sally |
|
(14.11.2017 0:09:43) Vařím v něm omáčková jídla - svíčkovou, znojemskou, segedin, rajskou, kuře na smetaně atd. Plus různé guláše, chilli atd.... používám cca 2x týdně.... Ale je potřeba si trochu vychytat recepty, co vám z toho chutná a jak to kořenit...
Nevím, jestli by se tak osvědčil vegetariánům nebo lidem, co preferují minutky... takže to taky trochu záleží na tom, co jste zvyklí jíst.
Jinak většina typů má vypínání - tj. nastavíš na kolik hodin to chceš vařit a on sám vypne, i když přijdeš domů o půlnoci....
|
Citronove koliesko |
|
(14.11.2017 9:17:48) Tiez som nad nim uvazovala ale zatial nevidim ziadnu velku vyhodu oproti pekacu alebo obyc.hrncu.
Kacka - Minuly vikend som vecer do pekaca nasucho nasolila kacku, ráno o 6 som ju dala piect na 120st. (bez vody), po 5,5h som ju odkryla a dala dopiect korku. Nic sa nepripáli, kacka makká, korka chrumkavá, 3cm masti a stavy.
Svieckova - asi sa neda len vsetko nahadzat do hrnca, odist a prist k hotovemu jedlu...najprv osmahnut, pridať zeleninu, korenie, potom je pauza na dusenie/pečenie (to robim ako pri kačke) ale potom to treba už dorobiť, rozmixovať, dovariť cca 30-45min to zaberie.
Segedin - zase najprv cibula, maso, oprazit, okorenit, a dusit (cca 1-1,5h)...kapusta az potom (takze zase treba k hrncu prísť), dusiť spolu s masom 20-30 min...potom pridať smotanu a zase povariť 10-15min.
Z toho mi vychádza, že samé sa to neuvarí. Resp. oproti obyč hrncu to nemá nejakú veľkú výhodu. Možno ešte guláš ale ten tiež robím buď v hrnci na sporáku (zemiaky sa pridávajú až ku koncu) alebo v rúre v pekáči a tam ide všetko naraz a podobne ako pri kačke počas pečenia neotváram, nepodlievam...na konci otvorím a hneď jeme.
|
Bouřka |
|
(14.11.2017 10:42:33) Koliesko, právě že v tom je rozdíl. S vychytanýma receptama už často opravdu jen nahážeš a přijdeš, věnuješ 10 minut dokončení a hotovo. Samozřejmě záleží na jídle, ale dost často to tak je. Svíčkový a guláše si v průběhu vůbec nevšímám, naházím a konec, svíčkovou pak už jen proženu tyčákem a dodám šlehačku (povařím chvíli na sporáku, ale když si to načasuješ, tak lze i v hrnci, akorát si s ní musíš vzpomenout s cca půlhodinovým předstihem).Nejvíc práce je na začátku, když si předsmažíš nebo zatáhneš suroviny. Ale lze to vynechat, když jó chvátáš, a dává to vcelku přijatelné výsledky. Nehrozí připálení, oproti troubě malá spotřeba energie, nemusíš u toho stát, přidaná hodnota už promíchaných chutí.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(14.11.2017 10:44:34) vidím to podobně... málo jídel spočívá v naházení surovin najednou (napadá mě snad jen vývar nebo pečeně - pokud se předem nedává osmahnout)... sama peču s oblibou přes noc, takže si vystačím s kvalitním hrncem do trouby - omáčky, husu nebo pečeni strčím večer před spaním do trouby, nastavím teplotu kolem 100 stupňů a ráno vypnu, nechám dojít a případně pak jen dopeču kůrku na 220, před podáváním...
|
Bouřka |
|
(14.11.2017 10:48:37) No tady právě funguje to, že i jídla, kde to přidáváš postupně, tak můžeš naházet najednou.
|
Z+2 |
|
(14.11.2017 11:29:03) Přesně. Navíc se dají dělat přílohy s masem a všechno dohromady získá na chuti. Chce to, ale používat recepty pro pomalý hrnec. Ale pokud v tom chvilku člověk vaří, tak pochopí jak to funguje a dokáže to přizpůsobit.
|
|
|
|
|
|