ohledně té ŠŽ tedy netuším,
ale ...já mám taky pomalejší ranní rozjezdy. Jsem také noční sova - chodím spát po půlnoci, ovšem s tím rozdílem, že já si něco malého vezmu tak kolem 22:00 (trochu mandlí, hroznové víno, sýr, šunku atp.) vědomě se snažím už nejíst pečivo, ale jen bílkoviny, ovoce a zeleninu, ale ne vždy se mi to podaří...
Hned ráno taky snídat nemůžu (už od dětství) - teď vstávám v 6:30 a jím až kolem 9:00 v práci. Pokud bych se nasnídala doma (nehledě na to, že prostě nemám hlad a vyloženě pohled na jídlo mi dělá zle) nebude mi dobře od žaludku- to už mám vyzkoušené. Já prostě potřebuju jíst v klidu a po jídle mít zas klid, a to ráno nemám.
v podstatě s váhou řeším podobný problém, protože loni od podzima jsem za cca 1/2 roku skokově přibrala necelých 10 kg proto, že mi odpadl dlouhodobý velký stres (při stresu nejím, žaludek mi nebere) a já začala normálně jíst.
Ač jsem se fakt snažila a od jara se hlídala, tělo už prostě nereaguje tak, jako když bylo mladší - to mi stačilo třeba jen 2 dny se hlídat a šlo to...teď nesačí ani týden
..
Vnitřně jsem se myslím už srovnala s tím, že prostě nemůžu mít tělo jak ve 23 letech, navíc jsem typická slovanská postava a štíhlá stehna jsem neměla nikdy, ani když jsem při 173 cm vážila 58 kg.
Co mě ale překvapilo bylo, když jsem párkrát otočila snídani a oběd (měla jsem ráno velký hlad) a zjistila jsem, že mi pak už stačí jen sem tam něco během dne zobnout...vlčí hlad, která já mívám kolem 13:00 až 14:00 (kdy většinou obědvám) se prostě nedostavil.
Občas to tak udělám /jídlo do práce si nosím, takže to není problém/, ale na váhu to prozatím žádný vliv nemělo, jen na můj dobrý pocit, což taky není k zahození.
Neporadím tedy, ale s tou snídaní to určitě udělej tak, aby ses cítila dobře...