23.8.2009 11:30:04 Bumbi&05,08,10
Re: Značkový šátek versus domácí výroba
já jsem začínala jako ty - kopila jsem si ten neznačkový za 500 ala prostěradlo. Ale počítala jsem s tím, že jestli se mi nošení osvědčí, koupím si lepší šátek. A teda musím říct, že rozdíl byl neuvěřitelný. Váhu, kterou má tvůj syn v roce, měl kluk v půlroce a v tom za 500 bylo nošení už strašný. Koupila jsem si storcha 4,1 Vicky a bylo to nebe a dudy.
Naposledy jsem ho nesla v šátku ve 2,5 letech z jednoho výletu, kde nějak usnul. V ergu ho nesu ještě někdy i dneska, ale je to jen na krátkou vzdálenost a výjimečně (třeba při nemoci, nebo pozdním návratu od někud apod) - má 4 roky a 20 kg.
Koupit kvalitní šátek se mi rozhodně vyplatilo - teda mým zádům. Po prvním porodu se mi zhroutila páteř a na neurologii mi zakázali nosit dítě na rukách, směla jsem pouze v šátku, aby se váha rozložila. Kdybych šátek neměla, skončila bych ve špitálu asi velmi brzy, takto mi šátek jednak ulehčil váhu dítěte (kluk měl 4,1 po návratu z porodnice) a druhak mi zároveň zpevnil záda a nutil mě chodit rovně. U druhého dítěte jsem na mimičkona používala elastický šátek, od půl roku zase storcha a ergo.
Odpovědět