| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6710  [Dalších 6630 >>]
Dari79 114243
17.9.2013 15:02:00
My nemáme, Ríša se teprve naučil jezdit na motorce v létě. Ale od kamarádky dvojčata stejně stará je mají už od jara, jezdit na tom umí, ale chytat je je problém.

I tak já taky plánuju, že Ríša odrážedlo dostane, ale asi až k narozkám, co v zimě s tím... Takže na příští jaro. Taky přemýšlím nad klasickou šlapací tříkolkou, ale uvidíme, spíš to někde napřed vyzkoušíme si půjčit a co se mu bude víc zamlouvat. Letošní podzim ještě domotorkujeme.

Jste zdraví? My máme zas angínu, pro změnu. Naštěstí alespoň léto byl OK, stejně teď pořád prší. Chtěla jsem ještě něco napracovat na zahradě, ale kdo ví, kdy se k tomu dostanu... Jsme zavření u táty na bytě a stonáme.
Svitka + 06/2011 + 10/2016 101372
17.9.2013 13:14:45
Terap, taky uz nám je motorka malá. Plánujem firstbike k Vánocům. Zkoušela jet u sestřenky na tom kole nekole a za malou chvilku už jí to šlo. ano, máš pravdu, děti na tom jezdí dost rychle. Už na odrážedlo nosí helmu, na "kolo" koupíme i rukavice, protože to většinou odnesou ty. Ty plastové motorky jsou fajn, že nemusí držet stabilitu, ale už se umí odrážet, tak teď je čas na učení stability (jedna holčička tu jezdí už téměř od roku (je dost vysoká, o víc jak hlavu větší než Týna a je stejně stará) a zvládá. Naučí se pak hezky jezdit na kole a nebudou potřebovat přídavné kolečka.
terapeutka 100134
17.9.2013 7:38:21
Holky nemáte některá pro dítko "koloodrážedlo" - čili jakoby minikolo bez šlapek? Honzík už víc než rok zlkušeně drandí na enduru i jiných plastových motorkách nebo autíčcích, té nejvytíženější motorce, kterou máme doma ale už odrůstá - tak přemýšlíme, jestli koupit na vánoce větší motorku (vím, že to enduro se dělá snad ve čtyřech velikostech) nebo už to koloodrážedlo? Motoricky by to zvládl, toho se moc nebojím - jen máme s mužem obavu, aby to nejezdilo moc rychle - máme občas problém ho dohnat a chytit i na té plastové motorce~:-D a moc se nespoléhám na jeho pud sebezáchovy, zatím je to kaskadér. Tak právě nevím, aby jsme toho pak nej¨litovali a nebáli se s tím chodit někam ven, že nám ujede do cesty třeba.
Elí+Kaya 108318
12.9.2013 8:04:09
Tak my školku zatím neřešíme, ale možná budem muset,pokud ji někam vezmou v průběhu a bez zápisu. Ale sázím na to, že tady to funguje jinak.. V listopadu mi končí rodičák.

Už jsem přestala kojit, protože se jí hrozně zhoršilo spaní a chtělo to ve dne v noci, pořád a kdekoliv.. brala to dost v pohodě, jen to uspávání byl první dny problém, protože usínala do tý doby jen u prsa..ale plakala jen první večer, takže dobrý...

S tím odstavením si najednou víc uvědomila, že potřebuje na záchod. Takže když jsme v Lidlu objevili nočník za 4eura- růžovej s hrochem,ptáčkem a motýlkem ~t~ tak slíbila, že na něj bude chodit. No a chodí..

Jinak jsem te´d objevila super věc- youtube downloader :-) řešila jsem pořád pohádky v němčině a tímhle je to vyřešený :-) Stáhnu je a puštím v její telce..

K té technice. Umí asi jenom prohlížet fotky v mobilu, když jí najedu do galerie. Jinak nic a jsem ráda :-) Telku jí pouštím sama.. štelovat pračku už jí nebaví a otáčet knoflíky u sporáku naštěstí taky ne.

Docela se teď rozmluvila, hlavně jí baví slovesa. V němčině taky docela pochytává , ale je to pomalejší..
Kaaja 15444
9.9.2013 10:08:18
Terap, to zas ti dva starší už jsou na tom co se týká mobilů, počítačů a playstationů líp než já :-)
terapeutka 100134
9.9.2013 9:48:24
Teda já mám asi hodně technicky negramotné děti... dcera v 7letech (téměř osmi) - neumí používat mobily (ani staré tlačítkové, ani můj dotykový), neumí zapnout počítač (natož nějaký internet nebo kreslení nebo hry- vůbec). Na počítači si maximálně poručí, že chce písničky \ já pustím youtube a ona si po skončení první písničky klikne na ikonu nějaké jiné skladby (ale když se jí to zmenší nebo zastaví, tak je v pytli~:-D). Hry jsem jí kdysi zkoušela - bavilo ji třeba pexeso, ale vydržela u toho jen chvilku. Ještě měla ráda třeba akvárium na FB, ale to neuměla ovládat. Má teda svou telku v pokojíčku - ale bez antény, jen na DVD - které sama neumí pustit a ještě tam má play station 1 (který nám darovali sousedi), tam umí hrát jednu hru s nějakým dráčkem, ale musí jí to někdo zapnout a přeskákat menu. NO a Honzík... umí čudlíkem vypínat a zapínat vše, co má čudlíky. Telefon si dá k uchu a vykecává- ale umí ho tak akorát odemknout (zmáčkne mi tam jedinné tlačítko a prstem přetáhne ochrannou tapetu) a pak už jen rychle ťuká beze smyslu, dokud mu to někdo nevezme. Na počítači máme kartonem přelepený čudlík "ON", protože krásně modře svítil a to bylo jako magnet~:-D a počítač prý nemá rád, když se ten čudlík mačká 100x za den.


Dneska opět s řevem předávka ráno ve školce, snad už ho to přejde, stejně nemá chudák na vybranou.
Kaaja 15444
9.9.2013 7:40:18
tak buď mám debila a nebo přírodní dítě ~t~

elektronika ho zajímá jen do té míry, že bratrovi z noťasu vyďobe klávesy, popřípadě mu ho počurá, můj mobil používá jako budíček mých kamarádek v pět ráno...

co se týká mluvení,tak jsme ve zvířecí fázi,takže teprve teď řeší jak dělá kráva a jak pes.....nevím jak k tomu došlo,ale bratři mají záchvat smíchu, když říká "piťo" - netuším co to znamená a nechci to vědět ~t~

agresivní jsem jen já, protože se strašně zhoršil s čůráním - téměř vždy do kalhot.....

ale abych ho jen nepomlouvala, je velmi motoricky šikovnej (jen to využívá při velmi nebezečých činnostech) pořád někam leze a odněkud skáče - jo! počítá tak,že řekne "či, teď" a skočí - člověk je nepřipraven a už mu visí dítě na hlavě - na dva, jedna není čas ~t~

stříhá nůžkama, krájí si okurek - z čehož babičky mají záchvaty hrůzy

jen teda budu muset asi koupit nůžky pro leváky, vím,že je v tomhle věku brzo na soudy,ale všechno chytá do levé ruky - pastelky, nůžky i ten nůž, což je pro mě jako praváka fakt problém, když mu mám pomoct něco ukrojit

jestli o něm něco říct opravdu nemůžu,tak že je poslušný - zásadně v opozici!!!

a s mytím vlasů si nemusím dělat starost - stále žádné nemá ~t~ stále miminovský chmýří
Dari79 114243
8.9.2013 21:16:30
Holky, fakt výborný :-)

to Ríša teda ani omylem...
V noťasu si umí prohlížet fotky - tj. otevřu mu soubor s fotkama a on mačká šipečku, aby se mu otevřela další.
V přenosným dvdčku si umí zmáčknout play, aby se mu přehrálo dvd s pohádkou.
V práci umí kopírovat - tj. na vyzvání zmáčkne zelený tlačítko copy a podá mi papír, co z toho vyleze.
Mobil jenom dává k uchu a dělá haló, ale nic nemačká - resp. neposunuje na obrazovce, ono to už žádný tlačítka nemá.

Naštěstí nic jinýho nemačká, protože jsme mu párkrát vysvětlila, že když ty čudlíky bude mačkat, pohádka se mu ztratí, takže neexperimentuje.

Jinak je strašně hodńoučký, poslušný, naprosto neagresivní (jiný děti na hřišti kolikrát umí žďuchnout nebo něčím hodit, Ríša je z toho spíš v šoku a dělá "tytyty"), dělí se o hračky a tak. Konečně si oblíbil klouzačky, takže už chodíme na dětský hřiště. Taky konečně umí pěkně jezdit na motorce - hurá! (Skoro o rok mladší děti tady v létě drandily a on max. na ní seděl a hleděl a už jezdí taky :-) ).

Umí poznat žlutou a červenou barvu a většinou i zelenou a modrou, ale ty ne úplně spolehlivě. Strašně rád počítá (či-dva-štyži-dva a tak podobně). Počítáme schody, auta, stromy, prsty, prostě furt něco.

Ale řve jak tygr při mytí hlavy (to považuju za normálka), ale teď už i při čištění zubů (začal to jaksi odmítat, ačkoli od mala si šudlal zoubky celkem ochotně i sám, když jsem si čistila zuby já). Nechci mu to znechutit, ale aspoň jednou denně se snažím mu je i přes řev vyčistit.

Ahoj

D.
Lucrezia 113280
7.9.2013 23:32:31
z toho mluvení mě třeští hlava, mamko proč? mamko co? mamko prosim tě pojd, mamko kam... teď už si pamatuje pasáže z Cars, takže na hřišti začal řvát - v pitstopu je bomba, musíte všichni zmizet :D
to tím pexesem jsem nezkoušela raděj, noťas mu moc nechci půjčovat zatím. jednak mi už jeden roztřískal a mám raděj,když si hraje se svýma hračkama :D
i když minule si k němu sedl... jdu vystavit fakturu mamko, čekej...začal bušit do počítače - hotovo mamko, můžem jít ven...zaklapl počítač...u dveří se praštil do čela - já to neodeslal, počkej ještě...(odkoukal to ráno od manžela)~:-D
karkulka+2 /08+11/ 50320
7.9.2013 23:08:16
David má taky elektroniku zmáklou. Můj mobil odemče, umí se v něm orientovat- vytočí koho chce /mám u kontaktů fotky/, najede si na YouTube, pustí si Tutitu-už to pozná mezi ostatními hledanými, najede si na hry, hraje.. najede si na fotky, vyfotí co chce, přehraje videa,.... Mám jistotu, že když mu zakážu volat,tak nevolá. Úplně to stejný umí s tabletem, hraje tam pexeso o 6ks a opravdu ho umí, nehádá. Paměť má dobrou ~:-D

Ale teda když někomu volá, moc si nepokecá, protože moc nemluví ~;)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6710  [Dalších 6630 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.