| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Bezlepková dieta, celiakie

  (?)
 Názory 110 z 19432  [Dalších 19422 >>]
Kopřiva Dvoudomá 34182
19.8.2019 7:17:49
Kynuté BL těsto, a ještě tvarované (buchty), ne jenom lité, je celkem věda.
Mně se osvědčilo dát rýžovou a pohankovou mouku a BL směs, zhruba po třetinách. Ze směsí mám nejradši Bake-A-Cake od Adveni, nebo případně nějaký Schar.

A udělat volnější těsto, než jsi zvyklá (dát celé vejce, ne jen žloutky, a klidně víc).

Stejně BL kynuté téměř nedělám, používám recepty, kde mouka není hlavní ingredience, tj. koláče s ořechy, s jablečným pyré nebo strouhanou mrkví, těsta postavená na vejcích (piškoty, bezé) atd.
Lada2 130679
19.8.2019 6:49:15
Jiný mám jedině cedník. Vše umývám a není důvod mít vše 2x.
Vranice 21600
18.8.2019 23:26:28
Kivíku, z čistě kukuřičné mouky mám vyzkoušené těsto na Míša řezy, používám i na bublaniny bez kakaa:

Vyšlehám 6 bílků na tuhý sníh a uschovám jej na chvíli do ledničky. Mezitím ušlehám 6 žloutků, 6 PL cukru a 2 PL oleje do pěny, přisypu 6 PL kukuřičné mouky a 2 PL kakaa. Nakonec opatrně vmíchám sníh z bílků. Ihned vyliju na pečící papír na plech, peču cca 10-15 minut, pokud je to s ovocem, tak trochu déle.

Z kukuřičné mouky jsem jednou zkoušela noky do polévky, byla z toho kaše, od té doby jsem s kukuřičnou opatrná a většinou na těsta míchám s jáhlovou, rýžovou, pohankovou, podle toho, kolik čeho mám doma.

Přikládám recept na olejové kynuté těsto z mouky Jizerka: 500 g Jizerky, 250 ml mléka, 80 g cukru, 1 dcl oleje, půlka čerstvého droždí, 1 vejce.

S kynutým těstem bezlepkovým se jinak pracuje, buchty se mi moc nedaří, spíš závin anebo koláč na plech.

Jinak nevím, jestli máš zkušenosti s bezlepkovým pečením, je potřeba mít čisté, lepkem nekontaminované prostředí - hnětací háky, nádobí, váleček jiný než na pečení z pšeničné mouky, jinak to nemá smysl.

Inka. 141843
18.8.2019 19:05:23
Chce to použít xantanovou gumu.
Simeona+3 110315
18.8.2019 18:48:51
Na pečení je třeba použít opravdu nějakou směs, mně se tedy klasické kynuté buchty z bezlepkové směsi mís nedaří. S litými koláči problém není.
Myslím, že jen z kukuřičné mouky ti z toho vyjde něco na způsob polenty.
Naopak tvarohové knedlíky mi z bezlepkové směsi vycházejí krásně nadýchané.
Být tebou, zkusila bych najít na netu recept a řídila se jím.
-Velšice- 152842
18.8.2019 17:48:39
Taky pecu Schar B
Lada2 130679
18.8.2019 17:13:07
Do čistě kukuřičných bych nešla. Dobré by bylo, kdybyste si koupila psylium na kynuté pečení. Já peču z Schar B, tam už psylium je.
-Velšice- 152842
18.8.2019 16:52:42
Kivíku, diky tomu, ze v mouce neni lepek, tak potrebujes nejake pojitko, jinak to nebude drzet tvar. Davam vzdy o vejce vic oproti normalnimu receptu.
Kivík 99966
18.8.2019 15:59:57
Což o to, s rýžovou bych to mohla namíchat, jen jsem chtěla vědět, jestli je to nutné. Zatím jsem dělala jen řízky v trojobalu s kukuřičnou moukou a chutnaly normálně ~:-D vůbec se v tom nevyznám, vždycky jsem všechno dělala jen z pšeničný~d~
-Velšice- 152842
18.8.2019 15:35:05
A ano, kukuricna mouka...tedy kazda mouka, se chova trosku jinak.
 Názory 110 z 19432  [Dalších 19422 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.