30.5.2012 11:59:01 Verča2
Úzkost a náhlé zdravotní potíže po maturitě
Zdravím, nejprve se omlouvám za takový chaotický název tématu, ale tíží mě více problémů a nevěděla, jak to nazvat jedním slovem...
Před týdnem jsem odmaturovala a stala se mi zvláštní věc. Během učení na maturitu jsem si nepřipadala nijak zvlášť vystresovaná a i den před ústníma jsem byla podežrele v klidu (na to, jaký jsem obvykle nervák). Když sem ale vyšla od zkoušky, padl na mě divný stav a šílená únava, opravdu ta nejhorší, co si dovedete představit. 3 dny jsem spala asi 20 hodin denně, nemohla jsem ani chodit. Jakmile jsem se probudila, tak za hodinu se mi chtělo znovu spát. Když jsem v neděli byla alespoň trochu schopna fungovat, tak jsem navštívila pohotovost. Prohlížel mě neurolog, oťukal mě celou kladívkem atd, udělali mi nějaké krevní testy, změřili tlak atd a podle všeho jsem naprosto zdravá. Moje stavy se ale nezlepšily. Někdy je to lepší, někdy horší a přidávají se další podivné potíže. Když zavřu oči, tak mi tak jako neustále "tikají" oči, připadám si neklidná, motá se mi hlava, do toho střídavě únava, lehce zhoršené vidění a hlavně bolesti a brnění končetin, které mě budí i ze spaní. Může toto být způsobeno nějakým tím doznívajícím stresem nebo úzkostí? Doktor mi předepsal lexaurin 1,5, vzala jsem si ho asi třikrát, ale nijak extra na mě nezabíral. Dále mam z lékarny hořčík a nějaká homeopatika, ale zatím žádné zlepšení.... nejhorší je, že mě čekají ještě přijímačky a bojím se, že se do té doby nedám do kupy a pokud ano, tak po nich to zase přijde tyto stavy... vůbec nevím co to je, v životě se mi to nestalo, že bych vyšla od zkoušky a takto se sesypala. Je vůbec možný nějaký takový potlačovaný stres, který se projeví až po "akci" ? Ještě dodám, že mam cca poslední 3 týdny potíže s krční páteří a chodím na rehabilitace, mohou mé potíže případně souviset i s tím krkem?
Omlouvám se za dlouhatánský článek :(
Odpovědět