14.1.2013 9:15:47 . .
Re: Je konzumní chléb dietní?
Cimbur, tak pro mě třeba chléb není základní potravina
Ne vážně, jde o to, že pokud celý den moc nejí a na noc si dá sacharidy, přibere, což nechce (možná zamlada ne, ale s přibývajícím věkem jo). Nejlepší řešení je dle mého jíst více přes den, aby večer nebyl hlad. A když už je, tak ten tvaroh nebo zeleninu nebo oboje... Je to sice těžší na trávení, ale tak snad si to nedá těsně před spaním. Navíc když sacharidově povečeří, probudí se ráno hladová (to způsobí inzulín vyplavený na zpracování cukrů), a dá si vydatnější snídani než tělo potřebuje, a má další energetický příjem navíc.
Ohledně bílkovinné diety - nevím, co je na Stobu, ale mně výrazné omezení sacharidů žádné potíže nezpůsobuje, naopak se cítím lépe. Po krajíci chleba jsem jak zabetonovaná (i když mi chutná), což ale připisuji nejen sacharidům ale i mouce (lepek?). Dále se stále častěji lze dočíst, že cukry v těle zpomalují hojení zánětů, zranění (i mikrotraumat z tréninku).
Jako vždy vše je i stravování hodně individuální záležitost. Kdo dobře tráví lepek, dá si večer chleba s pomazánkou a je v pohodě (možná ani nepřibere), někomu více svědčí tvarohozeleninová pomazánka (bez pečiva), nebo dokonce ta vajíčka (natvrdo je tedy nedávám...).
Nicméně si trvám na odpovědi na původní otázku, zda je večer chleba dietní: není ;-)
Odpovědět