Re: Zavařování v myčce
Ivucho, souhlasím s každým Tvým slovem
A taky to nechápu, ale holt když to tak lidé chtějí...
Jsem zvědavá, co pomalu vzrůstající četnost domácího zavařování udělá s výskytem botulismu - posledních cca 20 let bylo domácí zavařování spíš raritou, takže výskyt klesl k nějakému průměru tuším 2 - 3případy/rok. Ale už se asi zapomíná na poměrně vysoké výskyty v dobách dávnějších, kdy se doma takto nedokonale konzervovalo kdeco. Nervózně sleduju zejména třeba teď dost hromadné experimentování s domácí šunkou bez rychlosoli - ech, vždyť ta rychlosůl se tam nedává kvůli takovým hloupostem, jako je barva, ale proto, že blokuje růst clostridií, že. Taková nedostatečně tepelně opracovaná (kolem 80st) masová hmota, to je pro c.botulinum ráj.
Odpovědět