| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Prodejní praktiky u řezníka

 Celkem 81 názorů.
 Fren 


Téma: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:09:48)
Chodím maso nakupovat do malé prodejny k soukr.řezníkovi,s kvalitou zboží jsem spokojena,nakonec proto tam taky chodím,ale už nejsem spokojena s tím jejich klas.přístupem k zákazníkům - jakože: když vám dám 30 dkgsalámu,tak mi tu zbyde už jen špička, musíte si vzít tedy celých 45 dkg,jinak mi ten zbytek nikdo nekoupí. - tak u tohodle se mi otevírá přímo kudla v žaludku a já mám chut vraždit;nakonec teda nevraždím,ale většinou dosáhnu u svého dohadováním nebo tedy tím,že mi ukrojí z celé nové štangle,ale nevím,proč bych zrovna já měla doplácet na řezníkovy ztráty a platit je ze svého~5~

Nebo dnes jsem kupovala maso na řízky,hned v 7 hod ráno,takže řeznice načínala celý nový obří kus masa,ale já nechtěla,aby mi to krájela hned od začátku od špičky,protože řízek byto byl malinký,musely by to být pak alespon dva a já to měla do chleba,což se zas blbě jí takhle na kousky a vůbec, prostě přání zákazníka je přeci na de vše,ne?
Musela jsem říct prodavačce at celý ten velký flák rozfikne na půl a z každé té půlky at mi dá po dvou plátcích,naštěstí to tak udělala,ale před tím už zas měla blbý řeči,že tu špičku(kdyby řezala z té jedné rozfik.půlky masa všechny 4 řízky)nikdo nekoupí.Tak jí říkám,jak nekoupí,vždyt řezník prodává pomleté maso,tak že ty neprodané zbytky přeci snad může pomlít? A ona na mně,: no a vy byste si koupila mleté maso za 116,-Kč?-tolik totiž stál 1kg masa na ty řízky. No mám ji já tam dělat slepici jedné jednoduché přednášku o podnikání,že to není vždy o absolutním zisku a proč by na řezníkovo podnikání měl doplácet zákazník?

Fakt neskutečné, ona mi pak říkala,jak je tady k těm praktikám jejich šéfové tlačí a nejen u nich, jo,je mi to jasný, a proč by taky netlačili,když většina z vás zákazníků si to fakt nechá vnutit;přitom ty jejich důvody jsou zcela zvrácené-všude je nutno počítat jak s prostoji,třebaa při práci,tak s nějakými prvozními ztrátami;což u řezníka zrovna až tolik nehrozí,protože prodávají různé sekané,ve kterých já tedy cítím i ty pomleté uzeniny.

Jsem jediná která se takto nenechá odbýt nebo je nás víc těch chytřejší,které zas pro změnu logicky obhajují svoje zájmy? Už neplatí náš zákazník nás pán? Co mě je do nějakého jejich šéfa, já nemusím a ani nebudu plnit jeho přitroublá nařízení přeci.

Pojdte se taky připojit a znechutme jim ty nechutné praktiky,at na ně co nejdř.zapomenou!

 Yuki 00,03,07 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:17:36)
byli jsme v létě v Rakousku, nakupovat jsme chodili do supermarketů a nestačili jsme se divit, jak to může fungovat - nechali jsme si nakrájet salám - první kolečko nebo dvě odhodila do mísy, aby nám nedala oschlý, špičku vhodila do mísy, dostali jsem jenom pěkná celá kolečka, oni ten zbytek zpracují na pomazánky, určitě se tak moc neošidí, aby to nebylo výhodný

dokonce na přání dělali různý bagety, obložený housky s tím, co kdo chtěl, výběr pomazánek... a to nemluvím o složená salámů a párků

od té doby jsem změnila nakupovací zvyky i u nás, ptám se na složení ještě víc než dřív a nekupuju, pokud si myslím, že by mohl být výrobek kvaůitnější, třeba šunku pod 90 % ani náhodou, dokonce i párky se dají sehnat s vc než 80 % masa, přestože mi tvrdí v nejbližším obchodě, že nad 70 se nedělají... tak je kupuju jinde

co se týká masa, kupuju v celku, co mi zbývá, to si pomelu nebo nakrájím na nějakou směsi sama, ono se to občas hodí, takže u masa to až tak neřeším, málokdo se mi stane, že bych potřebovala konkrétně někoik kusů řízků a nevěděla co se zbytkama odřezků
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:25:11)
tak jasně,, máme každá jiný praktiky - já taky melu maso,ale ted chci řízky,zítra jedem na hory a nemíním se patlat ještě s mletím; když chci maso mlít,koupím zase z farmy krůtí + třeba to veprové a pomelu najednou 1-2 kg masa a hodím do mražáku; souvisí to s nepříjemným mletím mlýnku,který nemůžu hodit do myčky,takže odmítám mlít maso po 300 gr,to fakt ne.

A u řezníka mají velké a pěkně ostré kudly,kde mi to maso fakt zas profi nakrájí.A já mám velmi nerada,když mi někdo nutí to co nechci,at užse jedná o jídlo,styl či práci.
 Yuki 00,03,07 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:28:50)
Fren, když se budeš ozývat čato, všimnou si toho a třeba se příště sam budou víc snažit, ale halvně si toho všimnou ostatní zákazníci a ozvou se taky, je jich pořád ještě hodně, co radši vezmou cokoliv, prootže ozvat se je nad jejich schpnosti, bojí se - nevím čeho, stydí se, pak nadávají doma, ale v obchodě pusu neotevřou
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:26:35)
"když se budeš ozývat čato, všimnou si toho a třeba se příště sam budou víc snažit, ale halvně si toho všimnou ostatní zákazníci a ozvou se taky, je jich pořád ještě hodně, co radši vezmou cokoliv, prootže ozvat se je nad jejich schpnosti, bojí se - nevím čeho, stydí se, pak nadávají doma, ale v obchodě pusu neotevřou"

Naprostý souhlas.

Naštěstí už jsem se to naučila, přestože vychovaná jsem k tomu také nebyla.
V roli zákazníka si slušně, leč pevně trvám na tom, co žádám, jinak smůla, své peníze nabídnu jinde.
Ale musím říct, že i většina podnikatelů už se naučila chovat a tam, kde se ještě drží socialistické móresy, tam prostě nechodím.
 Gab1 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:20:04)
Pobavila jsi mě po ránu. Tak tu špičku nemusí prodávat za 116 žejo:-)))

Já jsem v ČR nakonec maso kupovala balené v Lidlu, byla jsem tam spokojená. Od té doby co jsem u Hájka nakoupila dvě kila křídel na grilovačku a všechny smrděly chlorem, museli to v něčem koupat. Takže skončily v popelnici, neměla jsem zrovna čas jim to házet na hlavu. Jinak ale reklamuji s chutí a úspěšně. Mně taky nikdo nedá nic zadarmo a za špatnou práci už vůbec.

Jo a naposledy u nějakého jiného řezníka jsem chtěla, aby z váhy shodila ten docela velký okraj salámu s kovovou sponou... Řekla jsem něco v tom smyslu, ať to železo tam nedává, tak mě s úšklebkem opravila, že to není železo ale hliník... musí to být peklo s tak oslnivou inteligencí krájet lidem salámy :-)))
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:28:16)
dobrý,nasmála jsem se taky, oni jsou někdy ty prodavačky tak prudce enteeligentní,jak rozeznají hliník od železa~t~

no a právě,že oni mleté maso prodávají za mín za 116,-/kg, tak by prosím tě na tom přeci prodělali gatě a to nejde! ty si zákazníku pkěně koupíš i to co nechceš,já přeci nebudu prodělávat!~:-D

S těma kovovýma špičkama salámu se taky nedám~;)
 Monika 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:52:31)
Hm, to by mě zajímalo, co teda do toho mletého melou, aby se jim "vyplatilo" to prodávat levně :-(
 Yuki 00,03,07 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:55:38)
taky to nevím a proto si radši vyberu kus masa a nechám si ho pomlet, pokud nechci mlít doma
 majka_na 
  • 

Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:21:48)
Jo, to jsem si takhle u malého soukromého řezníka (sám tam i prodává, vlastně už ne - zkrachoval:) koupila 1,2 kg masa, hovězí a vepřové a chtěla ho na místě namlít. Není problém, řezník zaplul dozadu, kam jsem neviděla, něco chvíli hučelo a řezník přinesl namleté maso. Hodil to na váhu a ehjle, ono to bylo 1,4 kg:) Nechápal, že maso nechci, protože mu nevěřím, že mi namlel to, co jsem si vybrala. Prý - ve strojku jsou vždycky zbytky z předchozího mletí, tím mě tedy moc neuklidnil...
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:26:32)
"ve strojku jsou vždycky zbytky z předchozího mletí"

Uf, tím by mě tedy také neuklidnil ~8~
 magrata1 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:22:59)
U nás v Jednotě to dotáhli dál. Když chci 15 dkg šunky a má tam 35 dkg, chce po mně, abych brala vše nebo nic. Tak jsem opakovaně nevzala nic. Ten konec šunky tam ležel do konce týdne (asi od úterý). Takže tam mají radši ztrátu 35 dkg než 20 dkg. Já bych si klidně vzala trochu víc, ale brát si o 150%ˇvíc se mi teda nehodí. Nevím, proč by si nikdo nevzal pak těch zbylých 20 dkg. Nebo kdyby mi třeba chtěla dát jen 10 dkg nebo všechno, to taky klidně pochopím. Ale neznám moc rodin, co by v prostřed týdne kupovaly pomalu půl kila šunky. Tolik beru tak na Silvestra. ~4~
 magrata1 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:27:37)
u nás je pidiJednota, jsme rádi, že tu nějaký obchod je, ale prodavačky jsou prudce inteligentní.
 Klauri 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:29:23)
Jednota je marná všude. Máme jí u nás taky a nikdy tam nic nemají a salámy už pomalu chodí.
 kosatka2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:58:00)
Náš řezník na požádání namele, ALE dostaneš jen poloviční množství masa, než zaplatíš, protože zbytek prý zůstane vězet v tom mlýnku. To bych teda radši ani nechtěla vidět, že tam někde zůstává maso a že s mým čerstvě namletým se tam namíchá nějaké staré jiné předchozí maso a ještě za to platit dvojnásobek?
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:03:21)
Tak přesně nad tím uvažuju,jestli mě tenkrát šálil zrak nebo to bylo doopravdy:

zkaznice chtěla pomlít půl kg masa, prodavačka hodila celé maso na váhu,natukala cenu do pokladny a pak maso pomlela,zavázala sáček a dala zákaznici,už to neprošlo přes váhu, takže úplně to samo v modrým co píšeš ty. Další prodavačka z toho obchodu tyhle praktiky ale nedělá.

I z těchto důvodů jsem si radši ten el.mlýnek koupila a je to holky paráda, jde mi i o to,že melu většinou i jiné maso,než se prodává u toho jednoho řezníka,tak abych nebyla omezovaná.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:59:40)
taky si vždycky připadám jako jediný prudič,ale dodávám si pak vnitřně odvahu tím,že prodavačky nejsou mé kámošky a co si o mě myslí,mi může být ukradený.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:30:37)
půl kg šunky jsem snad nikdy nepotřebovala,no ti vaši jsou hodně drzí, na váhu si tedy dávají u nás dost bacha.
 Citronove koliesko 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:44:39)
hh "dělají to automaticky, pokud se z hromádky dlouho nebralo"

U nás keď som bývala na sídlisku to automaticky po nejakom čase otáčali, tj. medzi čerstvé sa dostali tie zvetrané a oschnuté. A v hromádke ktorá vyzerala čerstvo mohlo byť aj viac "nic-moc" kolečiek.
A konce mali napchaté v určitých hromádkach. Tj. keď prišiel niekto známy tak dostal kolečka bez koncov. Keď nejaký anonym tak kľudne na 15dkg 4-5 koncov ~2~
Ku masu ktoré odkrojili z celku, vždy šikovne prihodili malý kúsok nejakého pochybného masa. Tj. človek domov doniesol 0,5kg masa + 0,1kg šmejdu pre psa.
 Citronove koliesko 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:51:59)
Jentakj
20 rokov dozadu, jediná predajňa mäsa (ak som nechcela šľapať tam a späť 2km do predajne toho istého výrobcu s tými istými praktikami). Fakt vlítnutí nefungovalo. Ešte sa predavačky vysmiali a rovno poslali do pr.... Mali ma za exota keď som chcela šunku 20dkg v celku. Raz-dvakrát predali a potom, že buď celý zabalený kus alebo len nakrájanú ~j~
 Persepolis 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:24:50)
Taky chodím pro maso do malého řeznictví a s podobnou praktikou jsem se ještě nesetkala.
 Sopka 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:25:57)
Maso kupuju většinou vcelku a sama si ho nakrájím, takže špičku ani moc neřeším, pokud něco zbyde, tak odřezky zpracuju. Salámy nekupuju, pokud si nemůžu přečíst etiketu, takže u řezníka ne.Jinak máš pravdu, náš zákazník, náš pán. Ale hodně lidí nemá náladu na dohadování, tak jim to prochází.
 . . 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:26:54)
Za mého mala-mlada chodíval nakupovat maso otec jako nejsilnější člen rodiny. Právě aby získal to lepší z nabídky, nemusel brát "i špičku", aby se prosadil.
Mně je dohadování v obchodě většinou nepříjemné (někdy mám asertivní náladu a nevadí mi to), takže vítám možnost si maso vybrat již zabalené. V poslední době beru hodně bio od farmářů, to je taky již naporcované zabalené, ale tam nikdy problém není.
Dle mého jde vždy o konkrétní lidi: někteří prodavači jsou vstřícní, jiní ne. Fakt je, že v ČR se jako "normální" ta první skupina rozšiřuje pomalu.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:35:52)
"Za mého mala-mlada chodíval nakupovat maso otec jako nejsilnější člen rodiny. Právě aby získal to lepší z nabídky, nemusel brát "i špičku", aby se prosadil." - to je hodně dobré a hlavně taktické a úplně to vidím,když z toho chlapa vyzařuje ta autorita a ještě to fyzično,jako ž je větší a mohutnější,,tak tam si fakt dovedu přeedstavit,že si prodavačky tolik nedovolují~R^
A je supeer,když chlap masu rozumí a je schopný ho jako takové i kupovat,já s tím ale počítat nemůžu.~;)
 Lexi. 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:33:00)
Tak s "vnucenou" špičkou salámu bych je poslala do háje.
Ale připomněla jsi mi dětství. Moje máma hodně šila a pamatuji si, že když kupovala látky, bála se, aby jim na roli nezůstal zbytek. Protože potom chtěli, aby si koupila i ten zbytek a ani na to nedali slevu. Takže musela koupit víc látky než potřebovala a ještě nadávala, že ten úplný konec byl vždy hodně pomačkaný a nešlo to vyžehlit. Už tehdy, jako dítěti, mi to přišlo absurdní.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:40:38)
ano, přesně,není to jen záležitost řezníků nakonec.
 Červená řepa 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:49:52)
Já být soukromý řezník, tak bych taky nebyla nadšená kdybys po mě chtěla abych ti velký kus masa rozkrojila na dvě půlky a z obou od středu nakrájela řízky, takže by mi zbyly dvě neprodejné špičky. Kdyby to tak dělal každý, tak nevím, co by s tím mletým (drahým) ze zbytků řezník dělal. Ten to neprodá dál jako surovinu pro další použití někomu dalšímu jako to dělaj velké firmy. Koupila bych půlku, část na řízky, a ze špičky bych uvařila něco jiného. Další půlku si koupí někdo jiný.
Co mi opravdu vadí jsou odřezky masa zabaleného v mikrotenu (nebo zatavené v igelitu) tak, aby maso působilo jako krásný oříšek, nebo váleček vkuse. Když to rozbalíš, je to dlouhý rozkouskovaný ocas plný blan atd. Tomu já říkám hnusné metody. A krátkozraké.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:57:46)
zabalené maso nekupuju už z principu.

V mém případě se jednalo o opravdu veliký kus,takže po odkrojení 2 plátků masa z každévelké půlky tam těch plátků mohla nakrájet ještě dalších mnoho,neboj.

Neboj,přeci bych nemohla jednat v rozporu se zájmy řezníka,ty jsou přece jasně nadřazené nad těmi mými. A když chci maso na řízky tak přeci musím automat.počítat i s tím,že budu mít i něco na pomletí,tak je to správně a jedině tak to má být~q~
 Monika 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:00:16)
No, to mi připomíná, jak za totáče, když chtěl někdo koupit víc než jednu sklenici nakládaných okurek, tak ke každé další musel vzít ještě sklenici čalamády, jinak mu prostě ty druhé okurky neprodali ~;)
 Yuki 00,03,07 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:04:15)
u nás se tak ke kusu hovězího nebo libovýho vepřovýho musel vzít i bůček (což nám nevadilo)
 Monika 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:40:07)
Nebylo to asi vždy a všude, ale u nás jednu dobu jo. Jako důvod v obchodě uváděli, že když oni chtějí dostat z velkoobchodu (nebo ze skladu nebo jak to tehdy bylo) ty okurky, musí k nim taky tu čalamádu povinně objednat a co s ní pak jako mají dělat, když lidi chtějí jen okurky ~;)
 Červená řepa 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:10:34)
Zájmy řezníka samozřejmě nemají být nadřazené přání zákazníka, mě to ale nevadí, když si vyhovíme oba, já zpracuju všechno. Asi je pravda, že soucítím s živnostníky. A vlastně asi i se zaměstnanci :-)
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:23:35)
nevyhovíte si oba právěže - ale ty vyhovíš jemu!~d~

A pak oni počítají,že se tak jako ty budeme chovat a souhlasit se vším i my ostatní,nesoucítící s cizími,ale s vl.peněženkou.
 Gab1 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:58:35)
Kdybys byla řezník mohla bys ten jeden kus masa prodávat za dvě ceny.. přestřelit cenu krásných nakrájených řízku a snížit cenu té špičky. Je x možností jak to udělat, aby všichni byli spokojeni. Protože konec flákoty a pěkný řízek mají evidentně pro cílového zákazníka jinou hodnotu.
 Persepolis 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:37:48)
Já neříkám "do", ale říkám "něco kolem". Takže když mi dá prodavačka pětadvacet deka místo dvaceti, tak vždycky řeknu, ať to nechá. A je pravda, že ona se vždycky zeptá, jestli má odebrat nebo to může nechat. A jelikož se u nás sežere všechno, tak nějaké deko sem deko tam vůbec neřeším.
 Monika 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 10:58:47)
Tohle u nás řezníci (ve specializovaném řeznictví) nedělají. Máme v okolí 3 dobrá (takže konkurence). Všude si to vedou sami "podnikatelé" (mají třeba i zaměstnance, ale sami jsou v obchodě v podstatě pořád) a fakt se snaží udělat, co ti na očích vidí :-) Poradí, jaké maso na co je nejlepší, nakrájí, jak potřebuješ (i když tak tenké plátky, jak si představuje můj manžel se jim moc krájet nechce, zdá se jim to "špatně", ale už si zvykli), namelou vybrané maso přímo před tebou atd. Jediná nevýhoda tohoto je, že všechno dost dlouho trvá, tj. i když je před tebou třeba jeden nebo dva lidi, tak si počkáš.
 Půlka psa 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:30:37)
Jsem asi divná, ale vůbec by mi to nevadilo. Salám bychom sežrali a odkrojky masa na řízky bych uvařila kocourům. Zrovna včera jsem jim vařila kilo libové kýty, která byla původně v plánu na řízky a my lidé jsme měli vegetariánský oběd sestávající z krému z pečeného celeru a květáku a citronového rizota s hlívou, růžičkovou kapustou a s parmezánem. Kupodivu na kočenky nikdo nehleděl závistivě. Nicméně chápu, že nemá každý doma čtyři živé mašiny na zpracování přebytečného masa.
 Persepolis 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:39:53)
Taky dávám odřezky kočkám. Nebo pokud jej jich víc, tak nakrájím na nudličky a udělám čínu.
Já jsem v tomhle směru hodně nenáročný zákazník. Jediný na čem trvám je, aby bylo maso pěkný. Což v těch dvou řeznictví, kam pravidelně chodím vždycky je.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:09:20)
i kdybych doma měla 2 prasata na výkrm, tak proč bych měla platit za to,co nechci? Nechápeš ten rozdíl,proč dotoješ cizí lidi?
 Půlka psa 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:19:49)
Protože to není něco, co nechci, ale něco, u čeho je mi úplně jedno, jestli to mám nebo nemám. Nedotuju ani tak cizí lidi, jako svoje kočky. Nebudu se s někým hádat kvůli principu, když je mi to vlastně šumák. Stejně se to u nás spotřebuje, ať už to sní lidi nebo kocouři. Každý to potřebuje mít jinak přesně.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:30:28)
jinak řečeno - je ti vlastně jedno za co a kolik zaplatíš,hm, "ideální" zákazník~a~
 Půlka psa 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:46:54)
Když ony ty kočky i pes něco žrát musí a já jim to musím kupovat. Představ si, že já to dokonce i nějak podvědomě tušila, když jsem si je pořizovala. Pokud za rozumnou cenu dostanu množství, co se spotřebuje, tak je mi to fakt jedno. Na půl kilečku mi nesejde. Máš s tím nějaký problém?
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:52:15)
vůbec nemám problém s tím,za co kdo jiný utrácí prachy
 Persepolis 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:45:57)
"Nebudu se s někým hádat kvůli principu, když je mi to vlastně šumák."
Ano, přesně tak to mám i já.
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:51:14)
Hm, tak to mám přesně opačně: z principu trvám na tom, aby obchodník jednal korektně.
Až budu chtít odřezky nebo oschlé zbytky pro kočky, požádám si o ně.
Nabízet (nebo dokonce vnucovat!) je ale každému a automaticky čekat, že si je lidé nechají a nějak je doma zužitkují, to je drzost a nehoráznost.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:53:41)
kdyby si je ještě lidi mohli jen tak nechat, tak ok, nebo za pár šušnů,ale ne proboha za cenu luxusního masa!
 Persepolis 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 15:23:29)
Oschlé zbytky by mi řezník nikdy nedal. Proto tam chodím. Dokonce nemá uzeninu předkrájenou, ale pěkně vcelku a krájí až na přání zákazníka. Ale pokud mi nakrájí místo dvaceti deka pětadvacet, tak to vůbec neřeším. Stejně tak neřeším, když mi místo kilového kusu masa dá třeba kilo třicet. Já tu hmotnost uvádím spíš orientačně. Ani si nevzpomínám, že by mi dával nějaké odřezky, když kupuju maso na řízky, ale já teda v drtivý většině kupuju maso vcelku.
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:33:23)
Řezníka neřeším, my si děláme svoje maso. Vždycky na půl roku prase do mrazáku. A salámy já nekupuju vůbec, já to skoro nejím a děti taky ne.
Minule jsem se takhle ozvala u nás v Lidlu.
Měli tak koše se zlevněným zbožím, nad tím cedule:
dívčí zateplené rifle 170,-
nezateplené - 129,-
Vybrala jsem tam jedny rifle, přijdu k pokladně a 269,-. Říkám, že na ceduli byly jiné ceny. Tak tam šel se mnou manažer prodejny a kecy v kleci, že to tam asi někdo dal omylem a že mu je to líto.
A já na to : No mně je to taky líto, zvlášť když dle zákona na ochranu spotřebitele mám nárok dostat zboží za cenu, kterou je zboží označeno. Vidíte tu ceduli?"
Manažer na mě: "Takže vy na té ceně trváte?"
A já: Ano, to teda trvám!"
To už teda byla kolem nás skoro celá prodejna ~t~
A dostala jsem je za 129,-
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:35:45)
margotko ~:-D ~R^
Velmi správně, příště si pan manažer dá pozor, aby měl na prodejně pořádek.

A musím říct, že konkrétně v Lidlu už jsem řešila totéž, jiná cena na regálu a jiná u pokladny. Vyřešili to vstřícně a bez řečí, ale dávám si od té doby pozor.
Přitom jinak mám Lidl ráda, považuji ho za lepší z řetězců.
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:40:08)
jentakj, co se tam děje?
Já tam chodím a nic mimořádného jsem nikdy nepozorovala, lidi prostě nakupují jako všude jinde ~d~
A personál mi přijde o stupínek příjemnější a vycepovanější, než jinde.
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:06:48)
jentakj, tak nic takového jsem nikdy neviděla ~d~
Největší hardcore, co jsem kdy viděla v supermarketu, byl boj o zlevněné krabice mléka, které stály ještě na pojízdné paletě, to bylo zábavné, důchodci se přetlačovali a hrozil možná i nějaký ten úder hůlkou nebo vozíkem.
Ale to bylo jednou, jinak při nákupech nic zvláštního nepozoruji.
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:23:11)
Jentak, jenže tady vyloženě jinej koš s riflema nebyl.
Zase to vidím ze svého pohledu - stokrát jsem vyšla jiným lidem vstříc, když jsem pracovala v marketu, proč bych to svoje právo nemohla uplatnit aspoň jednou jedinkrát? ~d~
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:25:40)
Nebo reklamace jsme se vždycky snažili řešit ku spokojenosti zákazníků. Několikrát jsem našla peněženku na záchodě, ještě podle Zlatých stránek ( tehdy) jsem voala lidem domů, že u nás nechali peněženku. ( jednou byla nabitá tisícikorunami a Eury).
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:40:50)
Ne to opravdu není problém zákazníka řešit, jaký ten který kus je.
Za nepořádek nemůže zákazník.Výklad zákona zní jasně.
Věř mi, v prodejně jsem dělala. Sice to byl hobby market, ale to je jedno.
Když prodavači večer v neděli ( většinou po 18.hod)dělali akční cenovky na pondělí, tak se leckdy lišily ceny třeba o 500,- u drahých věcí.
No a když zákazník přišel s tím, že viděl na ceduli jinou cenu, tak se sleva prostě bez poznámek dala.
Před ČOIkou by to jinak neobstálo.
 Zuzaniela 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:18:39)
Margotko, fakt jo?? Takže je to pravda... Já si pořád myslela, že se tak hodně pletou v těch supermarketech s těma cenama. ~t~~t~~t~ Jsem holt blbá, no.
Takže otrocky kontrolovat účtenky, ach jo. ~:(
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:06:44)
stává se mi to hodně často v penny, kde tedy někdy kupuju nějaké potraviny v akci a už pravidelně si hned u pokladny kontroluju účtenku a téměř co nákup to okrádačka; hodně už jsem bohužel ušetřila,když si fakt ten paragon za pokladnou otrocky zkontroluju!
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:09:51)
"ten paragon za pokladnou otrocky zkontroluju"

To také dělám. Je to minutka a mám jistotu, zda je vše v pořádku.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:13:18)
naši příbuzní se taky furt bijou v prsa,jak si koupí vždy čuníka od kohosi,kdo to nekrmí chemií,zabijí a pak mají. My jim to nijak nehaníme,jen se usmíváme a myslíme si svoje: že bych v žádném případě nechtěla být jen o tučném vepřovém.

Mám ráda změnu,takže veprové velmi málo,spíš to králičí,krůtí,ryby a až potom trochu vepřového či hovězího.A kurecího-grilované kuřátko máme rádi.Byť teda kdoví čím to krmí,ale to na něco zas zemřít taky musíme.
 kosatka2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:43:05)
párkrát se mi stalo, že mi nechtěli maso přepůlit nebo ukrojit, jen v celku. Tak ať si ho tam nechají. Vnucené maso by mi fakt nechutnalo. A ještě tím stylem, jako co se opovažuju lézt do řeznictví, když nejsem ochotná si koupit kilo a půl masa v kuse. Měla jsem chuť mu říct, ať mu tam zezelená. Šunku nám nedávno prodali zasmrádlou. A když se ptám v celém mém okolí po složení kvůli lepku, absolutně netuší, nevědí, že něco takového existuje. Někde jsem ochotna nakupovat jen, když je tam mladej personál.
U nás je pár takových krámků kde se zastavil čas a kde je hrdinství vůbec vzít za kliku. Těží z toho, že jsou široko daleko jediní a že u nich nakupují spíš starší lidé.
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 11:53:38)
"Někde jsem ochotna nakupovat jen, když je tam mladej personál.
U nás je pár takových krámků kde se zastavil čas a kde je hrdinství vůbec vzít za kliku. Těží z toho, že jsou široko daleko jediní a že u nich nakupují spíš starší lidé."

Přesně.
To je případ naší malé místní prodejny potravin.
Funguje tu asi padesát let, část personálu ještě pamatuje staré časy a drží se tehdejších zvyklostí.
Snahu vychovat prodavačky pultového prodeje už jsem vzdala, párkrát jsem jim byla vrátit plíseň, párkrát jim vysvětlovala účel rukavic a vidliček, vše marné.
Už tam vkročím jen výjimečně v nejvyšší nouzi a pokud nemá službu někdo z mladých, relativně normálních prodavaček, kupuji zásadně jen balené zboží.
Důchodců tam ale mají stále slušnou frontu, ti holt se nikam dál nepotáhnou a úroveň služeb je nejspíš netrápí.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:16:01)
chápu.~7~
 Zuzaniela 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:11:29)
Tchýně šla nedávno pro ledvinky. Viděla z dálky na tabuli nápis ledvinky. V obchodě jí prodavačka řekla, že přijdou zítra. Tak proč to tam máte napsané? Přece to nebudu furt mazat a psát zase znova, odpověděla prodavačka.

Chápete to? To mi taky nepřipadá normální.
 Lenka a dva kluci 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:31:09)
no koukam , že příště až budu obvazovat ruku a budu potřebovat další balíček , dovažu i druhý sice ruka jako rukavice tlusta , ale co hlavně že to dodělám~y~:-)
TAky už mně vychovavaji u nas v masně i když soukromé tak chodím jinam dohadovat se ohledně odřezku atd mě fakt nebaví jsou to tvrdě vydělane peníze na to, abych si brala to co nechci
 neznámá 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:38:43)
Já teda zírám, že řezník má v pondělí otevřeno. Tady má zavříno, ale z pochopitelných důvodů, vše si dělá sám, včetně porážky.
A nevím jak to praktikuje, maso a uzeniny téměř nekupujem a když už, tak máme protekční kusy, přece jenom většinu masa má od nás.~:-D
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:41:09)
U nás taky všude v pondělí zavřeno.
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:49:31)
v pondělí mají od 7-13 zrovna jenom.Je to taky řezník který má své malokapacitní jatka.

A když máte svoje maso,tak proč jste teda závislý na protekčních kusech-nechápu
 neznámá 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:55:00)
Protože mrazák není bezedný nebo chci nějaký speciální kus masa, třeba svíčkovou, té na krávě moc není. ~d~
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:02:45)
a to víš,že doporučují,jíst maso nejlépe jen jednou týdne a ještě omezit to červené? ~:-D
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:04:11)
Tak to ani náhodou. Nikde to nedoporučují.
Zvlášť ne při dietě - tam se naopak maso a bílkoviny musí přidat na úkor sacharidů ( příloh).
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:08:16)
margotko, neříkej, že jsi se nikdy nesetkala s doporučením omezit maso, zvlášť červené.
Vím, že stravovací doporučení se v průběhu času mění a kolikrát jsou protichůdná, ale o střídmosti v konzumaci masa se mluví už léta.
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:15:30)
Až na to je rostlinná bílkovina neplní všechny funkce té živočišné. nemá v řetězci jednu aminokyselinu. Takže se živočišná bílkovina prostě nahradit nedá.
A ano, o radách omezit červené maso vím.
 Točená vanilková 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 15:11:30)
Nejenom bílkoviny, ale i železo se lépe vstřebává z masa než z rostlinných zdrojů. A z toho červeného obzvlášť.
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 14:50:29)
jentakj, červené je maso savců. Hovězí, vepřové, skopové, zvěřina ... (Nevím přesně, kam se řadí divoká drůbež, která se také označuje jako zvěřina, třeba mě někdo doplní.)
Bílé maso je drůbeží a rybí.
Jak už jsem psala, doporučení jsou všelijak protichůdná, to asi známe všichni, někdo červené maso doporučuje, někdo zcela zavrhuje. Ale pokud vím, tak ani ti, co ho doporučují, nedoporučují denní konzumaci ve velkém, ale jen omezenou.
 Ropucha + 2 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 15:02:56)
Nám hovězí vytrvale doporučuje babička ~:-D
 neznámá 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:05:27)
~:-D
To přesně jsem říkala včera chlapovi, když jsem k obědu namazala chleba máslem a přidala ředkvičku. Nějak se netvářil a dneska si kuchtí guláš.~t~
 Fren 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:08:00)
můj chlap se taky moc na ředkvičky netváří~:-D
 Lei 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 16:44:54)
Jít si k řezníkovi pro vlastní svíčkovou je vtipné :-).
 schrink 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 12:50:37)
Proto maso kupuju pouze v globusu, vím, že tam ty odřezky a špičky, spotřebují na výrobu uzeniny, a na mleté maso, a hlavně maso je čerstvé, každý den mají zavážku x desítek půlek vepř. masa. a to co prodavají zabalené na tácku, je stejně čerstvé jako to v pultě.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 13:45:27)
a já si myslela, že tyhle praktiky už vyhynuly ~t~
opravdu se s ničím podobným nesetkávám, když chci 10 deka šunky a na váze je 11, klidně řeknu nechte to být, ale argument "mně by tu zbyla špička, dám vám 18" by neprošel :-) stejně tak si nepamatuju, že by mi neukrojili plátek masa, když si řeknu - dokonce mi jednou prodali dva plátky panenky, které jsem chtěla k hovězím stejkům... muž říká, že je to tím jak s prodavačkama mluvím a usmívám se, prý vypadám jak kontrola z čoi ~t~
jinak v jednotě u nás nakupuju málo, ale vždycky ráda beru nějaké uzeniny, jsou v okolí jediní, kdo nemá předkrájené a třeba u šunky je to fakt rozdíl a prodavačka mi vždycky sama řekne, který salám nebrat (je tam třeba déle) ~;)
jediný výraznější moment si pamatuju z obchodu u našich, u vietnamců - mají tam u uzenin kluka, co nerad krájí a vždycky dělá ofrky, jednou jedinkrát mi zkusil říct, že mi nenakrájí sýr, že mají vedle balený nakrájený, usmála jsem se a řekla, že chci tenhle sýr, nakrájet 10 deka a jestli je v tom problém - zabrblal a už krájel ~d~ :-)
 libik 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 15:25:50)
Na mě toto nezkoušejí, ale je pravda, že plus mímus 5-10 deka neprožívám, já tedy nekupuji salámy, ale maso.
 espr 


Re: Prodejní praktiky u řezníka 

(22.2.2016 16:36:49)
No tak to teda zírám~e~ . Poslední dobou se se s ničím takovým nesetkala, ale je fakt že chodím výhradně nakupovat buď do Globusu nebo jednoho malilinkatého řeznictví na vesnici....a v obou krámech by mi byli schopni zabalit jeden plátek šunky nebo salámu a to ještě s úsměvem. Jednou jsem v Globusu nakupovala za jedním mladým párem , nejdříve vzali asi tak 4 balíčky s normální gramáží 10 nebo 20 dgk a pak asi 6 balíčků 5 nebo 7 deka. Těch 5 bych možná pochopila , ale 7 deka !! a prodavačku v Blobusu trpělivě balila a balila, přesně na těch 7 deka !.(Pak i jim to přišlo divné, tak začali vysvětlovat, že čekají návštěvu, a že neví co mají rádi tak jim chtějí udělat pestré občerstvení.) Když v Globusu nakrajují nový salám tak automaticky odříznou oba konce, prdelky z tlačenek a pod odkrojí a bud vyhodí nebo nakrájí na tácek a položí jako ochutnávku na pultík a pod. U masa to samé, nejdříve ukážou, pak překrojí a ještě se několikrát ujistí že chceš tuhle půlku a né tu druhou....apod. Z takovýhle praktik co popisuje by mi asi hráblo ~a~ . Mě připadá od prodavačky už drzé když mi naváží 17 dkg místo 15 dkg.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.