17.4.2010 11:41:06 Myšutka*
Re: Přestala jsem milovat manžela
Hmm, já teď budu tochu fabulovat - Trdlo mi to snad promine.
Pročetla jsme si znovu původní i současné téma a viděla bych to takhle:
* berou se dva lidi, co se mají rádi, ale není to bláznivá láska. Ona je naivní, uťápnutá mladinká holka a pod silným tlakem rodičů,on se cítí jako rytíř na bílém koni a odváží si princeznu do města.
* oba zjišťují, že manželství není úplně ideální, ale on začíná pracovat "mimo", takže se všechny problémy vlastně přesouvají do pozadí. Vzájemně se na sebe těší a během těch pár dnů, co bývají spolu je zase všechno fajn.
* chtějí dítě, ale nějak se nedař a dlouho se nic neděje
* jí umírají rodiče, řeší dědictví, on je na cestách a při nějaké příležitosti mu matinka našeptá, že to s její láskou není tak růžové
* ona je těhotná, těší se, on taky a v tom mu matinka našeptá, že to nebude "jen tak". On si to v hlavě přerovná tak, že dítě sic není jeho,a le že když už je ženatý a žena se před ním chová slušně, tak si to nechá pro sebe. Ona nic netuší, ale naučí se ve své samotě se bavit sama a po svém
* žena se mění, začíná být společenská, dodělá si VŠ a on to při svých návštěvách doma začíná pociťovat jako její odcizení. Což žena nezachytí, protože je soustřděná na dítě a na své zájmy. Poskytne manželovi perfektní servis co do věcí,a le přestává mít cit pro jeho nálady.
* další dítě, další podezření, manžel to zase řeší mlčením a tím, že se odtáhne. Ona je v kolotoči a manžela odsouvá do škatulky "někdo, kdo občas přijede"
* manžel začne pracovat blízko domova, začínají se ženou zjišťovat, že jsou každý někde jinde a ona začíná "brblat", což on pojímá jako důkaz toho, že maminka měla pravdu a odtáne se ještě víc
* jí do cesty vstoupí jiný muž, který ji okouzlí a ona neví co s hormonama
* totální výbuch obou
Klasický příběh víkendového manželství, dokud manžel jezdí,ej to OK, jak se vrátí na trvalo, je to průšvih.
Odpovědět