Piggy |
|
(18.11.2020 15:54:55) Rodiče uvažujou o dárku k vánocům - pomalém hrnci. Něco jsem o tom slyšela, ale zatím nezatoužila. Tak nevím.. Máte ho některá z vás doma? Jste spokojeny, využíváte ho? Na vaření jakých jídel ho používáte? Co se týče např. hovězího masa, je to lepší než v papiňáku, je měkčí? Chuťově je jaké jídlo, srovnání s normálním vařením či papiňákem? Na internetu jsou nějaké recepty, fungují ale? Jak se skladuje, není to velký těžký krám? Moc místa teda nemám.. Eventuálně na co si dát pozor při výběru? Budu moc ráda za vaše postřehy, budu moct případně reagovat až večer či zítra..děkuji
|
sally |
|
(18.11.2020 16:05:27) využívám tak dvakrát týdně, obvykle na jídla jako svíčková, kuře na smetaně, znojemská, segedin - ale i třeba thajská kari a podobně... Líbí se mi to časově, jídlo připravím, když mám čas, nahážu do hrnce, zapnu, odejdu - a když přijdu, tak můžu servírovat večeři (třeba když má dcera tréninky a chodíme domů v sedm).
Krám velký to je, o tom žádná. Já ho mám na lince, při mé frekvenci se mi nevyplatí ho někam schovávat.
Vychytávka - určitě časovač, aby sám vypínal - abys nemusela v krizové situaci šílet, že je doma už hodiny a hodiny zapnutý hrnec.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(18.11.2020 16:05:42) Máme ve sklípku, používáme hlavně na vývary, na povidla, sem tam na dušené jídlo. Máme takový ten s keramickou nádobou.
Ježíšek nám chystá nový, s nastavitelnou teplotou, budu si s tím moct víc hrát
|
|
Bouřka |
|
(18.11.2020 16:44:05) Mám dlouha léta 2, jede furt, s papiňákem se to nedá srovnávat, tam maso vaříš, tady se to spíš dusí, lepší chuť. I pomalu tažené vývary jsou lepší. Mam digitální i manuální, víc používám manuální kvůli vhodnější velikosti, rozdíl to není podstatný, můžu si k němu dát časovač. Spíš si ujasni, jestli chceš aby to šlo i do trouby a na sporák. Za mě zbytečný, skoro jsem to nevyužívala, ale někdo si to hodně pochvaluje. Vařím stejně jako na sporáku s dodržením pár pravidel, žádné spešl recepty nejsou třeba.
|
Bouřka |
|
(18.11.2020 16:51:43) Jídla z poslední doby: kachna, kachní vývar, vepřové v kapustě, vepřové koleno, vepřový vývar s kroupama, svíčková, boršč, krůtí stehna, pečené fazole, chystám se na segedín. Dělám tam kaše, polentu, přepouštím máslo, povidla, luštěniny. Miluju ho
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(18.11.2020 17:31:18) Dík žes mi připomněla, kaši v pomalém hrnci chci zkusit!!
|
Bouřka |
|
(18.11.2020 17:47:49) Kaše obilný, ne bramborovou
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(18.11.2020 18:01:54) Dyť jo, já jsem kvůli tomu koupila i kilovku pudinkové rýže, musím se podívat, kam jsem ji zašantročila.
|
|
|
|
|
|
DaVinci |
|
(18.11.2020 16:58:22) Zrovna mi ti začíná vonět chili con carne, ale hotové bude az za tři hodiny. Dělám v tom boloňskou omáčku, rajskou, hovězí na houbách, guláše, vývary, vepřové koleno, to pak ještě dodělám pod grilem v troubě, italská rizota apod. Mě vyhovuje ráno naházet ingredience a večer po návratu z práce mít vařeno.
|
|
Pole levandulové |
|
(18.11.2020 17:03:10) Mám multifunkční hrnec, jedna z funkcí je pomalé vaření, výhodu vidím v tom, že mohu maso nechat zatáhnout na vyšší teplotu a pak to nechat pomalit, aniž bych musela použít nejdřív pánev nebo nádobu stěhovat na sporák /pozor, ne každá na sporák smí/. Velikost doporučuji určitě větší. Na pomalení dělám s oblibou 12 hodin tažené hovězí vývary, ty u nás doma milujou a je to absolutně bez práce. Používám i jako rýžovar, tam ale teda ne na pomalu i když by to určitě taky šlo. Pokud by tě k tomu zajímalo víc, na Facebooku jsou skupiny, kde se pomalým nebo multifunkčním hrncům věnují a vaří v tom opravdu všechno.
|
Bouřka |
|
(18.11.2020 17:07:55) Multifunkční mám taky, takže teoreticky mám 3 . Ale jako pomaláč ho moc nepoužívám, nějak to není ono.
|
|
|
Černá kronika |
|
(18.11.2020 17:13:53) Mám pomalý hrnec z Lidlu a jsem spokojená. Máme ho v komoře a používám ho několikrát do měsíce. Teď o víkendu jsem v něm dělala vepřovky ze tří kila bůčku a vlastně bez nádobí a bez práce mám 6 sklenic výborný vepřový konzervy. Vydrží v lednici určitě měsíc, pokud to nesníte. Jinak dělám v hrnci vepř. koleno nebo plátky masa na různý způsoby, vepř. vrabce nebo čevabčiči či masový koule do omáček. Nejsem skalní příznivec pomalení až tak, že bych vše dělala v pomalým hrnci, ale jsem ráda, že ho mám.
|
Černá kronika |
|
(18.11.2020 17:16:08) A je z něj výborný králík.
|
Bouřka |
|
(18.11.2020 17:23:29) Jo, králík a sekaná
|
Černá kronika |
|
(18.11.2020 17:42:30) Sekanou jsem ještě nezkoušela. Dáváš jí pak zapéct? Když dělám čevabčiči nebo masový koule,tak mi to i v pomaláči trochu udělá kůrčičku.
|
Bouřka |
|
(18.11.2020 17:46:32) Nedávám, jediný co strkam dodatečně do trouby je kachna. My kůrčičku spíš neradi.
|
Černá kronika |
|
(18.11.2020 18:29:39) Aha. Já tu sekanou musím zkusit.
|
|
|
|
|
|
|
Simeona+3 |
|
(18.11.2020 17:15:19) Já ho dostala a nemám ho ráda. Leží ve skříni, občas v něm udělám vývar. Zelenina se v něm nerozvaří, takže cibulka neudělá sosik, zůstane vcelku. Za mě je papinak lepší.
|
Bouřka |
|
(18.11.2020 17:21:04) Cibuli vyřeší tyčový mixér, když vadí vcelku Dělám tak sos ke kachně nebo přímo cibulovou omáčku ke zvěřině. Tam jí dávám syrovou. Jinak normálně předsmažím a to se z velké části rozvaří.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(18.11.2020 17:33:10) Cibulku tam můžeš nasypat už smaženou, ta se ti rozpadne, kilovka z IKEA vydrží dlouho.
|
|
|
Fern |
|
(18.11.2020 18:01:16) dle tvé první věty s to jeví,že si rodiče přejí ten hrnec,ale hned dál to vypadá,že ho chtějí koupit tobě... tohle nechápu, u nás v rodině dáváme to,co si kdo přeje,já třebas klidně napíšu všem mail co bych ráda a co fakt nechci.
Z hrnce bych se asi zjevila
|
Bouřka |
|
(18.11.2020 18:05:24) No a? Na mém seznamu přání by krámy do kuchyně naopak dominovaly
|
|
|
|