| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma prvňáka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 33059  [Dalších 32919 >>]
Lída+4 138596
20.11.2020 11:58:55
Barbar, pokud má učitel pocit, že je to takhle normální, je magor. Tohle normální skutečně NENÍ. Dítě v prvním pololetí první třídy standardně takovou nálož nezvládne, už těch 10 příkladů je hodně.
Renka + 3 26652
20.11.2020 11:54:11
Kromě toho 40 příkladů v první třídě je strašně moc. Já si to už moc nepamatuju, ale myslím, že syn by se taky na 40 příkladů v první třídě nesoustředil.
Renka + 3 26652
20.11.2020 11:50:37
"Ne, psal, že trictvrtiny třídy spočítaly všech 40 příkladů správně a na čas."

To jsou nějaké závody v první třídě? Copak mu není jasné, že každý má jiné schopnosti? A pokud něco schválně nebojkotuje, tak je třeba hledat cestu, jak jeho dovednosti zlepšit? Tou cestou ale není pětka, proboha. Já bych dala dítě jinam, klidně do nějaké alternativy, nebo školy s malým počtem žáků.

Mariana +2 135342
20.11.2020 11:45:15
"úkolem učitele je naučit dítě to, co ho naučit má."

bingo
Mariana +2 135342
20.11.2020 11:43:26
Tak Barbar žádná absolutní spravedlnost neexistuje.
A je to hlavně otázka jejího vnímání.

Tak třeba:
Já se nikdy na základce nemusela učit téměř nic, prostě mi to šlo, zejména matika, prostě mi to naskakovalo v hlavě "samo". ani tu násobilku jsem se nemusela učit.
A už tehdy mi to vlastně nepřišlo spravedlivé, že já pro jedničku nemusím hnout prstem, kdežto kamarádka se i na dvojku fakt nadře.

Je to spravedlivé ?

Já chápu že se hodnotí znalosti, ale hodnocení by mělo zahrnovat i posun, vývoj, snahu. Ale to bohužel některým učitelům dost uniká.
Federika 14090
20.11.2020 11:37:14
Barbar,
úkolem učitele je naučit dítě to, co ho naučit má.
Ne řešit spravedlnost.
Barbar 47133
20.11.2020 11:35:12
Mariano, nechce se, no, nebylo by to spravedlivé...
Mariana +2 135342
20.11.2020 11:34:39
"Takže doporučuju vyzkoušet si, jak dlouho ti bude trvat vypočítat a slovy zapsat příklad:
fünfundzwanzig plus zweiundsiebzig
nebo
twenty-five plus seventy-two
nebo
sedmdesát pět plus dvacet dva

Pro otestování únavnosti je fajn si takových příkladů napsat (nechat od někoho napsat) třeba dvacet. Samozřejmě namíchat sčítání a odčítání.

Jo a doporučuju míchat více jazyků, to zhruba odpovídá tomu, když se průměrný prvňák teprve učí i číst, i čísla v matematice, i psaní."

----
Delete napsalas to suprově. To je perfektní srovnání.

A díky bohu že existují učitelky jako ty. Fakt ~R^
Barbar 47133
20.11.2020 11:33:24
Díky, ano, spousta děti tam už umí počítat i číst. Takže vzniká asi dojem, že je možno jet rychle dopředu, oni prostě zřejmě spočítaji i třeba 60 příkladů levou zadní, tak syn a ještě zřejmě pár děti vyčnívá.Je pravda, že ta informace, že to syn vůbec nezvládá, mě hodně zaskočila. Dyskalkulik muslim není.
Mariana +2 135342
20.11.2020 11:31:30
"napsal, že více času mu dát nemůže. "

proč ne? Ono když se chce, leccos jde....

Já mám dvě dys děti. V první a druhé třídě k nim měla učitelka určitě individuální přístup, bez papíru. IVP jsem žádalal až před nástupem na 2stupeň a hlavně proto aby mohli chodit na hodinu speciální podpory, aby škola na to mohla dostat financování.
A to co jsme měli v "papírech", tak to vlastně učitelka dělal asi dřív.
U nás se to navíc týkalo češtiny, takže to zasahovalo do skoro všech předmětů.

Každopádně hodina se speciální pedagožkou je dobrý nápad, pokud je dobrá, tak přece jen leccos pozná.

On i ta porucha pozornosti to ještě být nemusí, prvňáček si fakt ještě zvyká, není to nic neobvyklého. A navíc to mají letos mrňousové ztížené coronou.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 33059  [Dalších 32919 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.