Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Anadar | 27930 |
16.10.2024 12:27:21
Umíráme všichni,jenomže si to většina ještě nepřipouští. Ale tady není pochyb,že se blíží konec.
Známe se od VŠ.Každá bydlíme v jiném koutě republiky,za mlada jsme si psávaly,po ukončení VŠ jsme se navštěvovaly,viděly vyrůstat svoje děti. Nikdo netušil nic zlého.Když jsem jí před dvěma lety na jaře přála k narozeninám,trochu se odmlčela a povídá:tak já ti to povím,mám nádor na plicích a nedá se to operovat. Cožéééé? Pro představu-nekuřačka,žije teplou půlku roku na horách,vzorná životospráva-to kvůli manželovi,který je kardiak. Šok pro všechny. Ze začátku to vypadalo dobře,dostala biologickou léčbu,nádor se zmenšil,ale nezmizel(dodneška si říkám,zda si jí opravdu onkolog troufl říct paní XXX,do léta to bude pryč,to snad nemohla být pravda).Pak už se moc nesvěřovala,stáhla se do sebe a já nevyzvídala, byly to někdy hrozné odmlky v konverzaci. Letos v létě jsme ji s mužem navštívili,to mluvila hlavně o trombose,co ji postihla nedávno v lýtku a z jejího muže informace nevypadla žádná(vídíš, kašle),tak jsem nenaléhala. Na konci léta jeli do zahraničí za synem, postovali na FB,říkala jsem si ,je to dobré. Psala jsem jí o povodních,protože v roce 1997 měli vyplavený sklep. Prý jsou v pořádku.Minulý víkend jsem se stavila u jiné spolužačky,která taky bojuje s vážnou nemocí a proto spolu ty dvě víc komunikovaly,společné zkušenosti je sblížily a povzbuzovaly se navzájem. A byl to šok. Přítelkyně se v už cizině necítila dobře a po návratu se zjistila velká progrese nádoru.Měla následovat chemoterapie,ale nedošlo na ní,má špatné laboratorní výsledky.Tak leží na onkologii,špatně se jí dýchá a čeká na zázrak. A já marně přemýšlím ,jak s ní dál komunikovat. Jak jsem psala výše,uzavřela se. Uvažuji o návštěvě ve špitále,ale cosi mi říká,že nebude mít chuť mě přijímat v noční košili. Psávaly jsme si kdysi dopisy,zvažovala jsem obnovit tradici v mailech,ale kde hledat témata,skoro všechno je výbušné. Nevím,jak se k tomu postavit. Kdybychom bydlely ve stejném městě ,občas zaskočím na kafe,potlacháme,třeba s ní něco vypadne,zapředeme vážnější rozhovor,ale když k ní přijedu teď,přes půl republiky,bude jasné,že se s ní vlastně loučím. A ona myslím stále ještě doufá.Koneckonců lékaři nad ní hůl ještě nezlomili Tak mi poraďte |
Ráchel, 3 děti | 76748 |
29.9.2024 22:10:28
ještě můžeš zkusit taky - poskytují i psychoterapii zdarma
https://nadacnifondgratia.cz/ |
Muumi | 41406 |
29.9.2024 20:25:14
Každopádně je dobře, že mimo sody jsi teda dostala i použitelné rady. Lidi jsou většinou ochotní pomoc, ale prostě těch podvodů je fakt hrozně moc...
|
lorra | 32333 |
29.9.2024 20:21:48
Přihlásila jsem se přes google. Nepamatovala jsem si přesně údaje. Tak to pak vypadá jako nová registrace. Já se nezlobím. Úplně mi nedošlo, že to vyzní až tak hrozně
|
Muumi | 41406 |
29.9.2024 20:10:25
Lorro, ale na tom emiminu máš registraci 14 dní, ne 20 let. Tak to se pak nezlob, že to nepůsobí zrovna důvěryhodně.
|
lorra | 32333 |
29.9.2024 20:03:11
Zkopíruju sem příspěvek co jsem přidala k některé z vás. Chtěla jsem ho ale viditelný pro všechny. Nevím, jestli to aspoň trochu zní jako vysvětlení
Ještě jsem se sem vrátila. Jestli nevadí v rychlosti to přilepím k tvému příspěvku. Chápu jak vypadá každý podobný příspěvek. Já jsem nikdy nijak moc nepřispívala nikde. Spíš četla. Tak jsem stejnou věc dala tam, kde jsem měla registrace. To si fakt neuvědomíte, že je to 20 let a jste někde docela jinde. Emimino mě dostalo. Jasně, že v peníze pomůžou nejvíc. Já jsem hledala i třeba někoho, kdo dokáže poslat opraváře domů apod. To je třeba Vrba a jejich vrběnky. To jste tady taky někdo připomněl. Rok je v životě strašně krátká doba. To jsem si teď uvědomila asi nejvíc |
K_at | 121378 |
29.9.2024 19:18:39
Lorro, klidně sem piš. Pokud potřebuješ někde občas vypustit nějaký věci, tak piš. Možná se ne vždy setkáš s jen pozitivními reakcemi. Ale jinak upusť páru.
P.S. Pokud by ti v budoucnu pomohl třeba ten nákup nějakých potravin, drogerie, poukaz do konkrétního obchodu (Tesco, Kaufland atd ), napiš. A jsem moc ráda, že jsi se dostala k organizaci, která pomůže. |
lorra | 32333 |
29.9.2024 18:48:16
Tolik smajlíků jsem nechtěla. Telefon se zbláznil...
|
lorra | 32333 |
29.9.2024 18:46:57
Jestli ještě můžu, tak jsem možná potřebovala o tom hlavně někam něco napsat. 9.9 to byl rok a nejsem zrovna sdružovací a svěřovací typ. Ještě ke všemu přišla pozvánka z Ikemu jako poděkování z transplantačního centra. Protože u manžela nastala mozková smrt, požádali nás o dárcovství. Neváhali jsme. Dceři tohle psychicky strašně pomáhá. Já tam asi nedokážu jet. Ani nevím proč to píšu. Asi trochu jako další vysvětlení, co má naše domácnost k řešení. Slibuju až se situace obrátí k lepšímu dám vědět
|
lorra | 32333 |
29.9.2024 18:27:25
Ještě jsem se sem vrátila. Jestli nevadí v rychlosti to přilepím k tvému příspěvku. Chápu jak vypadá každý podobný příspěvek. Já jsem nikdy nijak moc nepřispívala nikde. Spíš četla. Tak jsem stejnou věc dala tam, kde jsem měla registrace. To si fakt neuvědomíte, že je to 20 let a jste někde docela jinde. Emimino mě dostalo. Jasně, že v peníze pomůžou nejvíc. Já jsem hledala i třeba někoho, kdo dokáže poslat opraváře domů apod. To je třeba Vrba a jejich vrběnky. To jste tady taky někdo připomněl. Rok je v životě strašně krátká doba. To jsem si teď uvědomila asi nejvíc
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.