14.10.2009 8:50:31 Midorka
Re: Byt, která není SJM a jeho dědění
Dobré ráno, já chápu, že si chcete ošetřit, aby se v rámci dědického řízení na vaše děti dostalo. Co nechápu je s tím dopředu kalkulovat (budu mít na školu, nebudu, kolik to asi bude). Asi blbý příklad - já po svých rodičích doufám hooodně za dlouho podědím, až zemřou. Netěším se na to, ale neplánuju už teď, co udělám, na co budu mít, jestli mí sourozenci zblbnou a budou mě chtít nějak vyšoupnout, jak se ošetřit, abych tím své děti o něco neošidila. Váš ex partner má novou rodinu, víc dětí a i víc dědiců a s tím opravdu nic neuděláte. Dědické řízení projde notářem, který bude jednat dle zákona.
Zde je otázka, zda spolu nesepsali nějakou smlouvu, jak s jeho polovinou bytu zacházet po jeho případné smrti, a tím nemyslím vydědění jeho dětí z prvního manželství! Na jeho místě bych se nějak chtěla postarat o svou novou rodinu(prostě třeba jen možnost vyplacení dětí z peněz z bytu až po smrti obou manželů - tak jak je normální v rodinách - nevrhnu se po smrti svého otce na polovinu bytu, kde stále bydlí máma
). Pokud má ex i nějakou hotovost, souhlasím s tím ,že je třeba rozdělit peníze tak jak náleží všem dětem i jeho druhé manželce. Každopádně vám přeji, aby se na vaše děti dostalo to, co jim náleží, až přijde čas.
Odpovědět