Re: Jak udělat boloňskou omáčku na zavaření?
zavařovat sem nezkoušela - ale určitě by šlo, mívám spíš v lednici - je to základ na pizzu, dá se dát do těstoviny, kamkoliv.. případně přidat klobásku, maso.. cokoli
nevím kolik máš rajčat ale je to na 0,5kg rajčat - dvě velké cibule - dvě lžíce olivového oleje - 3 stroužky česneku - koření na pizzu (to bych asi do zavařování nedávala), dle chuti sůl .. a dle chuti rajčat přidat trochu cukr, případně ocet..
cibulku zpěníš s česnekem do sklovata, pak naliješ rajčata a rozdusíš, můžeš rozmixovat mixérem a ochutíš a já už jen plním do sklenic - dělám třeba ze dvou kil rajčat a pak to mám v lednici třeba i dva měsíce.. nebo dávám zamrazit.
Myslím, že když to takto zavaříš, třeba jako ten protlak.. (nezavařuju - tak nevím jak dlouho na kolik stupňů), tak to bude super.
Odpovědět