Fren |
|
(22.2.2016 10:09:48) Chodím maso nakupovat do malé prodejny k soukr.řezníkovi,s kvalitou zboží jsem spokojena,nakonec proto tam taky chodím,ale už nejsem spokojena s tím jejich klas.přístupem k zákazníkům - jakože: když vám dám 30 dkgsalámu,tak mi tu zbyde už jen špička, musíte si vzít tedy celých 45 dkg,jinak mi ten zbytek nikdo nekoupí. - tak u tohodle se mi otevírá přímo kudla v žaludku a já mám chut vraždit;nakonec teda nevraždím,ale většinou dosáhnu u svého dohadováním nebo tedy tím,že mi ukrojí z celé nové štangle,ale nevím,proč bych zrovna já měla doplácet na řezníkovy ztráty a platit je ze svého
Nebo dnes jsem kupovala maso na řízky,hned v 7 hod ráno,takže řeznice načínala celý nový obří kus masa,ale já nechtěla,aby mi to krájela hned od začátku od špičky,protože řízek byto byl malinký,musely by to být pak alespon dva a já to měla do chleba,což se zas blbě jí takhle na kousky a vůbec, prostě přání zákazníka je přeci na de vše,ne? Musela jsem říct prodavačce at celý ten velký flák rozfikne na půl a z každé té půlky at mi dá po dvou plátcích,naštěstí to tak udělala,ale před tím už zas měla blbý řeči,že tu špičku(kdyby řezala z té jedné rozfik.půlky masa všechny 4 řízky)nikdo nekoupí.Tak jí říkám,jak nekoupí,vždyt řezník prodává pomleté maso,tak že ty neprodané zbytky přeci snad může pomlít? A ona na mně,: no a vy byste si koupila mleté maso za 116,-Kč?-tolik totiž stál 1kg masa na ty řízky. No mám ji já tam dělat slepici jedné jednoduché přednášku o podnikání,že to není vždy o absolutním zisku a proč by na řezníkovo podnikání měl doplácet zákazník?
Fakt neskutečné, ona mi pak říkala,jak je tady k těm praktikám jejich šéfové tlačí a nejen u nich, jo,je mi to jasný, a proč by taky netlačili,když většina z vás zákazníků si to fakt nechá vnutit;přitom ty jejich důvody jsou zcela zvrácené-všude je nutno počítat jak s prostoji,třebaa při práci,tak s nějakými prvozními ztrátami;což u řezníka zrovna až tolik nehrozí,protože prodávají různé sekané,ve kterých já tedy cítím i ty pomleté uzeniny.
Jsem jediná která se takto nenechá odbýt nebo je nás víc těch chytřejší,které zas pro změnu logicky obhajují svoje zájmy? Už neplatí náš zákazník nás pán? Co mě je do nějakého jejich šéfa, já nemusím a ani nebudu plnit jeho přitroublá nařízení přeci.
Pojdte se taky připojit a znechutme jim ty nechutné praktiky,at na ně co nejdř.zapomenou!
|
Yuki 00,03,07 |
|
(22.2.2016 10:17:36) byli jsme v létě v Rakousku, nakupovat jsme chodili do supermarketů a nestačili jsme se divit, jak to může fungovat - nechali jsme si nakrájet salám - první kolečko nebo dvě odhodila do mísy, aby nám nedala oschlý, špičku vhodila do mísy, dostali jsem jenom pěkná celá kolečka, oni ten zbytek zpracují na pomazánky, určitě se tak moc neošidí, aby to nebylo výhodný
dokonce na přání dělali různý bagety, obložený housky s tím, co kdo chtěl, výběr pomazánek... a to nemluvím o složená salámů a párků
od té doby jsem změnila nakupovací zvyky i u nás, ptám se na složení ještě víc než dřív a nekupuju, pokud si myslím, že by mohl být výrobek kvaůitnější, třeba šunku pod 90 % ani náhodou, dokonce i párky se dají sehnat s vc než 80 % masa, přestože mi tvrdí v nejbližším obchodě, že nad 70 se nedělají... tak je kupuju jinde
co se týká masa, kupuju v celku, co mi zbývá, to si pomelu nebo nakrájím na nějakou směsi sama, ono se to občas hodí, takže u masa to až tak neřeším, málokdo se mi stane, že bych potřebovala konkrétně někoik kusů řízků a nevěděla co se zbytkama odřezků
|
Fren |
|
(22.2.2016 10:25:11) tak jasně,, máme každá jiný praktiky - já taky melu maso,ale ted chci řízky,zítra jedem na hory a nemíním se patlat ještě s mletím; když chci maso mlít,koupím zase z farmy krůtí + třeba to veprové a pomelu najednou 1-2 kg masa a hodím do mražáku; souvisí to s nepříjemným mletím mlýnku,který nemůžu hodit do myčky,takže odmítám mlít maso po 300 gr,to fakt ne.
A u řezníka mají velké a pěkně ostré kudly,kde mi to maso fakt zas profi nakrájí.A já mám velmi nerada,když mi někdo nutí to co nechci,at užse jedná o jídlo,styl či práci.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(22.2.2016 10:28:50) Fren, když se budeš ozývat čato, všimnou si toho a třeba se příště sam budou víc snažit, ale halvně si toho všimnou ostatní zákazníci a ozvou se taky, je jich pořád ještě hodně, co radši vezmou cokoliv, prootže ozvat se je nad jejich schpnosti, bojí se - nevím čeho, stydí se, pak nadávají doma, ale v obchodě pusu neotevřou
|
Ropucha + 2 |
|
(22.2.2016 11:26:35) "když se budeš ozývat čato, všimnou si toho a třeba se příště sam budou víc snažit, ale halvně si toho všimnou ostatní zákazníci a ozvou se taky, je jich pořád ještě hodně, co radši vezmou cokoliv, prootže ozvat se je nad jejich schpnosti, bojí se - nevím čeho, stydí se, pak nadávají doma, ale v obchodě pusu neotevřou"
Naprostý souhlas.
Naštěstí už jsem se to naučila, přestože vychovaná jsem k tomu také nebyla. V roli zákazníka si slušně, leč pevně trvám na tom, co žádám, jinak smůla, své peníze nabídnu jinde. Ale musím říct, že i většina podnikatelů už se naučila chovat a tam, kde se ještě drží socialistické móresy, tam prostě nechodím.
|
|
|
|
|
Gab1 |
|
(22.2.2016 10:20:04) Pobavila jsi mě po ránu. Tak tu špičku nemusí prodávat za 116 žejo))
Já jsem v ČR nakonec maso kupovala balené v Lidlu, byla jsem tam spokojená. Od té doby co jsem u Hájka nakoupila dvě kila křídel na grilovačku a všechny smrděly chlorem, museli to v něčem koupat. Takže skončily v popelnici, neměla jsem zrovna čas jim to házet na hlavu. Jinak ale reklamuji s chutí a úspěšně. Mně taky nikdo nedá nic zadarmo a za špatnou práci už vůbec.
Jo a naposledy u nějakého jiného řezníka jsem chtěla, aby z váhy shodila ten docela velký okraj salámu s kovovou sponou... Řekla jsem něco v tom smyslu, ať to železo tam nedává, tak mě s úšklebkem opravila, že to není železo ale hliník... musí to být peklo s tak oslnivou inteligencí krájet lidem salámy ))
|
Fren |
|
(22.2.2016 10:28:16) dobrý,nasmála jsem se taky, oni jsou někdy ty prodavačky tak prudce enteeligentní,jak rozeznají hliník od železa
no a právě,že oni mleté maso prodávají za mín za 116,-/kg, tak by prosím tě na tom přeci prodělali gatě a to nejde! ty si zákazníku pkěně koupíš i to co nechceš,já přeci nebudu prodělávat!
S těma kovovýma špičkama salámu se taky nedám
|
Monika |
|
(22.2.2016 10:52:31) Hm, to by mě zajímalo, co teda do toho mletého melou, aby se jim "vyplatilo" to prodávat levně :-(
|
Yuki 00,03,07 |
|
(22.2.2016 10:55:38) taky to nevím a proto si radši vyberu kus masa a nechám si ho pomlet, pokud nechci mlít doma
|
majka_na | •
|
(22.2.2016 13:21:48) Jo, to jsem si takhle u malého soukromého řezníka (sám tam i prodává, vlastně už ne - zkrachoval:) koupila 1,2 kg masa, hovězí a vepřové a chtěla ho na místě namlít. Není problém, řezník zaplul dozadu, kam jsem neviděla, něco chvíli hučelo a řezník přinesl namleté maso. Hodil to na váhu a ehjle, ono to bylo 1,4 kg:) Nechápal, že maso nechci, protože mu nevěřím, že mi namlel to, co jsem si vybrala. Prý - ve strojku jsou vždycky zbytky z předchozího mletí, tím mě tedy moc neuklidnil...
|
Ropucha + 2 |
|
(22.2.2016 13:26:32) "ve strojku jsou vždycky zbytky z předchozího mletí"
Uf, tím by mě tedy také neuklidnil
|
|
|
|
|
|
|
|