Uchovaný popel v přívěšku
Mám asi pro někoho morbidní dotaz, a asi mi už fakt hrabe, ale napadlo mě včera, že by bylo pěkné, kdybych uchovala kousek popela (mé maminky po zpopelnění) v medajlonku (např. na krk) v podobě srdíčka. Dokonce jsem dnes byla v pohřební službě na zaplacení doplatku za služby, kde toto mají i v nabídce (paní ukázala na vyžádání, ne že by chtěla něco trhnout a nabízela ona mi). a mám hned dva dotazy
- jak moc si myslíte, že je to ne/etické?
- je správné, aby zemřelý měl klid, nebude tím, že bude popel v urně, a kousek v srdíčku, mít "nepokoj"? že tím nezíská klid.
- kdybyste měli možnost, chtěli byste něco podobného, nebo chtěli byste, v případě, že byste zemřeli, abyste byli součástí srdíčka a někomu tak na blízku?
vím, že rozhodnutí je na mě, jen váhám, připouštím, že můžu změnit názor, procházím těžkým obdobím, paní v pohřební službě říkala, že se můžu rozhodout i třeba za půl roku, srdíčko by bylo neotevíratelné, jak jsem pochopila. pokud jsem se někoho dotkla, tak se omlouvám, pokud budete mít jiné názory, tak prosím ne na mě moc hrrr, nejsem moc ok. děkuji.
Odpovědět