Zkažená zavařenina
Chtěla bych se zeptat všech kuchařek na radu.Již několik let zavařuji ovoce, mezi nejoblíbenější patří jahody.
Možná jsem si to sama zakřikla, ale nikdy jsem s tím neměla problém a poslední rok dva mám problém, že se mi zavařenina (a nejen jahody, ale třeba i meruňky) nezkazí, že by byla plesnivá, nakyslá apod., ale je strašně a měkká. Takže se toho dotknu lžičky a rozpadne se, i když je chuťove dobrá, je nepoužitelná. Nevíte čím to může být, co dělám špatně? Mám pocit, že zavařuji pořád stejným způsobem. Jen uvařím sirup, nechám ho dost. povařit z cukru a vody, minule jsem tam zkusila dát i kyselinu citronovou trošičku. Sklenice důkladně předtím vymyju, stejně i ovoce umývám... Díky za případné rady
Odpovědět