Re: Je alkoholik?
tak já mám laťku nastavenou nízko..v rodině jsme měli problém co se týkalo alkoholismu...takže za mě-závislost to určitě je,pokud si to musí dát denně. otázka také je,kdy pivo pije a neohrožuje tím třeba jiné lidi-ať už při práci nebo řízení..
u nás v rodině to začínalo právě pivkami..pak se přidal po x letech tvrdý mezi to a už to bylo dost na pováženou..rapidně se pak změnilo i chování k horšímu vůči vlastní rodině,nastoupil nezájem o vše,deprese..ale jak říkám,trvalo to pár let a šlo to pomaloučku polehoučku,až to vygradovalo...bohužel pak táta pil i v práci,ikdyž řídil..ohrožoval nejen sebe,ale i jiné. sám sobě si to nedovedl připustit,nikdo s ním nemohl hnout..až když se pak chtěl pokusit o sebevraždku,nahnali jsme ho k psychiatrovi a léčil se,nakonec šel do Bohnic na měsíc. po pár týdnech se zlepšil k nepoznání. měl jiné léky než co bral a hodně to pomohlo. ale člověk musí chtít SÁM,nikdo ho k tomu nedonutí,pokud opravdu nechce sám dotyčný..samozřejmě nám nikdy nepřiznal to,že důvod je ALKOHOL A NE DEPRESE- dr. je známý a sám řekl,že deprese budou hned zpět,pokud si dá skleničku.. táta svůj problém vlastně nepřiznal dodnes. drží se,nepije,ale bohužel se šíleně změnil a k mámě se chová pořád hnusně
a nic s ním nehne-ani vnoučata,nic
.mrzí mě to,co s ním chlast udělal. ale dříve to stopnout nešlo-nikoho neposlouchal a sám nechtěl
.pořád dochází pro léky a je to běh na dlouhou trať
takže za mě-nepodceňovala bych to. těžko radit na dálku a odhadovat..každopádně sledovat nějaké změny chování a co se děje,když si svou dávku nedá..
Odpovědět