Biofeedback - děkuji panu Tylovi za odpověď
Děkuji Vám za odpověď na mou zvídavvou otázku. Ze článku, který jsem zhruba před rokem četla v MF Dnes a také z rozhovoru s jednou bývalou kolegyní, jejíž syn je lékař, který se biofeedbackem zabývá (bohužel až v Českých Budějovicích) jsem měla dojem, že tato metoda je až pro děti starší, tak od školního věku.
Takže by se teoreticky dalo něco zkusit i před nástupem do první třídy?
Možná, že jsem zbytečně zdůraznila finanční náročnost této metody, aniž bych měla představu, jak je nutno jednotlivá sezení rozložit - jak často musí dítě docházet a jak dlouho.. Vím, co dovede takové LMD udělat s dítětem ve škole, když má učitelku, která nechápe (několik případů z naší školy), takže by člověk možná neměl koukat na peníze při snaze dítěti pomoci. I když někdy to opravdu náročné je.
Psala jsem ve svém prvním příspěvku, že jsme se synem zkoušeli hipoterapii. Bohužel jenom tři měsíce, protože jsem to časově nezvládala. Nevím, jestli to byla shoda okolností, ale v té době se náš mladý naučil říkat R. Možná, že by to zvládl i bez hipoterapie, nevím. Na každý pád, náš pan neurolog tuto metodu tvrdě odsoudil, že prý žádný přinos pro dítě nemá, maximálně se může při pádu z koně zmrzačit. Docházeli jsme na farmu při bohnické léčebně a já musím říci, že terapie byla vedena velice pečlivě a k žádnému úrazu dojít nemohlo. Tři měsíce je zřejmě krátká doba na to, abych mohla posoudit, zda metoda pomohla či ne. Nevím jestli se Vás mohu zeptat, zda máte na hipoterapii nějaký názor.
Ještě jednou děkuji.
Vendula S.
Odpovědět