10.3.2012 16:50:57 Winky
Re: +-1912...a my:)
těžko říct
babička byla ze 3 dětí, její táta byl oficír a maminka v domácnosti (ale mívali i služku), často se stěhovali - různě po Čechách i na Slovensku, shodou okolností se naposledy přestěhovali tam, kde se původně babička narodila (podle vyprávění se stěhovali 14x). Chodila i na gymnázium ale nešlo jí to, tak pak šla do učení na švadlenu a nebavilo ji to (ovšem celý život pak šila doma a baví ji to dodnes). Vdávala se protože si ji děda chtěl vzít a ona neuměla říct ne (respektive jednou mi řekla že chtěla dědu odmítnout ale on jí vyhrožoval že jí i sobě něco udělá....chm, a já myslela že se těch 65 let co spolu byli fakt milovali). Takže kdybych byla mojí babičky maminka, asi bych vychovávala 3 děti a stěhovala se za mužem (uff).
Kdybych si jako měla vzít mého muže ale tenkrát, no tak bych se přivdala na statek se spoustou polností a zvířectva a musela bych dělat na poli, umět s koňmi (to jediné bych snad zvládla) a vařit pro celý grunt, ovšem stylem že nic nemohlo přijít nazmar (Houstone, tady by byl problém), to vše pod bedlivým dohledem panímámy, poněvadž to v hospodářství vždycky vedla ta starší a ta mladší mohla tak akorát držet ústa a krok.... Tchán chodil v 60 letech do školy do vedlejší vesnice přes kopec, kam bych o 50 let dříve chodila já netuším, asi pást husy.
Odpovědět