10.8.2011 15:02:01 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: Jak udělat boloňskou omáčku na zavaření?
no asi jako obvykle, ale co nejméně tuku a dvakrát zavařit, pokud bys tam dávala maso. on ten tuk má tendenci dost se kazit, pokud není opravdu důkladně zavařený. jinak já dělám klascikou boloňskou, jen ji máme rádi dost kořeněnou. dvě cibule lehce osmahnu spolu s cca čtvrt kilem mletého masa, nejlépe hovězí, ale lze i směs, a přismahnu do toho na hrubo nastrouhanou mrkev. opepřím, osolím,přidám dobromysl a tymián, drcený kmín špetičku a přiházím rajčata. mám ji ráda se špupičkama, tchán zase ne, takže loupu či neloupu podle toho, komu vařím. produsím a dochucuju dle chuti - já ráda kyselou, někdo sladší, případně přisolím. v týhle fázi bych ji dala do dobře umytých sklenic, já je omeju v horké vodě a jak je mám daný ve dřezu, tak je ještě přeleju vroucí vodou z konvice. víčka hoď do rendlíku a vyvař. u masa a tuku co největší opatrnost. pak steriluj při 90-100 stupních 20 minut, nech vychladnout a udělej to ještě jednou.
Odpovědět