Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • * TABULKA MAMINEK  (2 články)
    Kontakty, a osobní informace
  • * TABULKA MIMINEK  (14 článků)
    Váhy, míry, okolnosti narození
  • *Další mimi a další těhu  (1 článek)
  • *Další naše www stránky*  (2 články)
  • *JAK VYPADAL MŮJ POROD*  (19 článků)
  • *KDE SE SEJDEME?*  (5 článků)
  • *SOUROZENCI*  (1 článek)
  • *TIPOVAČKA POHLAVÍ*  (2 články)
  • *Tipy na ubytování pro slet všech prosinčat*  (6 článků)
  • 03 Ultrazvuky  (2 články)
    Chytré a zajímavé počtení o Ultrazvucích (2D,3D,4D)
  • 04 Průběh Těhotenství  (37 článků)
    Vložila Marcela, je to v Angličtině!
  • 07 Testy výrobků  (6 článků)
    Co napsali o dudlících, kočárcích, autosedačkách...
  • 08 Jména  (3 články)
    Nejčastěji užívaná, česká, anglická ...
  • 09 Recepty  (54 článků)
    ... pro mlsné jazýčky a pilné kuchařinky ;-)
  • AKRET  (2 články)
  • Alexs  (1 článek)
  • Andreyka  (34 článků)
  • Beezi  (6 článků)
  • Belll  (4 články)
  • Berber 
  • Čáďa  (1 článek)
  • Čarodějka m 
  • Didka  (2 články)
  • Emanunel  (1 článek)
  • Eva a Adélka  (1 článek)
  • Felita  (1 článek)
  • Harissa 
  • hjitka 
  • If  (2 články)
  • Italka* 
  • Ivaho   (1 článek)
  • Ivik  (2 články)
  • Jája 
  • Jirrrka  (4 články)
  • Kačka  (2 články)
  • Kamyš  (3 články)
  • Kasanka 
  • Katka a mimi  (3 články)
  • Kočice  (1 článek)
  • Lentilka  (5 článků)
  • Leny  (2 články)
  • Leonteenka  (3 články)
  • Libi  (1 článek)
  • Lucinica  (2 články)
  • Marcela +Ant  (3 články)
  • Martina+1  (3 články)
  • Mazlenka 
  • Míša + Klárka 
  • Mkaty  (2 články)
  • Monika 35  (1 článek)
  • Pendula 
  • Petulda1  (1 článek)
  • Pindruše  
  • Possi  (4 články)
  • Pudelka 
  • Ribicka  (20 článků)
  • Rysulka  (1 článek)
  • Sensi 
  • SHAR  (3 články)
  • Siťa  (2 články)
  • Smíšek 
  • Tonulka 
  • Vendula M. 
  • Viki79  (2 články)
  • Zajdulka 
  • Zdenda 
  • Zdenka a Natálka 
  • Zuza  (10 článků)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 103 [Dalších 73 >>] 
 Prikrmy 0-5 mesicu01 Co pro miminko??
Jak se nezblaznit z rad o prikrmech a prechodu na pevnou stravu

0-5 měsíců


 

KDY zacit???
A hned je tu otazka do pranice. Odpoved je ale kupodivu docela jednoducha:

U kojenych deti: od 6.mesice ( Materske mleko totiz meni chut podle mamincina jidelnicku a detatko tak vlastne ochutnava nove veci jejim prostrednictvim).

U deti zivenych umele: od 4.mesice ( Zacneme-li prilis pozde, miminko si zvykne na chut umeleho mlicka a ‘novinky’ bude odmitat)


JAK zacit???
U kojenych deti:
- Pred polednim kojenim nabidnout jednu lzicku zeleninoveho pyre
- Postupne zvysovat davku (prvni den jedna lzicka, druhy den dve…)
- Nakonec detatko spapa tolik zeleniny, ze uz mlicko odmitne. Zhruba behem jednoho mesice tak nahradi svou davku mlicka zeleninou.
- Maminka muze redit pyre trochou odstrikaneho mlicka
- Pokud mimco zeleninu odmita, zkusit znovu za nekolik dni.


U deti krmenych umele ( a tak tomu bylo u nas):
- Zacit nahrazenim vody v lahvicce zeleninovym vyvarem (davka suseneho mleka - zustava stejna).
- Po tydnu pridat do lahve jednu lzicku rozmixovane zeleniny (z vyvaru), nasledujici den dve…atd. Postupne zvysovat podil zeleniny a zaroven snizovat podil mlicka.
- Kdyz obsah lahve zhoustne natolik, ze neprojde dudlikem, zkusit podavat na lzicce.
- Nakonec miminko dostane jen zeleninu, pripadne zredenou trosickou mlicka (tak 5-10ml).

Jakmile zacne miminko na obed jist zeleninove pyre, jako dezert mu nabidneme ovocnou presnidavku (miminka maji od prirody rada sladke, mozna ji sni celou hned napoprve!). Ja jsem presnidavky zacala davat az v 5.mesici, a to na svacinu. Po obede davam jogurt na bazi kojeneckeho mleka (Bledina), s kravskym mlekem jeste chvili pockam.

Na zapiti nabizim kojeneckou vodu, ale mohou se pouzit i ovocne stavy. (POZOR! Ne dzusy, co si kupujeme my! Pro miminka se prodavaji zvlastni stavy v lahvickach v oddeleni detske vyzivy, je v nich snizen obsah cukru). Muzeme pouzit i cerstvou stavu z ovoce. Stavy nejprve redime vodou (1/2 stavy, 1/2 vody), postupne podil vody snizujeme.


Do ktereho jidla zeleninu zaradit???
Ve 4.mesicich detatko papa vetsinou 5krat denne. Zeleninu mu podavame na ‘obed’ a ‘veceri’, tj. pri druhem a ctvrtem krmeni.

Priklad:
1. krmeni (rano): mlicko
2. krmeni (poledne): zelenina
3. krmeni(odpoledne): mlicko
4. krmeni(vecer): zelenina
5. krmeni(pozde vecer): mlicko

V 5.mesicich zacne mrnousek vetsinou jist 4krat denne, vecerni zelenina odpadne. Ja jsem v tu dobu do jidelnicku zaradila ovocne pyre. Pri odpolednim (3.) krmeni (svacina) jsem nabidla ovocnou presnidavku (prvni den jednu kavovou lzicku, druhy den dve… az ji dcerka snedla celou – tak po tydnu) a doplnila jsem mlickem (jeji obvyklou davku, ona nechala co uz nechtela).


Priklad:
1. rano: mlicko
2. poledne: zelenina a jako dezert detsky jogurtik (‘Petit Bledi’(Bledina), kelimek ma 50g) Davam ji to, aby mela ‘neco mlecneho’
3. odpoledne: ovocna presnidavka + mlicko
4. vecer: mlicko

Jak na zeleninovy vyvar???

V 1l vody nechame varit zeleninu zhruba hodinu, potom scedime a vyvarem nahradime vodu v kojencke lahvi. Zbylou zeleninu rozmixujeme a pouzijeme na zahusteni (viz vyse).
Proc se to vari hodinu? Aby vsechny vitaminy mely cas prejit ze zeleniny do vody.

POZOR! Vyvar muzeme pripravit na 3 dny dopredu a skladovat ho v lednicce (4°C).

Jak na zeleninove pyre???

Do hrnce dame zeleninu a asi na dva centimetry vody, varime zhruba 20 minut na mirnem ohni (zelenina musi byt mekka), potom ji vyndame a rozmixujeme s troskou vody (aby pyre nebylo moc huste). Rada: osvedcilo se mi mixovat jeste zatepla, kasicka je potom hladsi.

POZOR! Ani vodu na vareni ani zeleninu NESOLIME (o koreni nemluve)! Zatizily bychom tak mimiskovi ledviny ! Ja do hotove zeleniny pred podavanim pridavam bud kousicek masla nebo nekolik kapek olivoveho oleje.

Zbytek pyre zmrazime v tacku na led, je to prakticke, protoze muzeme rozmrazit jen davku, kterou zrovna potrebujeme (nejprve jednu kostku, potom dve…).

Obdobnym zpusobem muzeme pripravit ovocnou presnidavku. Ovoce vybirat zrale, nedavat nic kyseleho, miminko to jinak odmitne (ja ani nesladim, ale v primerenem mnozstvi to zakazano neni).

POZOR!!! Pouzivate-li kupovane vyzivy (velmi prakticke pri cestovani) a pokud ji miminko jeste nesni celou, prislusnou davku prendejte do jine nadobky. Enzymy obsazene ve slinach totiz meni slozeni vyzivy. Otevrena lahvicka se muze skladovat v lednicce 48 hod.

Více ...
Vložil: Marcela Ant29/1/04Josh24/12/06 dne 27.7.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 jakou zeleninu pouzit a ceho se vyvarovat01 Co pro miminko??

Tabulka ovoce a zeleniny podle veku
















Od 4.mesice


- mrkev
- cuketa
- cykev
- brambora
- fenykl
- cervena repa
- hlavkovy salat (pouze vareny, ne syrovy!!!)
- brokolice
- kvetak
- spenat
- celer


- jablko
- hruska
- banan
- (pomeranc)
- (grapefruit)
- (citron)


Od 6.mesice


- porek (pouze bila cast a pouze v malem mnozstvi 'na ochuceni', ne samostatne, ma moc silnou chut)
- hrasek
- kedluben
- zelene fazolky


- merunka
- rybiz
- maliny
- (kiwi)
- broskev
- svestka
- boruvky


Od 8.mesice


- houby (zampiony)
- chrest
- okurek
- kukurice



Od 12.mesice


- cekanka
- zeli
- rajcata (mohou vyvolavat alergicke reakce)


- ananas
- hroznove vino
- jahody
- meloun
- tresne

Více ...
Vložil: Marcela Ant29/1/04Josh24/12/06 dne 26.7.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Příkrmy v praxi01 Co pro miminko??

Dokrm

Pokud dítě prospívá (příbírá, nehubne) výhradně kojíme. Zpravidla do ukončeného 6 měsíce (můžeme i déle, když to dítěti stačí)

Pokud přidáváme dokrm, zvykáme dítě jíst ze lžičky  (=pevná, plastová), vždy provádíme stejný rituál. Na vaření používáme převařenou kojeneckou vodu.

 6.měsíc -

  • masozeleninový příkrm v poledne (vynecháme jedno kojení - my jsme dokojili asi 1/2 hodiny po jídle, o vynechání může být řeč až tak za 2 -3 měsíce)
  • začínáme jedním druhem zeleniny, podáváme 3-4 dny. Pokud nenastane alergická reakce - průjem, vyrážka, přidáme po 4 dnech jiný druh (mrkev, brambory, brokolici, cuketa....)
  • pokud známe zdroj (nehnojená zahrádka) můžeme vařit, jinak kupujeme konzervičky (jednokomponentní - hipp, hami - první lžička) nevaříme ze zeleniny z hypermarketů - obs. mnoho škodlivých látek pro dítě.
  • v nouzi možno použít mraženou zeleninu a  z ní vařit (vyrábí se z nerychlených zdrojů na podzim)
  • za 14.dní přidáváme 2x týdně maso k zelenině - drůbeží, později i červené (kuře, králík, krůta, telecí, vepř. n . hovězí panenka). Vždy libové, vaříme bez soli.!!!
  • 2x týdně 1/2 - 1 natvrdo vařený (10 minut) žloutek (b-vitamin)
  • dítě by mělo sníst asi 100g + na pití čaj (dětský, pokud možno neslazený). Nekojíme, z praxe se ale ukazuje, že chce stejně i dokojit
  • takže asi takto: zelenina vždy + maso ,žloutek, nic,  maso, žloutek, nic, atd.

 

7. měsíc           

  • přidáváme ovocné pyré dopoledne místo jednoho kojení (cca 10,00)
  • jablko, banán, hrozny(jen šťávu), hruška, broskev, meruňka, blumy, švestky - vše loupané bez slupky. Možno např. povařit mrkev a jablko ->dět. výživa
  • nedoslazujeme, opět podáváme 3-4 dny a sledujeme reakce, pokud nejsou, můžeme nealerg. druhy i mixovat dohromady
  • ovoce i zeleninu strouháme jen na skleněném nebo plastovém struhadle (neztrácí se vitamíny
  • na pití čaj: - dětský (ovocné, bylinné, granulované - jsou hodně sladké), roibos, fenyklový, nedávat norm. ovocný nebo černý (i ovocný čaj má základ černého čaje. Čaj dáváme po lžičkách nebo z hrníčku, pokud možno ne z lahve s dudlíkem.
  • 100% ovocné šťávy - ředit minimálně 1:2 , raději víc (jinak je moc agresivní moč - opruzeniny, používat jak sirup) navíc je to opět zbytečně velká dávka cukru
  • minerálku nechat vybublat (odstát) a ředit s převařenou vodou - 1:1 nedávat často - přílišná zátěž pro ledviny

 

8. měsíc -

           přidáváme mléčnou svačinu

  • odpoledne (cca 16) - kojení nebo jogurt, večer se dává kaše
  • režim: ráno kojení -> ovocná svačina -> masozeleninový oběd -> mléčná svačina -> kaše
  • kojím kdykoliv si řekne
  • dítě v 8. měsíci musí vypít 800ml tekutin (včetně kojení, polévek , čaje, vody)
  • mléčná svačina = kojení nebo jogurt s ovocem, případně samotný, po 1 roce i s müsli atd. Jogurt bílý s živými kulturami (Holandia, Bio od Olmy, Aktivia  Bifidus)
  • tvaroh - pribináčky apod.s tvarohovým základem  nejdříve v 9 měsíci, tvaroh až od 1 roku (problém je, že jsou sladké, dítě si zvykne a už jiné nechce, navíc jsou hodně tučné.) My jsme vůbec nedávali až do roku jen jogurt Holandia

 3x týdně do oběda přidat 1/4 lžičky panenského oleje (kvůli vitamínům rozpustným v tucích)

Jakmile má dítě zuby nemixujeme, ale mačkáme nebo strouháme (návyk na tuhou stravu) - my někdy mixujem i teď :o)

 9. měsíc

 začíná lepek (ale nemusí) - piškoty, chleba, rohlíky, těstoviny (bezvaječné), knedlík

  • může i hrášek, pokud zvládne, rajče, okurek, papriku - bez šlupek
  • může kukuřičné, rýžové polystyreny (chlebíčky) - už od 6 měsíce - Ondra se tím dávil
  • pokud má pupínky na puse (je to od ovoce) - namazat
  • v poledne 2 chody - polívka (masový nebo zeleninový vývar) + druhý chod omáčka (s okurkou, česnekem, cibulí, majoránkou, rajskou když snese, koprovou...)+ brambory těstoviny, rýže, maso. knedlík
  • omáčky zahusťujeme solamylem nebo majzenou

 My jsme měli 2 chody až v roce, do té doby to nechtěl (moc jídla naráz)

 

10, 11, 12 měsíc - téměř vše

 od 1 roku: celer, petržel, - minimálně, pórek (i dřív), vnitřnosti - co nejpozději, dýně (Hokajdo) na podzim

 Při průjmu rýžový odvar od Nestle

čištění zubů - jakmile prořežou, tak vodou a prsťáčkovým kartáčkem, pasta a norm. kartáček až po roce

 Dítě nesmí do 1 roku:

 sůl, cukr (může hroznový - glukopur), vaječný bílek, ryby, citrusové plody (pomeranč, grep, kiwi)

Více ...
Vložil: Marcela Ant29/1/04Josh24/12/06 dne 25.7.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Propadlá buchta09 Recepty

velký plech 3 vejce, 2 hrnky(250 ml) polohr.mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek vlažné vody, 1/2 hr. oleje, 3 lžíce kakaa (i víc), 1 prášek do pečiva*** náplň - 2 tvarohy ve vaničce, 2 žloutky, 1 vanil.cukr, 1 vanilkový pudink + cukr dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a polohr.moukou vysypaný plech. Vše na náplň také smícháme (lze ředit mlékem) a lžící tvarujeme na těsto, nebo nastříkáme mřížku a upečeme.

Více ...
Vložil: Radus+V+J dne 5.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !!!!!!!!09 Recepty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 0,75-1 l vody

POSTUP PŘÍPRAVY

maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v malém hrníčku a pak doliju do 1 l vodu), dát vše do pekáče, je lepší do simaxové misky, přikrýt alobalem a péct na 250 st. asi 1,5 hodiny. NEDOLÍVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT ALOBAL. Výborné s chlebem, těstovinama, rýží, knedlíkem.

Více ...
Vložil: Radus+V+J dne 5.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Smažené nudle09 Recepty

Smažené žluté nudle se zeleninou - 4 porce

200 g žlutých nudlí
100 g cibule
100 g jarní cibule
120 g mrkve
80 g pórku
100 g čínského zelí
150 g sojových klíčků
střik sojové lehké omáčky
střik ústřicové omáčky
1 vejce
olej

1. Nudle zalijeme horkou vodou, jakmile nabobtnají, scedíme je, propláchneme studenou vodou a pak promícháme s pár kapkami oleje.
2. Veškerou zeleninu nakrájíme na nudličky.
3. Rozšlehané vajíčko upečeme na rozpálené pánvi s olejem, roztrháme jej a také dáme stranou.
4. Na rozpálené pánvi s olejem osmahneme zeleninu, přidáme nudle, sojové klíčky, zastříkneme omáčkami, zarestujeme, doplníme usmaženým vejcem a podáváme.

 

Já k tomu ještě přidělám na tenouký plátky osmahnutý kuřecí maso,to ochutím taky těma omáčkama.A bacha na ty nudle já je včera rozvařila.Stačí fakt chvilku.

Více ...
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 4.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapálená kuchařka - Lilek09 Recepty
Zelenina pečená

MUŠKÁTOVÁ KOLÍNKA V ROZPUŠTĚNÉM SÝRU

600g lilku, 400g těstovinových kolínek, 200g čedaru, 100ml mléka, 4 stroužky česneku, 1 lžička sladké papriky, sůl, olivový olej

Uvařit těstoviny, lilek pokrájet na kostky nebo nudličky a opéct na troše oleje dozlatova. Smíchat těstoviny se strouhaným sýrem, mlékem, paprikou a rozmačkaným česnekem, vmíchat lilek, osolit. Směs dát do zapékací misky a zapéct pod grilem cca 5 minut při 220.

 

PARMEZÁNOVÉ KLÍNKY MLSNÝCH TATARŮ

4ks lilku po 300g, 100g strouhaného parmezánu, sůl, olivový olej, tatarka, listový salát

Lilek nakrájet na klínky, osolit a nechat vypotit. Pak klínky osušit, pokapat olejem, promíchat a obalit v parmezánu. Vyskládat na plech na pečící papír, pokapat olejem a péct cca 20min při 220 dozlatova. Na posledních 5 minut lze přidat gril. Do misek servírovat klínky s trhaným listovým salátem, pokapat tatarkou (nebo jogurtovo-česnekovou omáčkou) a podávat ještě teplé. Lze použít i jako přílohu k masu

 

NIVOTVORNÝ LILEK PROSTĚ POHÁDKOVÝ

2 velké lilky (cca po 400g), 150g nivy, 2 rohlíky, 4 rajčata, 4 stroužky česneku, sůl, olivový olej, bazalka na ozdobu

Lilky podélně rozkojit, řeznou plochu nakrojit do mřížky a dužninu lžící vydlabat - zbyde tenká vrstva dužniny se slupkou. Dužninu nasekat nadrobno a opéct s trochou soli a oleje na pánvi. Přidat bazalku, sekané rajče a rohlík na kostičky spolu s rozmačkaným česnekem a hrudkami nivy. Posolit lilkové lodičky a naplnit směsí. Pokapat olejem (včetně okrajů lilkové slupky), dát do zapékací misky, podlít trochou vody a zapékat při 200 cca 30min. Lilky jsou hotové, až je povrch zlatavý a do okraje lilku se slupkou zlehka vklouzne nůž. Podávat s listovým salátem.

Více ...
Vložil: Akret+Linda12/06+Mikuláš09/09 dne 25.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kefírovka09 Recepty

 3 hrníčky polohrubé mouky, 2 hrníčky krupicového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 2 hrníčky kefíru, 1/2 hrníčku oleje

V míse smícháme všechny suché ingredience, přidáme kefír a olej a umícháme těsto, které upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou (1 tabulka čoko na vaření, 2 lžíce ztuženého tuku), po ztuhnutí krájíme na kostičky a zdobíme šlehačkou (na to teda peču :-) ).

Více ...
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 17.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cheesecake z Lučiny09 Recepty
Výýýborný a snadný, ale dooost výživný

"Cheesecake jako z New Yorku"

200 g sušenek (používám Esíčka, jinak jakýchkoli hrubších, např. skořicových)
30 g rozpuštěného másla (možná o maličko víc)

Náplň:
340 g lučiny nebo tvarohu (popř. půl na půl) (ale nejlepší je to z čisté Lučiny)
120 g cukru krupice
3 vejce
lžička citronové šťávy
špetka soli

Poleva:
225 g husté zakysané smetany
2 lžičky cukru
špetka soli


Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplníme dno rozvírací dortové formy o průměru 28 cm.Troubu předehřejme na 190 stupňů. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou a vejci a vylijeme ji na připravené sušenkové dno. Cheesecake dáme na 20 minut péct do trouby, poté ho vyndáme, lehce posypeme skořicí a necháme vychladnout. Na povrchu jej přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se dvěma lžičkami cukru a špetkou soli a vrátíme na 5 minut do trouby předehřáté na 210 stupňů. Cheesecake necháme chladit 6 až 12 hodin.

Tipy:

-sušenky nedávám je jen na dno, ale snažím se je přichytit i na stěny formy – spotřeba tak 1 a půl krabice (1 krabice je 200 g)

-do formy 28 cm dávám dvojitou (nebo alespoň 1 a půl) dávku náplně a polevy, cheescake je pak vyšší a lepší

-peče se tak dlouho, než začne náplň jen lehce tuhnout, nesmí být úplně tekutý, ale zase aby nebyl přepečený (i když někdo ho rád hodně upečený :-)

Více ...
Vložil: kaMyš dne 12.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nugátové řezy09 Recepty

8 vajec, 8 lžic krupicového cukru, 8 lžic polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, čoko poleva
Krém:  2 hrníčky mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 kostka másla, 6 lžic moučkového cukru
- mléko povaříme s pudinkovým práškem do zhoustnutí. Máslo utřeme s cukrem, po částech vmícháme prochladlý pudink a našleháme.

Vejce s cukrem ušleháme do pěny a lehce promícháme s moukou smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Vychladlý plát potřeme krémem a polijeme čoko polevou. Po ztuhnutí nakrájíme na obdélníčky.

Více ...
Vložil: Beezi,V+J dne 12.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 103 [Dalších 73 >>] 

Upozornění:
Dalších 225 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.