2.12.2009 17:58:22 monika77 + martínek05
Vtažené prstíky do pásu u pokladny v Globusu
Při nákupu v Globusu kluk ze spodu pozoroval, jak se pohybuje pás pro posun zboží k pokladně (dole pás jede ve směru od pokladní, pak zajede za lištu a objeví se nahoře, kde se nakládá zboží a pás jede naopak k pokladní). Vyndavala jsem věci na pás (v tu chvíli dítě snadno spustíte z očí a nebezpečí na místě volně přístupném zákazníkům nečekáte), najednou řev a kluk měl ruku vtaženou do konstrukce pásu, na konci za lištou. Přiložil ruku k pásu a vtáhlo mu jí to do asi 2-3 milimetrové škvíry (ani vedení Globusu, ani policajti, ani já když jsem to viděla jsme nechápali jak se to mohlo stát, nicméně stalo se to, je to na záznamu z kamery). Pokladní pás zastavila, ale prstíky nešly vytáhnout, musela jsem vší silou zatáhnout. Hrozně jsem se bála, co vytáhnu a jestli prstíky vůbec mít bude, taky abych mu je neutrhla, malej se při tom vytahování bolestí svíjel na zemi. Naštěstí měl jen uštíplý kousek kosti, skřípnutou krvavou kůži, modřiny a raky má přes celé nehty. Na pravé ruce, léčení 26 dní, nemluvě o nočních děsech, které následovaly. Jde mi o to, že lidi za náma ve frontě mi řekli, že to tam vidí podruhé během měsíce a sestřičky v nemocnici mi řekly, že tam nedávno se stejným úrazem měly holčičku a taky z Globusu. Globus se však vyjádřil tak, že se to v jejich 14 marketech za 7 let existence dosud nestalo, Policie nezjistila ničí zavinění, neboť pokladny mají platnou homologaci a nebyly na nich provedeny žádné nepovolené úpravy. Dostaneme tabulkové bolestné necelých 2000 Kč, ale nikdo s tím pásem nic dělat nebude i přes mou žádost, takže se dá předpokládat, že se to tam stane i dalšímu zvídavému dítěti. V Makru, Hypernově, Albertu, DM, Flopu - všude kde jsem se dívala mají zespodu kryt, v Globusu nikoliv. Ráda bych se spojila s někým, komu se to taky stalo, abychom je donutili dalším úrazům dětí zamezit.
Odpovědět