Nechápu ten postoj, že je to jen "moje" dítě a babičky se mají doprošovat, aby mohly povozit svého vnoučka. Nevím, podle mě to hodně vypovídá o tom, jaké vztahy má matka jako člověk s vlastní matkou i tchyni. Pokud bezproblémové, tak na ní přece nekouká jako na vetřelce, ale jako na milující babičku, která má zájem budovat s vnoučkem vztah už od počátku.
A taky - já teda nevím, ale ty babičky a tchyně přece vychovaly taky svoje děti, takže nechápu, proč vidím tady na diskusi v takovém měříku názor, že je babička "osoba, co ROZHODNĚ vožení kočárku nebo hlídání" nezvládne tak dobře, jako matka.
A poslední postřeh - někdo tu napsal, že je "závislá matka". K tomu můžu říct jen jediné - závislá matka svému dítěti svou závislostí dělá medvědí službu. Existuje spousta článků o tom, že dítě přebírá od matky její závislost a následně je samo úzkostlivé a nerado jí opouští.
Nebudu paušalizovat, ale za sebe říkám - kéž by každá babička byla taková, jako je o ní tady ta diskuse.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.