22.1.2010 14:41:03 Yuki 00,03,07
Re: Odklad u dítěte naroz. 10/2003
Milado, jestli si chceš zaplatit, musíš do soukromé školy, a tu u nás ani nemáme, a to jsme okresní město, takže žádná vesnice
jinak špatná školka má i špatný učitelky, bacha na to
a dopbrých školek moc není, takže třeba o mým synovi tvrdily, že by měl mít odklad, a on opravdu nevypadá na školáka, jenomže do té školy patří
a kdybych s ním šla do poradny, tak by řekli - nojo, roztržitej (= pro spoustu lidí hravej, i když to tak není), neumí se pořádně oblíkat, blbě mluví, blbě kdeco všechno, dáme mu odklad
a co bych s ním dělala já doma a ve škole až za rok, to teda nevím
já mám pocit, že jeda část rodičů si chce prodloužit ne dětství svých dětí, ale sobě bezstarostný čas, kdy zavedou dítě do školky a odpoledne vyzvednou a o prázdnináých ho tam můžou dát taky
další část se zase z nějakýho mně neznámýho důvodu bojí, bojí se školy, ojí se zodpovědnosti, bojí se dát zodpovědnost dětem
a další část rodičů má zase hrozně ochranitelský komplex vůči svým dětem, co kdyby nááhodou bylo to jejich ve třídě nejmenší, ostatní už budou umět něcoa on ještě ne
to bych řekla, že jsou ty největší skupiny rodičů, kteří chtějí odklad
škole je to úplně ukradený
školce jde o děti, protože jak někdo psal, s tříletým je moc práce, předškolák ještě i pomůže, takže proč je pouštět pryč
škola zase bude radši, když bude mít sedmiletý, kteří se o sebe umí postarat
učitelé z druhýho stupně do zápisů nemluví, těch se to netýká
já vůbec nemám důvěru v pedagogický a psychologický schopnosti většiny učitelů, na to je moc dobře znám a i já jsem jednou byla u zápisu, fakt jsem tam byla platná...
takžedalší instancí je ppp, ale to není o nic lepší, třeba já čekám na nějakou jejich akci už od srpna, jak oni můžou rozhodovat o školní zralosti, když dítě uvidí jednou nebo možná dvakrát, když to náhodou stihnou
a s tím, jak jsou ppp přetížený, tak velice rádi odkývou rodičům cokoliv, a mají o případ míň
když po nich chceš konkrétní pomoc a radu, tak se nic neděje
OŠD má sloužit k tomu, aby rodiče dělali s dítětem všechno pro to, aby dohnalo to, v čem je pozadu
takže jde o to, co je ovlivnitelný úpéčí, není to ani vzrůst, ani věk, ani nějaká vada, která se bude napravovat pravděpodobně ještě dlouho, je to o tom, že se má třeba doučit barvy, naučit se žít se svou zkříženou lateralitou, naučit se vydržet sedět...
ale to se nenaučí za další rok v prostředí školky, kam chodí už třeba 3 roky, to bude stejný
proto si myslímk že ty odklady dávají zbytečně a nevyužívají ten rok, ale normálně ho většina rodičů promrhá a na to pak doplácí jejich děti a taky děti těch, kdo patří do těch zmíněných nejistých rodičů
Odpovědět