Jsem alergická na podobné věci - syrovou mrkev, syrové brambory (což mi vadí jen při jejich loupání, z hlediska jídla to nemá význam), některá jablka...
Ale pořád je přece tolik potravin, které se dají jíst;)
Listová zelenina - špenát, saláty, mangold,...
Brukvovitá zelenina - kapusta, růžičková kapusta, kedluben, brokolice, ředkvičky, ředkev, květák, rapini ....
Zelenina z čeledi hvězdnicovitých - topinambury, černý kořen, čekanka, pampeličky, štěrbák ....
Z bobovitých mladý hrášek, posléze ve vyzrálé podobě luštěniny všech druhů - fazole, hrách, cizrna, čočka....
Z čeledi mrkvovitých já tedy můžu vše vařené - ty ne?
K nejméně alergenním zeleninám patří tykvovité - cukety, dýně, okurky, melouny...
Celkem málo alergií se vyskytuje na maso králičí, jehněčí, kůzlečí, holoubata, perličky, bažanty, zvěřinu obecně...
Vždyť potravin je tak obrovské množství, přece