| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 3341  [Dalších 3161 >>]
Bberi 40972
19.12.2011 11:06:43
tak CS mám 2, dr. říkala,že se to začíná připravovat, odeslala mě do porodky,tam jdu 27.12. na kontrolu...

takže se rodit nechystám.~;)

jdu dočíst
Pippi 108434
19.12.2011 10:37:43
Markétko, já myslím, že tvoje těhotenské stesky nikoho neobtěžují, vždyť si tu víceméně na různé obtíže stěžujeme všechny ~;)
Musím říct, že mě by asi rozčilovalo, kdyby mi u porodu lítal chlap s kamerou ~t~ a ani si nemyslím, že bych se na to video chtěla dívat. Ale co já vím, ještě jsem nerodila.
Ještě k tomu vaření - my jsme hrozní nenažranci, jedno balení prsních řízků sníme v pohodě sami dva, kuře taky, i když to máme ještě na večeři, když máme chuť na smažený květák, tak koupíme buď jeden velký nebo dva malé. A to taky oba pracujeme v kanclu.
Sluníčko(2 kluci + ?) 8669
19.12.2011 10:34:33
Všechny zdravím!

Peti - moc děkuji za recept na marcipán, určitě vyzkouším. Jen se zeptám úplně hloupě - to mléko má být asi sušený, viď?

Jinak nás bylo ještě nedávno doma pět + nemluvně, z toho tři dospělý, pravda, vařila jsem ve směs jen ve velkých hrncích, ale též z běžné sady. Jen papiňák mám tedy ten 8 l. Kuře nám už teda stačilo, jen když bylo velký, takže jsem přidávala třeba stehýnko... Teď mám problém s tím vařit menší porce, jak jsem byla zvyklá na větší odběr.:-)

Tašku do porodky nemám sbalenou, musím si ještě koupit i plenky newborn, gumové pantofle a taky jsem zapomněla, že nemám přebalovací podložku na přebalovák. Musím se po něčem podívat.

Jo a souhlas - noci už jsou děsný, bolí kyčle, stydká kost, děsný, holky, už to lepší nebude. Ale nepamatuju se, že by to u přechozích dvou těhu bylo tak hrozný. Buď člověk milostivě zapomene nebo to už teď prostě více zmáhá.

Kluci šli konečně do školy, na poslední 4 dny, tak snad doma něco konečně dodělám, o víkendu se toho zase stihlo míň, než jsem chtěla.

Zatím~3~
Markéta a 5 lumpíků 6320
19.12.2011 10:04:41
Jo, to jsem zapomněla - k tomu chlapovi u porodu.. manžel tam teda chtěl jít, ale přišlo mi to tak nějak samozřejmý, ani jsme to nějak víc neřešili...a u dalších dětí už to bylo jasný.. Ale jinak je fakt, že v tý první době porodní to mám podobně jako Bberi, taky bych možná radši trpěla sama, spíš mi tam trošku vadil, ale zase byl dobrý na komunikaci s personálem, protože já neměla sílu nějak shánět PA nebo někoho, když jsem něco chtěla, tak to řešil on. Případně mi podával to pití a taky fotil a natáčel, za což jsem pak byla vděčná, ale v tu chvíli mi to lezlo na nervy ~;)

Naopak potom při tlačení jsem byla ráda, že tam je, protože mi říkal, že už vidí hlavičku atd., což mě moc povzbuzovalo. :-). Třetí porod jsem ho "donutila" i natočit na video, když malá "lezla ven", moc jsem totiž toužila po tom to vidět, protože člověk si tam normálně nevidí, že ~;)~j~. Chápu, že někdo na to nemá náturu, ale mě to fakt zajímalo a byla to jedna z prvních věcí, který jsem si doma na videu pustila ~t~. Vzhledem k tomu, že vylítla jako blesk, tak to bylo docela rychlý :-) ~f~.

A ještě k tomu vaření pro početnou rodinu.. My teda asi nejsme typický jedlíci, protože mě zatím stačí "normální hrnce z běžné sady". A zatím nám stačí třeba 1 kuře a většinou ještě zbyde. Ale manžel taky není velký jedlík, ne že by nesnědl, ale hlídá si porce, aby se zbytečně nepřecpával, protože jako pracující v kanclu to pak nemá kde vybít a tloustne ~;). Ale už jsme zhodnotili, že třeba jedno balení kuřecích řízků nám brzo stačit nebude ~;). Ovšem kdybych chtěla polívku pro celou rodinu na dva dny, tak to už by byl větší kotel ~j~
Markéta a 5 lumpíků 6320
19.12.2011 9:55:43
Zdravím po víkendu! Dočítala jsem, co jste nabrebentily a opět tu vede téma JÍDLO ~w~ ~t~. Ještě že už jsem po snídani, ale chuť už mám na všechny další chody, co jste tu vyjmenovaly...

Eset, přeju úspěšný UZ! Já jdu na kontrolu zítra a už se dozvím jak s porodem. No jsem zvědavá.

Děkuju, že vám ty moje nářky na všechny těhotenské bolístky nevadí :-) ~x~

Včera mi manžel konečně přemístil přebalovák, já přebrala jeho útroby (teda přebalováku, ne manželovy ~t~), pak jsem balila nějaký dárky (děti byly u babičky, jinak ani nemám, kdy to dělat, protože večer jsem grogy), no takže když jsme si večer konečně lehli, tak jsem se nemohla ani v klidu převrátit na druhý bok, hned mi tvrdlo břicho a hlavně bolela stydká kost (a bolí bohužel furt, takže naprosto splňuji popis chůze staré cikánky). A taky cítím třísla, trochu jsem měla i MS bolesti, ale nic výraznýho, každopádně při každém hnutí v posteli jsem byla vzhůru, čímž jsem zase nastartovala potřebu na WC.. Spaní teda stálo za houby..~d~ Asi už to teď lepší nebude a to jsem se těšila, jak se ještě vyspím, až budou mít děti prázdniny a miminka v břiše ~a~

Do toho si včera manžel vzpomněl, že bysme měli dát ještě našeho Espíka (auto) do servisu, protože má asi díru v topení, takže jsem zas řešila, jak se zítra dostanu k dr. a odvezu dceru do ZUŠky a jak je dopravím do a ze školy. Školu mají sice asi 400 m, ale já jsem teď fakt z chůze děsně rozlámaná, přitom jsem jinak takový chodec ~l~, až je mi stydno, jak si teď furt vozím zadek ~a~. No nakonec mi manžel půjčil svoji služební Audinu, což je zase už pro mě strašnej nezvyk po Espíkovi, snad si zase zvyknu ~;), on si může v práci půjčit jiné služební, tak aspoň že tak, jinak by mě musel zítra vozit a to by bylo celý odpoledne v čudu.. Doufám, že do středy to dají v servisu do kupy.

S taškou do porodnice už finišuju, ještě pantofle a snad to mám. Ještě mě čeká připravit balík věcí na mimíse, ale to snad stačí až mezi svátkama, teď už na to nějak nemám chuť. A taky ještě musím vyprat látkový plínky, který jsem měla uložený, jsou nějak zatuchlý ~j~. To budou minimálně 2 pračky..

Teď mám dilema, jestli se pustit do toho šlehačkovýho cukroví, protože mám pocit, že když ho nezkusím, tak o moc přijdu. To je hrozný, že já to tady četla! ~o~ ~:-D
Pippi 108434
19.12.2011 9:52:03
mambo, díky. Já bych taky chlapa nenutila aby tam se mnou šel, ale v tom případě bych chtěla, aby zaplatil dulu. Já prostě u toho sama být nechci a ani nevím, proč bych měla být.

A kolegyně Jezinčina manžela mi připomněla mojí kolegyni, když jsem tenkrát zavolala doktorce, že mi strašně tvrdne břicho a ona mi řekla, ať jdu rovnou do nemocnice, tak jsem se zeptala kolegyně-nadřízené, jestli můžu jít dřív (v 18 hod, měla jsem být v práci do 18:45), nikdo tam už nebyl a na práci jsem nic neměla, a ona mi řekla, že jo, ať jdu teda v 18:40. No některé kolegyně jsou prostě na pěst.
mambo 100493
19.12.2011 9:39:41
ahoj holky,
Pippi - gratuluji ke kočárku!~R^
Můj m u porodu nikdy nechtěl být a já ani nevidím důvod ho nutit…~d~ Poprvé jsem tam měla kamarádku a bylo to opravdu fajn - hlavně na to ukrácení času. Teď tam budu sama a myslím, že to zvládnu.
Jezi - no to byla opravdu kravka ta kolegyně…. to svět neviděl ~a~
Všem přeji samé dobré zprávy z ultrazvuku a z kontrol. Já jdu zítra, tak se těším, že se pokochám utz ~;)
Krásný den ~3~
Eset+2M 11735
19.12.2011 9:16:56
ahoj po víkendu :-)

tak my včera absolvovali celodenní návštěvu v Praze spojendou s dopoledními nákupy na Chodově ... bylo toho teda na mě skoro až moc ... co jsem potřebovala dokoupit jsem stejně nesehnala a hrozně mě bolely nohy a tvrdlo břicho ... naštěstí po O u babi jsem si docela odpčinula ... no ale večer jsem padla za vlast ~h~

Majdali ... neboj ... já taky ještě ani nevím, kterou tašku si budu do porodky brát ... ale tak nějak pomalu mapuju, kde co mám ~;)

dneska jedu konečně na ten velký UTZ a pak ke švagrové pro nějaké věci na mimi ... taky mám od ní slíbené fusaky ... do kočárku i do autosedačky ~b~

hezký den všem ~x~
jezinečka 105196
18.12.2011 22:48:46
Pippi, což k porodu, ale ona nemohla přijít např. na hodinku či dvě zaskočit aby mohl za mnou přijít se s malou potěšit...~d~ to mě nasr... Teď už dělá jinde, tak uvidíme, jaký tam budou mít přístup k novopečenému taťkovi, dělá nepřetržitý provoz, takže směny, ale občas ho třeba pustí dřív domu nebo tak, tak si myslím, že by neměl být snad problém.
Holky, taky si říkám až děti poporostou asi budeme muset kupovat např. 2 kuřata na 1 oběd... a v čem vařit třeba brambory~e~. K tomu by se mohly vyjádřit dobře Markét, Carol nebo Agnes, už přeci jen mají zkušennost s početnější rodinkou... jak to máte vy, holky, v čem vaříte abyste ukojily hladové krky~t~
Evca 118599
18.12.2011 21:38:08
Pippi - s tema hrncema mama stejny problem. Takze mi Jezisek prinese jeden velky.~;)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 3341  [Dalších 3161 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.