Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • * TABULKA MAMINEK  (2 články)
    Kontakty, a osobní informace
  • * TABULKA MIMINEK  (14 článků)
    Váhy, míry, okolnosti narození
  • *Další mimi a další těhu  (1 článek)
  • *Další naše www stránky*  (2 články)
  • *JAK VYPADAL MŮJ POROD*  (19 článků)
  • *KDE SE SEJDEME?*  (5 článků)
  • *SOUROZENCI*  (1 článek)
  • *TIPOVAČKA POHLAVÍ*  (2 články)
  • *Tipy na ubytování pro slet všech prosinčat*  (6 článků)
  • 03 Ultrazvuky  (2 články)
    Chytré a zajímavé počtení o Ultrazvucích (2D,3D,4D)
  • 04 Průběh Těhotenství  (37 článků)
    Vložila Marcela, je to v Angličtině!
  • 07 Testy výrobků  (6 článků)
    Co napsali o dudlících, kočárcích, autosedačkách...
  • 08 Jména  (3 články)
    Nejčastěji užívaná, česká, anglická ...
  • 09 Recepty  (54 článků)
    ... pro mlsné jazýčky a pilné kuchařinky ;-)
  • AKRET  (2 články)
  • Alexs  (1 článek)
  • Andreyka  (34 článků)
  • Beezi  (6 článků)
  • Belll  (4 články)
  • Berber 
  • Čáďa  (1 článek)
  • Čarodějka m 
  • Didka  (2 články)
  • Emanunel  (1 článek)
  • Eva a Adélka  (1 článek)
  • Felita  (1 článek)
  • Harissa 
  • hjitka 
  • If  (2 články)
  • Italka* 
  • Ivaho   (1 článek)
  • Ivik  (2 články)
  • Jája 
  • Jirrrka  (4 články)
  • Kačka  (2 články)
  • Kamyš  (3 články)
  • Kasanka 
  • Katka a mimi  (3 články)
  • Kočice  (1 článek)
  • Lentilka  (5 článků)
  • Leny  (2 články)
  • Leonteenka  (3 články)
  • Libi  (1 článek)
  • Lucinica  (2 články)
  • Marcela +Ant  (3 články)
  • Martina+1  (3 články)
  • Mazlenka 
  • Míša + Klárka 
  • Mkaty  (2 články)
  • Monika 35  (1 článek)
  • Pendula 
  • Petulda1  (1 článek)
  • Pindruše  
  • Possi  (4 články)
  • Pudelka 
  • Ribicka  (20 článků)
  • Rysulka  (1 článek)
  • Sensi 
  • SHAR  (3 články)
  • Siťa  (2 články)
  • Smíšek 
  • Tonulka 
  • Vendula M. 
  • Viki79  (2 články)
  • Zajdulka 
  • Zdenda 
  • Zdenka a Natálka 
  • Zuza  (10 článků)

[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 103 [Dalších 63 >>] 
 Cheesecake z Lučiny09 Recepty
Výýýborný a snadný, ale dooost výživný

"Cheesecake jako z New Yorku"

200 g sušenek (používám Esíčka, jinak jakýchkoli hrubších, např. skořicových)
30 g rozpuštěného másla (možná o maličko víc)

Náplň:
340 g lučiny nebo tvarohu (popř. půl na půl) (ale nejlepší je to z čisté Lučiny)
120 g cukru krupice
3 vejce
lžička citronové šťávy
špetka soli

Poleva:
225 g husté zakysané smetany
2 lžičky cukru
špetka soli


Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplníme dno rozvírací dortové formy o průměru 28 cm.Troubu předehřejme na 190 stupňů. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou a vejci a vylijeme ji na připravené sušenkové dno. Cheesecake dáme na 20 minut péct do trouby, poté ho vyndáme, lehce posypeme skořicí a necháme vychladnout. Na povrchu jej přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se dvěma lžičkami cukru a špetkou soli a vrátíme na 5 minut do trouby předehřáté na 210 stupňů. Cheesecake necháme chladit 6 až 12 hodin.

Tipy:

-sušenky nedávám je jen na dno, ale snažím se je přichytit i na stěny formy – spotřeba tak 1 a půl krabice (1 krabice je 200 g)

-do formy 28 cm dávám dvojitou (nebo alespoň 1 a půl) dávku náplně a polevy, cheescake je pak vyšší a lepší

-peče se tak dlouho, než začne náplň jen lehce tuhnout, nesmí být úplně tekutý, ale zase aby nebyl přepečený (i když někdo ho rád hodně upečený :-)

Více ...
Vložil: kaMyš dne 12.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TIRAMISU "ORIGOŠ"09 Recepty

Asi na 6 porcí potřebujem:
- 2 vajíčka, bílky a žloutky zvlášt, + 2 žloutky navíc
- 100g krupicovýho cukru
- 1 lžička vanilkový esence
- 500g sýra mascarpone
- 175ml silný černý kávy
- 125ml rumu nebo brandy (obzvlášt vhodný pro kojící:-)
- 24 cukrářských piškotů
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce hořké nastrouhané čokolády(dávám víc)

Postup:
1. ve vodní lázni za mírnýho varu rozšlehám 4 žloutky s cukrem a vanil.esencí.Když je směs světlá a tak hustá,že se udrží na metle,odstavim nádobu ze sporáku a nechám ÚPLNĚ  vychladnout.Občas promíchám, at se neudělá škraloup.

2. když je žloutková směs uplně studená,zašlehám do ní mascarpone.Ušlehám tuhý sníh z bílků a vmíchám ho do směsi sýra a žloutků.

3. v misce smíchám kafe a alkohol(neupíjíme!!).Do směsi pak rychle namáčím piškoty(rychle aby se nerozmáčely uplně) a vykládám na dno misky.

4. na piškoty dám asi půlu sýrové směsi.Opakuju znova,zakončíme sýrovou směsí.Nejlíp přes noc necháme vychladit.

5. před podáváním posypu kakaem a bohatě  strouhanou čokoškou

Více ...
Vložil: Jiřka+2 dne 12.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Míša řezy09 Recepty

6 vajec, 6 lžic horké vody, 6 lžic krupicového cukru, 12 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, čokoládová poleva

Tvarohová náplň: 2 balíčky měkkého tvarohu, 1 kostka másla, moučkový cukr dle chuti - vše dohladka utřeme.

Žloutky ušleháme  s vodou a cukrem do pěny. Do žloutkové hmoty střídavě vmícháme mouku smíchanou s kakaem a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Prochladlý piškot potřeme tvarohovou náplní a polijeme čokoládovou polevou, kterou můžeme ještě před ztuhnutím posypat nasekanými ořechy nebo kokosem.

 

Více ...
Vložil: Beezi,V+J dne 3.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ořechový koláč09 Recepty

ořechový koláč

těsto:
28dkg másla
24dkg cukru
28dkg strouhaných vlašských ořechů
14dkg hrubé mouky
1 vejce

všechno se smíchá a přidá se do těsta sníh ze 6 bílků, nalije na plech a upeče. Na upečený koláč okamžitě nalijeme polevu ze 6 žloutků a 30dkg cukru moučky (ještě přidávám trochu vody na rozředění, bývá to moc hustý). Nakonec pokapeme rozehřátou čokoládou (rozpustím klasickou na vaření s trochou másla, ale může být jakákoliv).

Více ...
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 3.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 pudingovka09 Recepty

Uvarime 2 vanilkove pudingy /dle navodu, tedy potrebujete 1l mleka a trochu cukru/. Teply puding odlozite na bok. Mezitym si udelate testo - 25dkg mouck. cukru, 5 vajec, 25dkg polohrube mouky, 1 prasek do peciva. Vse smichat /klasika -zloutky s cukrem, pak pridat mouku s praskem do peciva a nakonec snih z bilku/. Cca polovinu testa vylejeme na vysypany,vymazany plech, do druhe poloviny dame lzyci kakaa, at mame dvoubarevny testo,a nalejeme taky na plech. Na syrove testo nalijeme teplej puding,a dame pect..
Po upeceni pomazeme vrch kremem ze zakysane smetany /ja davam 2 smetany/, a posypeme skoricovym cukrem..
Nechame vystydnout, at puding stuhne a da se to krasne krajet a je to moc dobry..

Více ...
Vložil: didka+Pája06+Viki09 dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí rarášci09 Recepty

Suroviny:
Na rarášky si připravíme:

600g kuřecího masa
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce solamyku
1 lžičku sojové omáčky
1 lžičku plnotučné hořčice
100ml světlého piva
1 vejce
mletý pepř a sůl

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky (větší nudličky) . Z mouky,solamyku,sojové omáčky,piva,hořčice,soli,pepře a vajíčka připravíme těstíčko do kterého naložíme maso na cca 2hodiny, klidně i déle. Potom maso ze všech stran opečeme do zlatova. Podáváme např. s hranolkami s tatarkou, bramborovou kaší a velkou zeleninovou oblohou.
 

Více ...
Vložil: Andrey dne 18.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Doplňky pro šátkování v zimě01 Co pro miminko??
www.nosenideti.cz

Narazila jsem teď na rodince na tip na stránky http://www.nosenideti.cz/ a jsem naprosto nadšená, vůbec jsem netušila, jaké výmysly existují na zimní nošení dětí! Od "dvoušály" přes teplý pytel, do kterého se mimi v šátku nějak (nevím jak?) šoupne až po speciální bundu! Kamarádka tu bundu má a nemůže si jí vynachválit. I ten pytel (babydos nebo jak) je prej dobrej, ten má taky.

Více ...
Vložil: kaMyš dne 22.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MAROKÁNKY09 Recepty

1/2 l šlehačky

32dkg kandovaného (sušeného) ovoce - já dávám směs sušeného, podle toho, co seženu (švestky, meruňky, hrozinky, hrušky, ananas...), pro pikantnost přidávám kandovanou pomerančovou kůru

32dkg ořechů - zase podle chuti - u nás vede směs - mandle, lískové, vlašské, kešu

32dkg moučkového cukru

1 vanilkový cukr

4dkg hladké mouky

 

Šlehačku, cukr, vanil. cukr a mouku svaříme za stálého míchání. Hned odstavíme a přisypeme ořechy a ovoce (nasekané na malé kousky). Na vymazaný a vysypaný plech (příp. pečicí papír) děláme lžící malé hromádky a pozvolna pečeme - na 120 - 150°C.  Sundaváme vlažné a po vychladnutí máčíme zespodu v čokoládové polevě.

 

Více ...
Vložil: Beezi,V+J dne 4.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort09 Recepty
Recept na dort od Emanuel!

Suroviny:

6 vajíček, cca 140g cukr moučka, cca 60g hl. mouky, cca 130 g mletých ořechů, lžička oleje,

Postup:
žloutky a bílky zvlášť, žloutky s polovinou cukru a lžičkou oleje vyšleháme do bíla, z bílků ušleháme sníh se zbytkem cukru. Do vyšlehaných žloutků vmícháme mouku a cca 100g ořechů, smícháme se 3/4 sněhu, přisypeme zbytech oříšků a přimícháme zbytek oříšků. Musí vzniknout jemná nadýchaná hmota. Nalijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů v horkovzdušné 25 minut v normální 45 minut.

Nechat stydnout v troubě, hlavně jí neotvírat. Zdobení zaleží na fantazii.

Více ...
Vložil: Pajul,Tom a Natálka dne 19.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nástřih hráze - episiotomie05 Zajímavosti k porodu

 

Proč se dělá nástřih?


  • Aby se o několik minut urychlil porod, jestliže se v jeho závěru miminku nedaří dobře.

  • Aby se snížil tlak na hlavičku miminka, pokud se děťátko rodí nedonošené nebo s nějakými jinými problémy.

  • Aby se předešlo trhlinkám v oblasti poševního východu.

  • Aby bylo snazší zavést kleště, pokud je třeba jich použít.

  • Někdy je vchod poševní velmi úzký a může bránit porodu miminka. V tom případě může nástřih značně pomoci. Stává se ale jen velmi vzácně, že se pochva při průchodu miminka dostatečně nerozšíří.

  • Jako prevence proti přílišnému roztažení vchodu poševního. Neexistují však dlouhodobé výzkumy, které by tuto domněnku potvrdily. Výzkum spíše potvrzuje, že v tomto ohledu je důležitější posilování dna pánevního.



Kdy je nástřih indikován z lékařského hlediska?


  • Jestliže se na konci porodu daří miminku výrazně špatně.

  • Jestliže porodu brání pevná a nepoddajná hráz.

  • Je-li ten, kdo porod vede, přesvědčen, že dojde k natržení porodních cest. V této oblasti se ale můžeme setkat v dnešní době se značně kontroverzními názory. Některé porodní asistentky a lékaři provádějí nástřih rutinně. Prostě se učili, že se hráz vždycky ošklivě roztrhne, pokud ji předem nenastřihnou. Jiní jsou zase toho názoru, že nástřih by se měl provést jen tehdy, je-li k tomu skutečně vážný důvod. A tak jej provádějí jen zřídka a spoléhají se na svou zkušenost a zručnost při chránění hráze. Ta první skupina provádí nástřih téměř při každém produ. Ta druhá pouze asi v 10 – 20 % případů.

  • Je-li tkáň v pochvě příliš křehká. To se někdy stává například u žen, které trpí anémií nebo opakovaným zánětem pochvy. V tom případě může nástřich předejít mnohem závažnějšímu rozsáhlému poranění.


Nevýhody nástřihu


  • Nástřih je rozhodně vážným zásahem do celistvosti hráze. Vznikne poranění, které si vyžádá šití, období hojení a následně určitou dobu, kdy bude matka pociťovat nepohodlí, eventuálně bolest. Pokud by se nástřih neprováděl, byla by asi tak padesátiprocentní naděje, že hráz zůstane bez poranění. Výzkum ale prokazuje, že pokud se hráz natrhne, je poranění většinou mnohem menší a lépe se hojí, než běžná episiotomie.

  • Nástřih se někdy ještě více rozšíří. To znamená, že i po provedení nástřihu se přiléhající tkáň může dále roztrhnout. To se stane přibližně asi tak u jedné ženy z dvaceti. Pokud vznikne samovolná trhlina (bez předcházejícího nástřihu), jen ojediněle je stejně rozsáhlá jako nástřih s následným roztržením (stane se to možná jedenkrát ze stovky porodů). Řečeno jinak – nebezpečí většího poranění hrozí spíše s nástřihem než bez něho.



Jaké jsou jiné možnosti?


Pokuste se požádat toho, kdo porod povede, aby se pokud možno nástřihu vyhnul, i když se bude zdát, že dojde k natržení hráze. Pokud bude porodní asistentka nebo lékař souhlasit, je pravděpodobné, že matka porodí bez poranění nebo jen s malými trhlinkami, které svým rozsahem zdaleka nepřekročí poranění při nástřihu. Mnohé porodní asistentky a porodníci vědí, jakým způsobem lze ochránit hráz před vážným poraněním: mohou například v době, kdy se rodí hlavička, přiložit na hráz teplý obklad, mohou brzdit postup hlavička a ramínek, nechají matku, aby si přitlačovala podle svého, a nenutí ji k usilovnému tlačení. A co více, pokud si matka v těhotenství masírovala hráz (nebo ji masíroval partner), je pravděpodobné, že nástřih během porodu nebude nutný.


Z knihy: Penny Simkinová – Partner u porodu (autorka pracuje jako fyzioterapeut v porodnictví.Přípravám a pomoci ženám během porodu se věnuje již od roku 1968)


Více ...
Vložil: Beezi,V+J dne 15.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 103 [Dalších 63 >>] 

Upozornění:
Dalších 225 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.