Každá doba má své. Naše babičky se nadřely ještě víc než naše matky a hlídaly s radostí. U nás na vesnici, když jsem byla dítě, nenapadlo žádné babičce, že by jela na dovolenou. To raději hlídali našim rodičům děti. Taky neměly automatky (naše matky je už mají), makaly na poli (zdaleka se dnes tolik nehospodaří jako dříve)... My sice máme třeba i myčku, ale taky hypotéky, které naši rodiče neznali (novomanželská bezúročná půjčka byla snad něco jiného), stres z možné ztráty zaměstnání... Já si nemyslím, že by se měli vzdát odpočinku, ale občas pohlídat vnoučata mi připadá normální. Ctěla bych vědět, kolik babiček má zažádáno o domov důchodců, až nebudou zvládat domácnost, aby se měli kam odebrat. Doufám, že nehodlají chtít po svých dětech, kterým neměli čas hlídat, protože oni si konečně chtějí užít, aby je doopatrovali. Já počítám s tím, že mi tady rodič může skončit. Naši se o tom moc nebaví, ale určitě věří tomu, že se o ně postaráme.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.