. půjde s učitelkami, protože od nich nebude chtít, aby jí tam něco koupily :)) Pro Pražandy dávám tip - na Letné je až do půlky listopadu cirkus Berousek :) Kolegyně tam už byla, chválila program a stan je vyhřívaný :) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.