20.2.2012 21:13:39 VHM
Re: Byt, exekuce, jak z toho ven
Dari, to nejsou hurá akce, jen se prostě snažím kamarádce pomoc. Nepracuji v oboru, nikdy jsem nezažila, tak nemám zkušenosti a kamarádka také.
Sousedka, to je jiný případ - viz moje téma insolvence. Jsou manželé cca 4 roky, dluhy jsou samozřejmě za dobu trvání manželství. Ona - plný invalidní důchod, nějakých necelých 7 tisíc, on ukrajinec - plat dle sezóny - někdy 23 tisíc, někdy 12 tisíc, prý je to různé. Návrh jim zpracovávala nějaká firmy - infosin, přesně si nepamatuji, vyhodila jsem jejich vizitku. Uvidím sama s čím přijde.
A moje kamarádka - podniká cca 8 měsíců, příjmy téměř nulové, nic moc, přesně nevím, nechce se mi na to vyptávat. Nic jí exekučně nikdo neztrhává, to vím jistě.
Hypotéka doplatit 260 tisíc - hodnota bytu odhadem 250 tisíc.
Musím se jí ještě zeptat, jak to má s exmanželem, jestli jemu ztrhávají nějaké peníze apod. A hlavně si myslím, proč by měla kamarádka dávat insolvenci na celých 850 tisíc sama, jak jí poradil dnes právník, když dluhy jsou i jejího ex, hlavně jeho.
Nechci tu nějaké rozhřešení, prostě mě jen napadlo, jestli někdo něco neví, nezažil apod. To je vše.
Odpovědět