13.12.2009 21:32:10 Molly.
Re:
Báro, jak už jsem psala, za slušné granule považuju Acanu, Arden grange, First mate, Leonardo, Orijen. Není jich málo, zkus se mrknout
Biomillem jsme krmili kocoura jako kotě, není špatný, ale poměr cena/kvalita trošku pokulhává
Apolenko, krmím granulema, protože sama nedokážu připravit zvířatům to, co potřebují. Pokud se někdo rozhodne krmit psa přirozenou potravou, tj. teď moderním BARFem, je to podle mě strašně super. Rozhodně to ale není o tom, že psovi budu dávat maso (je přece masožravec), trochu vloček nebo rýže, zeleninu vůbec, ta m nechutná. Když chci psa krmit kvalitně, musí mít určitý poměr zeleniny a ovoce, minerálů, neměl by celý život jíst třeba jenom kuřecí maso, ale i vnitřnosti, ryby...
Podle mě (i podle odborníků) je hloupost kombinovat dva druhy stravování. Zkus si schválně někde najít týdenní dávky toho, co by měl pes sníst a přepočítej si to na granule a maso, které mu dáváš. Určitě zjistíš, že pes má něčeho nadbytek a něco mu chybí.
Rozhodně nejsem proti, dát psovi občas kousek něčeho na přilepšenou, ale třikrát týdně místo granulí mi to přijde často na to, aby to rozhodilo celý systém. Dát mu jednou týdně kousíček masa (nevím, jak velkého máte psa) třeba s nastrouhanou mrkví a trochou jogurtu určitě ničemu neuškodí.
Odpovědět