Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Katy77 | 104008 |
4.3.2012 21:53:13
dneska přijela její maminka a manžel snad taky v rámci možností bude doma...no a já bydlím přes plot, ale já ji moc nepomůžu, když mám malého, akorát by jí to asi ubližovalo, kdyby ho viděla...no uvidíme, jak se vyvine situace...teď mi přišla smska a ve mě hned hrklo, jestli nepíše...naštěstí to bylo od někoho jiného a její manžel je doma, tak to mě trochu uklidňuje. Sousedi jsou obeznámeni se situací, takže aspoň nebude muset nic vysvětlovat. Dostali jasné instrukce, aby aspoň ten návrat domů byl trochu lepší a mohla aspoň ven bez otázek ostatních. Jsme tu naštěstí taková velká rodina, takže já jsem převzala takovou tu roli informátora...
|
Čekanka + 2 | 11345 |
4.3.2012 21:41:42
No to propuštění z nemocnice pro ni bude mnohem těžší, než si dovede představit. Já když mě propustili (proti mé vůli) teď od Dani, tak jsem doma jenom seděla a koukala do blba s prominutím. Byla jsem úplně mimo. A to jí nic nebylo, jenom nechtěla sát moje mléko, jak byla slabá, takže mě nemohli přijmout na hostinský pokoj. Ach jo! Někdo by s ní měl přes den být, nějak ji rozptýlit v rámci možností samozřejmě...
|
Katy77 | 104008 |
4.3.2012 20:36:50
Veru, je to fakt hrozný. Celou dobu jsme si dělaly legraci, že až to na ní přijde, tak přijde hned k nám a když bude nejhůř, tak že to odrodíme u nás...pracovala až do čtvrtka a v pátek měla být porpvé doma, pořádně hodit nohy nahoru a místo toho ráno šla na běžnou kontrolu a domů už přijel jen její muž s pytlem s oblečením a jejím mobilem...ani ve snu by mě nenapadlo, že se stane tohle...nosím si mobil i na záchod, kdyby se něco dělo. Pokaždé když její muž odjede autem pryč, tak se modlím, aby nepřišla ta nejhorší zpráva. Zítra by ji měli pustit z porodnice, aby byli spolu doma a jezdili za malou společně. Je ale v takovém stavu, že má strach, že malá z ní cítí tu bezmoc a že ji tím spíš ubližuje než pomáhá...kdyby člověk měl třeba podezření, tak má trochu času si to v hlavě uspořádat jako třeba vy s malou(taky jsem si na vás hned vzpomněla)ale tohle bylo jako blesk z čistého nebe...
|
Čekanka + 2 | 11345 |
4.3.2012 20:29:03
Katy, to snad ne, já teď prožívám se svou nej kámoškou její těhotenství. První termín měla 29.2., takže fakt nadskakuju nad každou smskou! Vůbec si nedovedu představit, že by se jí mohlo něco podobného stát. Moc přeju, aby to malá vybojovala! Je v nejlepších rukách doktorů a víc už se nedá nic dělat. Ty musíš být akorát svojí kamarádce oporou a to děláš. Uff, snad to dobře dopadne!
|
Katy77 | 104008 |
4.3.2012 20:20:26
Ahoj holky, dneska nemám svůj den a potřebuju se někomu svěřit...kamarádka byla v pátek v 37 týdnu na kontrole a běhěm půl hodiny byla na sále s akutním císařem pro aritmii malé. Byl to hrozný šok, vůbec nic tomu nepředcházelo, ale brala jsme to tak, že vyloučili srdeční vadu, nasadí léky a malá pomaže hezky s maminkou domů...Dneska mi ale volala uplakaná, že o malou asi přijdou. Pracují na ní tři specializovaná pracoviště a nikdo neví, co jí je. K srdíčku se přidalo i selhávání dýchání. Ode dneška je na plicní ventilaci, v umělém spánku a na lécích proti bolesti...Ta beznaděj je hrozná...hodinu jsme si povídali a já se pak složila, brečela jsme a brečela...celé těhotenství jsem s ní prožívala, každý nový kousek oblečení jsme viděla většinou první...Kéž by ten nahoře dal a malou zachránili....bojím se o malou, o kamarádku, kterou možná ztratím, protože i mluvila o tom, že by nemohli zůstat v baráčku, který pořizovali hlavně kvůli mimču...Nikdo nic nezmůže, všichni jen čekají, co bude v následujících hodinách...
Ještě jednou se omlouvám za smutný příspěvek, ale na druhou stranu si člověk aspoň uvědomí, co má doma za poklad.... |
donjamimonja | 107675 |
29.2.2012 7:27:36
Dobré rako holky!
Nami, já vám právě tu trojjazyčnost závidim, to je úplná paráda, malá bude mít neskutečnou výhodu a super možnosti do života!!! Já bych chtěla malou taky co nejdřív učit, začneme asi anglinou, ale nejdřív se musí naučit česky, zatím používá nějakej nejspíš slovanskej jazyk se znakamu ugrofinštiny, tak na tu aj budeme muset asi ještě chvíli počkat. Veru, to je super, malá ti bude za chvilku běhat! Naše malá začala samostatně chodit asi 3 měsíce po tom, co se postavila u nábytku, tak to do léta možná zvládnete |
nela+3 | 87352 |
28.2.2012 23:38:00
Veru, to je paráda!!! Mně jedna rehabilitační doktroka /!!!/ říkala, že obě její děti začaly chodit ve 20, resp. v 22 měsících.
Tak moc držím palce a těším se na dalš pokroky |
Čekanka + 2 | 11345 |
28.2.2012 21:09:32
Namano, to je fajn, že jsi se ozvala! Je úžasné, jak malá nasává ty jazyky, jednou bude mít obrovskou výhodu A navíc, jak jsou ty jazyky odlišné! S tím plaváním neporadím, my chodíme od 7 měsíců, takže se jí to líbí a neprotestuje
Pegy, ahoj! Kdy ty vlastně čekáš miminko a víte, co to bude? Danička nám dělá radost, před pár dny se jí podařilo začít maličko obcházet nábytek! No obrovské pokroky. A po bytě už ji honím denně, už se jí podařilo i jednou vykramařit celou koupelku. |
Peggy z údolí | 107925 |
27.2.2012 22:36:55
Ahoj.
Také po delší době zdravím. A s dovolením ze všeho nejdřív gratulace Tobě, Xejdulo, k narození synka. Věřím, že na všechny trable brzy oba zapomenete díky úsměvům malého. Moc se k porodu raději rozepisovat nebudu, neb momentálně řeším jak překonat hrůzu z toho prvního, abych díky tomu neohrozila nastávající. Maci, Verunko i ostatní, hlavně hodně zdraví přeji Vám i mrňouskům. Doufám, že už je líp a každým dnem ještě líp bude. Ale když jsme u toho. Prosím, nemáte některá zkušenosti s alergií na mléko? Pája už tři dny zvrací vše, co se mi podaří do něho dostat. Ale kaše, jogurty, to je úplná katastrofa. A přitom je miloval. Pořád doufám, že už by se to projevilo dříve a bude to jen chřipka, ale… K mluvení. Pavlík má dny, kdy se rozpovídá, ale jen tou svou svahilštinou. Srozumitelné jsou jenom zvuky zvířátek, klasika typu máma, táta, teta, bumbu někdy zaměnitelné s brum brum nebo brm brm apod. Pokus o větu je jediný: Kde je? Ještě při tom rozhodí ručičky, až se člověk kucká smíchy. Ale už jsem si dala předsevzetí, že se žádným srovnáváním nenechám rozhodit. Když si vzpomenu, jak jsem ho pár dní mordovala Vojtovkou a nakonec to i bez ní vše dohnal. Takže pokud jsou někteří Vaši drobečci zatím také nemluvové, klid, však ona nás z těch jejich otázek ještě začne brnět hlava. Namano, já hlásím Pavlíka ke kachnám. Vodu miluje a řádění v bazénu obzvlášť. Chodíme plavčit od minulého jara, neb jsem nechtěla začínat v zimě. Máme docela kliku na zařízení i lidi. Bazén jen pro děti se speciálně upravovanou vodou. Lektorka vždy s úsměvem, pohlazením a spoustou básniček a písniček. Takže moc neporadím, neb jsem zažila jen jedno miminko, které lekci probrečelo a bylo tehdy jen na náhradě, takže netuším, zda to vzdali, nebo nějak zvládli. Každopádně bych zkusila nějakou jinou polohu, jak malou držet. Některé úchopy jsou fakt jen přidržovací. Nebo co takové ty plavací rybičky, kde ji de facto jen jistíš a jinak si vlastně plavčí sama? Ta lektorka nic neporadila? Je škoda, aby si malá spojila vodu s něčím nepříjemným, když je jinak sama v pohodě. Pokud by se to nelepšilo, snad bych i raději kurzy vzdala jen tak „blbla“ s Aničkou sama. Myslím si, že v tomhle věku je fakt nejdůležitější, jen aby si na vodu zvykli a brali ji jako prima věc. Na nějaké učení mají dle mého ještě času dost. Přeji všem hezké dny plné pohody. |
namana | 80861 |
27.2.2012 11:14:15
ahoj holky zdravim po delsi dobe..
xejdul gratuluju k miminku, hlavne at jste zdravi ;) my uz taky zkousime dalsi, ale zatim bez vysledku, tak snad brzo ;) Maci tak snad uz to ted bude dobre, ty myomy jsou potvora..kluci jsou sikulove, ze to tak sami zvladnou... Jinak k jidlu, Aniccka uz ji taky skoro vsechno, ona kdyz ji udelam neco jineho nez nam, tak to ani nechce, pac obedvame vsichni spolu a ujida nam z taliru ;) takze ma vzdy to, co mame my..chut ma obrovskou a cely den neslysim nic jineho nez mnam, mnam..naji se hezky sama, lzickou nebo vidlickou, taky ma v tom praxi, kdyz chce porad jist ;) na prohlidce jsme ted nebyli, ale ma kolem 12,5 kg vysku nevim, protoze me nechce postat u metru ;)ockovali jsme v CR proti zlute zimnici, tak jsem si rekla, ze ostatni ockovani odsuneme uz tak toho mela pozehnane a i kdyz tady se ockuje o sto sest, prislo me toho uz moc a dalsi ockovani, dame az o prazdninach... A k mluveni, taky zatim jen par slovicek,rekne si voda, kdyz chce pit, mnam na jidlo, ba je banan nebo chleba a takove ty zaklady, jedine co opakuje uz od 14 mesicu je v cestine Co to je :) pac to tam slysela porad rikat jeji starsi sestrenici ;) Anglictinu rozumi dobre, a ona je navic oproti cestine opravdu silene jednoducha a pro ty decka hned chytlava, takze i kdyz ja na ni jedu poctive cestinu cely den, anglictinu chyta vic a reaguje na pisnicky v materskem centru, nebo vsude vykrikuje how are you, ale zase jenom takhle fraze jinak jen par slovicek co opakuje..Decka se uci prave poslechem, kdyz mluvi ostatni lidi mezi sebou no a tu cestinu tu bohuzel neslysi, jen ode me, proto zacina ta anglictina prevazovat, ale to postupne dozeneme, pro me je dulezite, ze me alespon skoro vsechno rozumi..Roger pak na ni teda jeste mluvi arabsky, ale protoze je skoro cely den v praci, tak tu ma slabou, ale neco rozumi, a on se zase od nas tak uci cestinu ;)) Mela jsem z toho teda fakt strach, jak to zvladne, ale ty decka maji ty hlavicky fakt jak houbicky, a vstrebaji hned vsechno, jen nez se ji to vsechno urovna, tak to bude trosku trvat nez zacne normalne mluvit..Tak snad nam to taky pujde..Minule byla v materskem centru rok a pul leta holcicka a ta mluvila jak dospely, rikala me, ze ji boli brisko a ze asi snedla neco spatneho ;) jenom jsem hledela ;)) Holky a vy co jste chodily s detma na plavani, muzu se zeptat jak se vam to libilo? Ja ted narazila na jednu instruktorku a sly jsme na prvni lekci minuly tyden, ale Anicka uz je ve veku, kdy se nechce ve vode drzet, ale chce si tam chodit po bazenu sama, beru ji totiz kazdou nedeli na bazen, tak je na vodu zvykla a s rukavkama si tam chodi po bazenu a dela si co chce, no tak celou tu lekci projecela ;)) No a na dalsi lekci mame jit tento ctvrtek tak nevim teda jestli nam to neco prinese... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.