| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 6710  [Dalších 6620 >>]
Kaaja 15444
6.9.2013 21:54:03
normální to je, běžný ne ~t~

Lucrezia 113280
6.9.2013 17:42:45
tak my školka taky ani náhodou, sice už mám po rodičáku, ale jsem dál doma.Jeho víc lidí po hromadě děsí, vyloženě to nesnáší. V týdnu jsem musela jet autobusem, protože jsme byly s kámoškou na procházce a on z toho dostal takový hysterák, že jsem musela vystoupit dřív. Já mám vyhlídlou stejně soukromou kvůli jídlu, takže tam ho můžu dát kdykoliv. Naštěstí tam teda nejsou žádný úkrajinky :D
Mluví krásně, zrovna ve středu na hřišti šokoval okolí, když po svačině vytáhl z kapsy telefon, že jde zavolat babičce, zapnul ho, odemkl, vytočil mojí maminu, dal to na hlasitý reproduktor a deset minut s ní telefonoval. Já nevím jestli je to normální nebo ne, nemám srovnání, ale vzhledem k tomu, že už to dělá půl roku, tak to jako normální beru.
Jen dudák je u nás katastrofa, bez něho prostě neexistuje. Přes den dobrý, ale jak začne být unavený tak první a jediná věc, která ho zajímá je dudák. ~d~
Dari79 114243
6.9.2013 4:55:20
Ahoj,

Ríša je teda taky zapsaný, ale jen jsem posílala mail, že nenastoupí a že nejdřív v lednu, ale uvidíme. Říkala jsem to už při zápisu, má to tam v papírech, tak snad to tak stačí. Hrát si tam, by se mu líbilo určitě, teď už chvíli na hřišti i venku děti vyhledává, hraje si s nimi rád, navíc tam chodí obě děti sousedů, se kterýma si taky hrává, jinak tam nikoho osobně neznáme. Ale bez mamá by to určitě taky nedal, i když by to bylo jen na dopoledne. No, uvidíme časem.
Teda - sám se nají jako prasátečko, plíny-dudlík-atd nic nemá, ale teda nesvleče se ani neobleče + nemluví - tj. nejsem si jistá, jak by učitelky zvládly tu jeho směsici znaků a zvuků a citoslovcí, které každé něco znamená a pochopitelně maminka mu rozumí, ale cizím překládáme. Navíc je taky hodně na mlíku a to už vůbec nevím, jestli by mu tam byli ochotní dělat nutrilon?
Maminkově závislák je teď taky, s hlídací tetou nebo tátou vydrží, když nejsem na obzoru, jinak jim stejně zdrhá za mnou. Kdo ví, jestli to v lednu bude lepší.
Na školce taky nejsem závislá, takže to sílit nebudu, když to půjde, tak OK, když ne, tak nic. Je ještě ták maličký. Ale myslím, že by se mu tam líbilo, ale já bych musela mít jistotu, že ho někdo bude mít pořád na očích.
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
5.9.2013 21:44:07
Terap a Kaajo, školku závidím. Já už to doma nezvládám, hledám si práci na poloviční úvazek, končí mi mateřská za týden. Koncem srpna nám tu otevírali 3 státní školky, tak jsme 2 zkusili a nevzali nás ani do jedný. Dvouleťáky prostě neberou. Přestože se oblékne, svlékne, nají se, nemá plínky ani dudlíka, nikoho to nezajímalo :-( Na druhou stranu ona by to asi nedala, je to samé mamííí, na hřišti mě nenechá sedět na lavičce, musím všude s ní. Táta když jí uspává, tak brečí, že chce mámu :-( To nikdy nedělala. Nezvládla bych to ani já. Bylo by mi jí líto, i když bych věděla, že do práce musím a doma už mi to leze na mozek :-( No, ještě, že to řešit nemusím. Budeme to muset holt zvládnout bez školky. Na druhou stranu si říkám, že by jí to třeba prospělo, trošku by se osamostatnila... Ale soukrou asi zkoušet nebudeme, je jich tu mraky, bohužel jsou plné cizinců a učitelky bývají Ukrajinky. Nic proti Ukrajincům, nejsem nijak xenofobní, v Praze to snad ani nejde, ale vadilo by mi, že dvouleté dítě, které se učí mluvit bude celý den v kontaktu s člověkem, který nemá dobrou výslovnost :-( Budeme to muset zvládnout sami.
Kaaja 15444
5.9.2013 7:32:27
Terap, tak ti vypíšu moje poznatky :-)

marek teda ještě nechodí, přestože to nakonec dopadlo tak,že se kdosi odstěhoval a mohla ředitelka přijmout i marka a ještě jednu dvouletou holčičku (dokonce z vedlejší vesnice - tady k zápisu nešly některý starší děti, protože matky mají mateřskou na čtyři roky)

přestože mi ředitelka říkala, ať ho tam klidně dám, že není problém mu nechat plínu (taky to tady neřeší) jsem "vyměkla" a září jsem ještě odpískala, protože se ho snažím právě naučit stoprocentně na záchod/nočník - jeden den je to v pohodě, sám si dojde na záchod a v podstatě mě k tomu nepotřebuje a druhej den se třikrát počurá do gatí......tak to zkusím ještě měsíc pilovat, nechci aby byl ve školce v plíně a doma mi pak stejně čůral do kalhot, protože bude zmatenej

ale šli jsme se v pondělí podívat jakou bude mít značku a odevzdat nějaký papíry, tak si tam asi půl hodiny hrál, táhla jsem ho domů násilím ~t~ ale je mi jasný, že jakmile mu dojde,že tam je beze mě,tak bude taky pár dní až týdnů řev....

ano, tak to děti dělají - chvilku si pořvou a pak je klid - vím,že mi u nejstaršího říkala učitelka,že nejsem ještě ani u brány a už je klid - možná chcou tu matka uklidnit ~t~ protože vím,že ve špitále je to podobně - sestřičky mi tvrdily,že byl v pohodě, no jasně,že ho neslyšely, když pětiměsíční mimino mělo vyřvaný hlasivky a nebylo slyšet ani od dveří pokoje,natož na sesternu ~:(

takže tak u nás,od října ho tam ale dám, protože já s ním momentálně nestíhám základní domácí práce,natož práci (ne že bych potřebovala někam do zaměstnání - to asi od ledna, března) ale mám tady nakupený věci na šití a nevím kdy to mám dělat, můžu jen když spí a to třeba včera nespal po obědě, září je vůbec masakr......a s chlapem nemůžu počítat ani omylem, přestože jsem mu to několikrát říkala, tak mě nějak asi nevnímá nebo co ~4~
terapeutka 100134
4.9.2013 12:59:42
Ahoj, tak hlásím první poznatky ze školky :o)
první den- ráno řev při buzení (budila jsem ho v 5:40), pak se uklidnil, v autě se cestou těšil na nové hračky a děti, do třídy mi doslova vběhl, ani se nerozloučil. Odpoledne při vyzvedávání brečel - prý zrovna spadnul a praštil se o něco. Druhý den ráno vstával sám, do školky se těšil, ovšem v šatně nastal blok a už nechtěl - učitelka ho brečícího odnesla a já jsem zdrhala. Dneska to samé... Učitelka mi říkala, že se během chvilky uklidní, že to dělá na začátku většina dětí.

Akorát mě překvapilo, že chodí s nima ven hned od prvního dne a to i těsně po dešti, takže měl odpoledne úplně promočené botky (jiné tam neměl). Naštěstí jsme jeli hned domůl, talk jsem ho v autě vyzula, ale budu muset nakoupit teda ještě jedny nějaké botasky a jedny gumáky do školky, abych si pak neodváděla promočeného.

Vzpomínám si, že do školky měl jít ještě někdo...??? jak to zvládáte?

P.S. - máme školkáčka 100% plínkového a 100%dudlíkového ~f~ naštěstí to ve školce není problém. Snažili jsme se na těch plínkách zapracovat, ale marně. je schopný se na povel vyčůrat na nočník i na záchod (venku ne~d~), občas i chytíme bobek do nočníku, ale sám se neozve, klidně se počůrá x-krát za den a přijde mi akorát nahlásit, že je morký~a~
Dari79 114243
22.8.2013 22:28:23
Jinak svitko, chtěla jsem napsat, že u nás teda ta nová postel a nový pokoj funguje, ne teda 100%, ale i dneska usnul pěkně sám, nemusela jsem uspávat, dostal flašu a pohádku a oblíbenou plyšovou myšku a "maminka jen si vyčistí zuby a přijde zas za tebou" - 2x si zavolal mama, tj. výmluva zopakována a chrupká.

Trochu jsem poklidila a teď tu sedím, ale taky se mi oči zavírají, takže si stejně jdu lehnout. Kašlu na to. Zkusím si ráno přivstat.

Je fakt, že já jsem v pohodě s tím, že chodí spát o půl desáté, stejně býváme tak do půl deváté teď venku, pak navečeřet, vykoupat atd., ono to moc dřív nevychází. Včera usnul už po deváté, bylo vidět, že je už unavený, tak jsem ho zahnala a spal (teda jasně s probuzeníma) až do 7:40. Pak po obědě zas.

Tak dobrou noc.
Irinulka+S 8/07 + E 6/11+// 63736
21.8.2013 8:13:54
Ahoj devcata po dlouhe dobe, objevuju se vic na Dame- ted se 3ma detma a prace k tomu je to trochu masakr..

Jen chci rict, ze nam Sofi tak d. 3.let chodila spat pozde- fakt pozde!!! Pak si ro sama upravila.. El zas chodila spat moc brzo. Ted chodi obe zaroven, vetsinou kolem 22h, ale pres prazdniny je nechame i dyl, nebo se treba zpozdime nekde a jdem klidne az o pulnoci..
Kaaja 15444
21.8.2013 7:52:47
spaní :-D velký téma

je to sranda jak to má každej jinak,že? hlavně,že to tak každýmu vyhovuje, jak si to zařídí a když mu to nevyhovuje,tak si to přeřídí :-)

Svitko, nemyslím,že by se tím nějak malá "rozmazlila" - já dávám spát kluka - tak jak Lucrezia - až je unavenej, to mě může vohrát s ním ležet dvě hodiny v posteli.....takže ano- přes léto chodí spát pozdě, někdy až v jedenáct.....je to i o tom, jak spí odpoledne, všichni tři kluci si prošli/prochází tímto obdobím, kdy odpoledne chodí čím dál později, protože vydrží dýl,ale ne celej den.........takže jsou dny,kdy spí od tří do půl šesté (absolutně nevzbuditelnej) a pak je do jedenácti "holaj duša", ale přes léto chodíme všichni spát později - najíždíme na "jižní model" - v zimě chodí i velcí kluci spát brzo - do devíti nejpozději jsou v posteli a představ si, že většinou sami od sebe.....a to jsem je taky uspávala jako Marka......a dnes (ani v pěti letech) nevysírají,že "něco", tak mě trochu pobavilo to "co bude dělat v osmi a co v patnácti" - protože v osmi bude unavená po škole a po kroužcích a třeba ti usne v sedm u psaní úkolů :-) a v patnácti? :-D v patnácti tě bude mít nejspíš dost na háku, takže si od tebe ani omylem nenechá diktovat kdy půjde spát :-D - a mně by ani nenapadlo obtěžovat patnáctiletý dítě tím,že by měl jít spát, to je už dost starej na to,aby to sám vyhodnotil,že buď půjde v deset, jedenáct a bude ráno ready a nebo půjde ve čtyři ráno po propařené noci na komplu a usne ve škole na lavici, dostane poznámku, pětku......a já nevím co...........jeho věc, jeho problém :-)
terapeutka 100134
20.8.2013 13:28:32
Tak u nás se neuspává, děcka se mezi 18-19hod vykoupou, dají si večeři a Honzík jde do postele (starší holka jde ještě na večerníček a pak si čte cca do devíti). prostě položím do postele, v ložnici má zatemněno, zavřu a nstarám se... někdy je tuhý hned, jindy tam ještě hodinu žvatlá, ale už tam prostě nejdeme (jen v případě nějakého šíleného řevu). U holky to bylo naprosto stejné. my jsme prostě s manželem zvyklí, že večer máme klid a od osmi nás děcka "neotravujou".

Honzík teda spí ve vysoké postýlce a dokud mi s ní nevyleze, tak v ní bude, jinak by mi asi z té ložnice utekl~:-D A má dudlíka a plínečku na muchlání, k tomu nějaké plyšáky naházené v postýlce a je spokojený. V noci spí, ráno kolem 5-6 si vypije flašku mlíka a ještě na hodinku-dvě usne.

V pátek odjíždíme na dovolenou, což nám režim lehce nabourá (určitě budeme dýl venku...), ale od září hned nastupuje do školky a budeme vstávat ráno kolem 5:30 (Pro mě super- doteď vstávám 4:30~:-D)

Kamarádka s manželem uspávali ještě 4,5letou dceru, to byl teprve masakr, fakt jeden z rodičů si k jní musel lehnout a dvě hodiny ji drbkat, než usla a pak se potichoučku vytratit, jinak mohli začít znovu... takže nějaký film večer a pod. nehrozil... to bych nesnesla, v tomhle jsem sobec a chci mít prostě alespoň část dne jen pro sebe (a pro muže).
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 6710  [Dalších 6620 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.