Re: +-1912...a my:)
U nás by to bylo hodně různý.
Z tátovy strany bych bydlela na vsi v jižních Čechách a pásla husy, protože by mě v pátý třídě vyhodili ze školy s tím, že jsem hloupá. Během prvního těhotenství bych ovdověla, živila bych se jako kojná. Pak bych o jedno dítě přišla (úmrtí před rokem věku) a další bych pak měla s manželem, kterýho bych si vzala jen aby mě měl kdo živit.
Z mamčiny bych bydlela v podkrkonoší, nebo na Pardubicku - tam bychom měli i služebnou a byli bychom politicky uvědomělí (prababi s pradědou za války ukrývali nějakýho parašutistu, děda by měl VŠ vzdělání, kdyby se nezavřely vysoký školy).
Když si mamka brala tátu, vnímali to prej její příbuzní jako že chudej nevzdělanej kluk se přiženil do vzdělaný relativně bohatý rodiny.
Když si vezmu přímo sebe - možná bych tehdy neměla atopickej ekzém. Pokud bych přežila třídenní blicí virózu ve třech letech, tak bych byla asi v pohodě - nikdy jsem nebyla vážně nemocná, ani jsem neměla žádnej úraz. Ale možná bych v tehdejší době měla vážnej problém s mou hrdostí - např. bych se nedivila, kdybych si dovolila mít nemanželský dítě
Odpovědět