Tyhle drahé věcičky k jídlu kupuje spíš manžel. Nebo já pro něho. Ale samozřejmě si taky ráda smlsnu, když už se to v tý lednici válí. Kaviár, uzený losos, krevety, francouzský sýry, různý paštiky, sušená šunka, čokoláda 85%...no prostě pamlsky.
Ale na druhou stranu neutrácím za holiče (jednou za rok dva), za kosmetiku (myslím návštěvy u kosmetičky), za manikúru (umělé nehty se mi líbí, ale měla jsem je jen na svatbě), za haldu oblečení a boty (mám jen fakt 4 páry, co fakt nosím a to mi stačí) Oblečení kupuju jednou do roka a dost točím pořád stejné věci dokola. Šminky jen základní řada- stíny, makeup, řasenka (obnovuju jednou za rok, ted ani ne, nemaluju se na mateřský skoro vůbec) Parfém mi vydrží rok a nic přemrštěně drahého. Šperky nekupuju, náušnice nenosím, jediný luxus mám snubní prstýnek a hodinky s diamantem z Amsterdamu z muzea diamantů (ale ty hodinky byly v tom krámku ta nejlevnější věc, co tam měli, 100euro, ale manžu jsem na konec ukecala, žádný hodinky jsem totiž stejně neměla, budu se je střežit jako oko v hlavě až do smrti)
JO, vlastně ještě utrácím za knížky, vlastně manžel mi je kupuje jako dárky, to je každý rok pár tisíc, většinou jedna nejde pod 400,-. Ale to je moje vášeň. Navíc se mi krásně množí v knihovně, ze která mám moc radost, je to jako sbírka. (ale občas vyplením i antikvariát na Masaryčce, jedna detektivka za deset, tři za dvacet, no nekupte to)
My si ted asi dopřáváme luxus na krátkých dovolených, občas nějaký ten wellnesvíkend v hotelu, ale to je prostě investice do společně stráveného času, zážitky a tak. Hmm, kočárek jsme koupili relativně luxusní, ale zase jsme nekupovali ten první a tenhle vydrží snad i pro třetího prcka, tak taky nemám špatné svědomí.
Myslím, že za jahody, olivy apod. věci nemusíš mít špatný svědomí. Je to lepší než kupovat haldy levných bonbonů nebo ošizený čokolády.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.